Slavenības
2021. gada 12. augusts, 05:33

Jaunajā skandālā ierautais princis Endrū dodas pie karalienes. Viņu pavada bijusī sieva

Jauns.lv

Princis Endrū redzēts ierodamies pie savas mātes karalienes Elizabetes II viņas Balmorālas īpašumā. Tas noticis tikai 24 stundas pēc tam, kad ASV uzsākta tiesas prāva, kurā viņš apsūdzēts pirms daudziem gadiem notikušā seksuālā vardarbībā pret nepilngadīgu jaunieti. Ceļā pie karalienes princi pavadījusi viņa šķirtā sieva un abu meitu māte Jorkas hercogiene Sāra Fērgusone.

Jaunā skandālā ierautais princis Endrū un viņa šķirtā sieva Sāra Fērgusone ieradās karalienes privātajā īpašumā Skotijā, lai, kā ik gadus augustā, tur pavadītu brīvdienas. Savukārt prinča advokāti šajā laikā risina sarunas par amerikānietes Virdžīnijas Robertsas Džufres ierosināto tiesas prāvu.

Prinča Endrū un Sāras Fērgusones kāzas

gallery icon
52

Sieviete apgalvo, ka skandalozais nelaiķa finansists Džefrijs Epšteins viņu kā nepilngadīgo esot "aizdevis" dažādiem cilvēkiem seksuālām attiecībām, to skaitā princim Endrū. Virdžīnijai tolaik bijis vien 17 gadu, kad princis viņu seksuāli izmantojis. Turklāt aristokrāts lieliski zinājis, ka viņa ir cilvēku tirdzniecības upuris.

Džufre apsūdzībā apgalvo, ka Epšteins viņu regulāri seksuāli izmantojis un aizdevis citiem vareniem vīriešiem seksuāliem nolūkiem: "Viens šāds varens vīrietis (..) bija apsūdzētais, princis Endrū."

Džufre precizē, ka Endrū viņu seksuāli izmantojis Epšteina draudzenes Gīleinas Maksvelas mājoklī Londonā pirms vairāk nekā 20 gadiem.

"Epšteins, Maksvela un princis Endrū piespieda prasītāju [Džufri] - bērnu - stāties dzimumsakaros ar princi Endrū pret viņas gribu," teikts apsūdzībā.

Sāra Fērgusone, karaliene un princis Filips

gallery icon
25

61 gadu vecais Endrū ir kategoriski noliedzis, ka viņam būtu bijis sekss ar Džufri, un ir sacījis, ka neatminas satikšanos ar viņu.

Princis Endrū pagaidām nav sniedzis publisku komentāru par apsūdzību un tā vietā izvēlējies doties brīvdienās kopā ar bijušo sievu.

Viņa suns Balmorālas īpašumā atvests atsevišķā automašīnā stundu pirms prinča ierašanās. Tas varētu liecināt, ka Endrū brīvdienās pie mātes paredzējis uzturēties ilgāku laiku.

Karalienes otrais dēls atkāpās no karalisko pienākumu pildīšanas pēc tam, kad 2019. gadā atklājās viņa draudzība ar seksuālos noziegumos apsūdzēto nelaiķa finansistu Epšteinu. Karaļnamam pietuvinātas personas norādīja, ka šī skandalozā tiesas prāva pavilkusi svītru prinča cerībai atgriezties sabiedriskajā dzīvē. Atgādināsim, ka skandāla dēļ karaliene atcēla arī grandiozās un iepriekš plānotās dēla 60. dzimšanas dienas svinības.

No ārpasaules nošķirtā sala, kas piederēja pedofilam Džefrijam Epšteinam

gallery icon
21

Princis Endrū, kurš parasti ierodas Aberdīnā ar privāto lidmašīnu, lai pēc tam apmeklētu Balmorālu, šogad, cerībā izvairīties no paparaci, izvēlējās citu lidostu un tālāko ceļu mērojis automašīnā.

Juridiskie eksperti norādījuši, ka jaunā tiesas prāva varētu ieilgt uz vairākiem gadiem un varētu ievērojami sadragāt kā prinča, tā visas karaliskās ģimenes reputāciju.