Elīnas Maliginas jeb Helēnas Oras 35. dzimšanas dienas ballīte

2021. gada 21. augustā Rīgā, "Kino mājā" Elīna Maligina ar pseidonīmu Helēna Ora savu 35. dzimšanas dienu atzīmēja ar grāmatas ...

gallery icon
Slavenības
2021. gada 24. augusts, 05:50

Muzicē Žoržs Siksna un atnāk arī Džilindžers - Elīna Maligina nosvin jubileju ar jestru ballīti

Marta Martinsone

Žurnāls "Kas Jauns"

Māksliniece Elīna Maligina ar pseidonīmu Helēna Ora savu 35. dzimšanas dienu atzīmēja ar grāmatas "Panika" atvēršanu un īsfilmas "Panika" pirmizrādi, bet kā pārsteiguma viesis svinībās ieradās dziedātājs Žoržs Siksna, novērojis žurnāls "Kas Jauns".

"Kino mājā" 21. augusta vakarā valdīja īsta svētku atmosfēra. Sarkanais paklājs, balti klāti galdi un viesu ierašanās ar ziediem un dāvanām. Pati jubilāre bija tērpusies baltā bikškostīmā, ko darinājusi modes māksliniece Natālija Jansone, kājās vilkusi pāragri mirušā vīra "Olainfarm" īpašnieka, miljonāra Valērija Maligina dāvātās kurpes, kuras māksliniecei esot ļoti īpašas.

Maligina neslēpa mulsumu, uzrunājot klātesošos, un atzina: “Sen nav būts teātrī uz skatuves. Uz skatuves sanāk būt aizvien retāk, un vēl retākas kļūst atkalsatikšanās, atkalredzēšanās un atkalapkampšanās. Tāpēc esmu priecīga par šo tikšanos. Paldies jums, vismīļākie, paši labākie, vissvarīgākie draugi, radi un visi pārējie, ka šodien esat ar mani. Ahh, kā man klapē,” gaviļniece, liekot roku pie sirds, neslēpa satraukumu, runājot publikas priekšā. “Tik sen neesmu runājusi publiskas runas, pat neatceros, kad pēdējo reizi ko skaļi teicu,” savu satraukumu skaidroja Maligina.

Noslēdzoties pasākuma oficiālajai daļai, viesi tika aicināti uz animācijas īsfilmas "Panika" pirmizrādi, kura līdz šim ir izrādīta gan Kannu kinofestivālā, gan pasaules nozīmīgākajā animācijas filmu festivālā Ansī. Runājot par savu veikumu, māksliniece raksturoja darba būtību: “Filma ir sievietes dvēseles kliedziens, provokācija par sievietes lomām. Tās animācija tapusi, ar roku zīmējot uz drukātiem videomateriālu kadriem.” Debijas darbs tapis sadarbībā ar režisoru, producentu Reini Kalnaelli.

foto: Mārtiņš Ziders
Maligina, kas pirms četriem gadiem kļuva par "Olainfarm" pāragri mirušā vadītāja Valērija Maligina atraitni, žurnālam "Kas Jauns" uzsver, ka nelabprāt dzird, ka vairāku gadu garumā tiek dēvēta par atraitni. “ Šāds piedēvējums – atraitne – man arī neļauj izveidot jaunas attiecības. Cik ilgi mani var saukt par atraitni?” neizpratnē ir māksliniece, kura neslēpj, ka nu jau būtu gatava arī jaunām attiecībām.

Taču jestrākā daļa svinībās bija ar Žorža Siksnas uzstāšanos, kuru jubilāre pieteica ar īpašu uzrunu. Pirms pusnakts māksliniecei tika pasniegta dzimšanas dienas torte ar 35 svecītēm, kuras Elīna nopūzdama atzina, ka tas nemaz neesot bijis tik viegls uzdevums, taču tika ar to galā nevainojami.

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!