Mūzika
2021. gada 16. maijs, 18:25

Oficiāli atklāts 65. starptautiskais Eirovīzijas dziesmu konkurss

Jauns.lv

16. maijā Roterdamā oficiāli atklāts 65. starptautiskais Eirovīzijas dziesmu konkurss, kurā Latviju ar dziesmu “The Moon Is Rising” pārstāv konkursa “Supernova 2020” uzvarētāja Samanta Tīna. Atklāšanas pasākumam varēja sekot līdzi Eirovīzijas "YouTube" kanālā.

Samanta Tīna uz tirkīzzilā paklāja Eirovīzijas dziesmu konkursa atklāšanā

Roterdamā oficiāli atklāts 65. starptautiskais Eirovīzijas dziesmu konkurss, kurā Latviju ar dziesmu “The Moon Is Rising” pārstāv konkursa “Supernova 2020” ...

gallery icon
11

Latvijas delegācija uz tirkīzzilā paklāja kāpa ap plkst. 21 pēc Latvijas laika.

“Esmu ārkārtīgā sajūsmā par to, ka man beidzot ir iespēja pārstāvēt savu valsti starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā. Jā, viss šeit Roterdamā notiek man un citiem dalībniekiem neierastā veidā un citādāk, nekā bijām iztēlojušies, taču tieši tāpēc jūtos īpaši, ka šī atklāšana būs īpaša, kuru mēs visi, visa Eiropa un Eirovīzijas organizatori nekad neaizmirsīsim,” pirms ceremonijas pārdomās dalās Samanta Tīna. “Galvenais ir saglabāt modrību un parūpēties par drošību, lai nākamnedēļ varam piedalīties konkursā klātienē.”

Kadri no Samantas Tīnas mēģinājuma uz Eirovīzijas skatuves

Šovakar Roterdamā oficiāli tiek atklāts 65. starptautiskais Eirovīzijas dziesmu konkurss, kurā Latviju ar dziesmu “The Moon Is Rising” pārstāv konkursa ...

gallery icon
7

“Tērpa smaragdzaļā krāsa simbolizē pārpilnību, labklājību un izaugsmi visās dzīves jomās. Tērpā un apavos izmantotais mēness izšuvums un bultas simbolizē spēju ātri pārvietoties laikā un telpā, kā arī spēku, kas mums tik ļoti nepieciešams, lai trāpītu cilvēku sirdīs,” atklāj tērpa autors Kašers jeb Kaspars Blūms-Blūmanis. Tērpa izšūšanai tika patērētas 220 stundas un tas ir 100% roku darbs. Meklējot kristālus un pērlītes, tika izpirkti visi iespējamie smaragdzaļie kristāli Latvijā un Igaunijā.

Dziedātāja rotājās ar garu bizi, kas stiepjas teju līdz papēžiem, un šo īpašo parūku speciāli konkursam izgatavoja Amuna Davis. “Bize ir spēka un gudrības simbols, kas atspoguļo nēsātājas identitāti. Bizes pinumam ir kultūras nozīme, saikne ar radītāju, senčiem un zemi,” pastāstīja Samantas tēla un tērpa autors Kašers.

Atklāšanas pasākumā uz tirkīzzilā paklāja kopā ar Samantu Tīnu devās arī bekvokālistes Kitija Blūma, Una Daniela Aizgale un Paula Saija. Par Samantas Tīnas grimu un frizūru Roterdamā rūpējas grima māksliniece un matu stiliste Jana Kozlova.

Uzmanības centrā – epidemioloģiskā drošība

Kopš 2009. gada Eirovīzijas atklāšanas pasākumi sākas ar sarkano paklāju, pa kuru konkursa dalībnieki mediju, fanu un pilsētas iedzīvotāju ielenkumā dodas uz svinīgā notikuma vietu. Gadu gaitā atklāšanas pasākums bijis dažādās krāsās, piemēram, 2010. gadā – rozā, 2018. gadā – zils, savukārt 2019. gadā – oranžs, savukārt šogad Eirovīzijas zvaigznes redzēsim uz tirkīzzila paklāja.

Samanta Tīna beidzot dodas uz Eirovīziju!

Latviešu dziedātāja Samanta Tīna šodien priekpilna kāpa automašīnā, lai kopā ar delegāciju dotos uz Starptautisko lidostu “Rīga” un tad – ...

gallery icon
45

Ja līdz šim pilsēta, kurā norisinās Eirovīzijas dziesmu konkurss, rīkojusi svinīgu atklāšanas pasākumu, kurā piedalās visu dalībvalstu mūziķi, delegāciju pārstāvji, mediji un fani, tad šoreiz Covid-19 pandēmijas dēļ atklāšanas pasākuma dalībnieku skaits ir krietni ierobežots un norise plānota, stingri ievērojot epidemioloģiskās drošības noteikumus.

Kopumā šogad  konkursā piedalās 39 dalībvalstis. Finālisti tiks noskaidroti divos pusfinālos, no kuriem pirmais notiks otrdien, 18. maijā, bet otrais – 20. maijā.

Pirmajā pusfinālā piedalīsies Lietuva, Slovēnija, Krievija, Zviedrija, Austrālija, Ziemeļmaķedonija, Īrija, Kipra, Norvēģija, Horvātija, Beļģija, Izraēla, Rumānija, Azerbaidžāna, Ukraina un Malta.

Latvija piedalīsies 2. pusfinālā kopā ar Sanmarīno, Igauniju, Čehiju, Grieķiju, Austriju, Poliju, Moldovu, Islandi, Serbiju, Gruziju, Albāniju, Portugāli, Bulgāriju, Somiju, Šveici un Dāniju. Finālā redzēsim arī tā saucamo lielo piecinieku jeb Franciju, Itāliju, Vāciju, Spāniju un Lielbritāniju, kā arī organizatoru valsti Nīderlandi.

Kā Samanta Tīna uzņēma Eirovīzijas dziesmas videoklipu

gallery icon
182