foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Internetā nonāk video, kurā latviešu šovbiznesa zvaigznes šņauc baltu pulverīti; Māris Olte atzīstas
"Es dzīvošu tālāk – turpināšu darīt savas lietas, un skatieties pēc maniem darbiem. Un spriežat par mani pēc tiem, nevis pēc viena joku video. Bet jaunieši ir „malači”. Labu bedri izraka...” tā Olte.
Slavenības
2021. gada 21. septembris, 11:20

Internetā nonāk video, kurā latviešu šovbiznesa zvaigznes šņauc baltu pulverīti; Māris Olte atzīstas

Jauns.lv

"Ar šādu rīcību man izrakta baigā bedre," atzīstas dabas pētnieks, TV raidījumu vadītājs Māris Olte, kurš redzams kādā video, kurā piefiksēts, kā viņš iešņauc baltu vielu. Olte gan uzsver, ka narkotikas nav lietojis, bet nenoliedz, ka pats vien ir vainīgs, ka iesaistījies tādā jokā, nepadomājot par sekām.

Runa ir par sociālajos tīklos noplūdinātu video, kurā redzams, kā vairāki Latvijas šovbiznesa vidē pazīstami cilvēki iešņauc baltu pulverīti, un šīs darbības stipri atgādina kokaīna lietošanu.

Video redzams gan grupas "Singapūras satīns" mūziķis Kristaps Strūbergs, gan jūtubere Sudraba kaija jeb Emīlija Sama, gan dziedātāja Alise Haijima, gan arī pazīstamais dabas draugs  Māris Olte. Zinātāji teic, ka video tapis pavisam nesen Islandē, kur četrotne piedalījusies kāda TV šova filmēšanā. Video slēgtā draugu "Instagram" sarakstē ievietojusi Alise Haijima, bet kāds no viņas draugiem to nokopējis un "palaidis tautās", padarot visiem pieejamu.

Lieki teikt, ka video izsaucis pamatīgu ažiotāžu – vieni izsmejoši izsakās par Alisi un viņas draugiem, uzsverot, ka ir ļoti muļķīgi šādas lietas, kas video redzamajiem var pamatīgi ietekmēt karjeru, publicēt pat draugu vidū, otri ir neizpratnē par piecu bērnu tēva, Ērgļu novada aktīvista Māra Oltes iesaistīšanos tādās darbībās.

Pats Māris Olte portālam Jauns.lv nenoliedz, ka video patiešām redzams viņš. „Kad aizbraucām uz Islandi, mūsu kompānijas jaunieši viegli sadullojās. Viņi mani ievilka mūsdienu tendencēs un iepazīstināja arī ar tādu savdabīgu dzērienu kā kokteilis „Skinny Bitch”. Tas nepalika bez sekām. Jā, vakaros pa glāzītei konjaka iedzeru, bet ne jau tā, kā šie "briesmoņi" dzēra to kokteili! Un tad jaunieši mani izglītoja, kā kļūt populāram. Ka jāizdara kaut kas traks. Nu jā, tagad patiešām esam kļuvuši populāri. Man tas kokteilis pamatīgi sajauca galvu, tāpēc jau arī uz tādu stulbību parakstījos,” nopūšas Māris Olte.

Olte gan uzsver, ka kokaīnu nav šņaukuši. „Ai, tas viss bija liela ampelēšanās. Jā, tas bija kaut kāds balts pulverītis. Jaunieši man stāstīja, ka tā esot pavisam nekaitīga viela, kas populāra "Oktoberfest” laikā, lai ākstītos un tēlotu, it kā šņauktu kokaīnu. Un tad nu arī mani ceļabiedri ākstījās un jautrojās. Patiesībā es vispār sēdēju blakus istabā, līdz jaunieši mani pasauca, smējās, ka jākļūst populāriem. Jautrība bija liela, arī es nolēmu paākstīties. Iešņaucu kaut kādu baltu figņu, no kā deguns kutēja ilgāku laiku. Laikam tā bija kaut kāda tabaka,” spriež Māris Olte, piebilstot: „Nu kāds kokaīns Islandē!!!??? Un tas būtu dīvaini, ja es nodarbotos ar tādām lietām.”

Visticamāk, ka Māris Olte stāsta par tā saucamo Bavārijas kokaīnu - tāds tiešām jau pirms vairākiem gadiem kļuva populārs alus svētkos Oktoberfestā. Brīvi nopērkamais pulverītis "Wiesn Koks" tiešām ir nekaitīgs - radītus uz glikozes bāzes, efektam piesūcināts ar mentolu. Klāt, protams, katrs pēc tam var piejaukt jelko, ko vien vēlas...

Māris Olte gan nebija domājis, ka viss šis process ar it kā "kokaīna" lietošanu tiks nofilmēts. "Tas prikols bija domāts kā savstarpēja zirgošanās. Viņi jau ar telefonu rīkojas tikpat labi, kā es ar makšķeri! Šausmīgā ātrumā, ka nespēju pat reaģēt, ka tas tika filmēts. Bet, nu labi, kas nofilmēts, tas nofilmēts – paši paskatījāmies, izsmējāmies. Es gan teicu, ka šis video tiešām ir pats pēdējais, kas man būtu vajadzīgs, zinot, kas es esmu, ko daru, kāda ir mana reputācija, bet...

Man pat prātā neienāca, ka tas izies ārā no mūsu loka. Lai gan, jā biju iedzēris, pilnībā nenokontrolēju visu situāciju.

Bet... Ko tādu publicēt "Instagram" kontā, kaut arī privātā?! Tur tiešām galvas nav!!! Jaunieši pat neiedomājas, kādas tam var būt sekas! Un Alise mums vēl stāstīja, cik viņai ir forši draugi! Te tev nu bija draugi...,” pukojas Māris Olte.

Māris teic, ka neies jau taisnoties, kas izdarīts, tas izdarīts: "Kad cilvēks apskatās kādu bildīti, tad katrs to saprot pēc savas samaitātības pakāpes. Tas pats attiecas arī uz šo video. Visi paskatās, un visiem uzreiz skaidrs, kas noticis, bet patiesība ir pavisam cita. Taču nu jau viss ir par vēlu, izlietu ūdeni nesasmelsi. Šo video apturēt vairs nav iespējams, tā veļas kā liela sniega bumba. Es neiešu taisnoties. Toties tagad nu ir skaidrs, kurš ir draugs, kurš ienaidnieks. Ko man tagad darīt? Nāksies ar to visu sadzīvot, neiešu jau tagad kārties. Es dzīvošu tālāk – turpināšu darīt savas lietas, un skatieties pēc maniem darbiem. Un spriežat par mani pēc tiem, nevis pēc viena joku video. Bet jaunieši ir „malači”. Labu bedri izraka...”