foto: Rojs Maizītis
"Es dodos prom no Rīgas!" - Andris Reizenbergs piepilda vēl vienu sapni
“Es dodos prom no Rīgas!” teic Reizenbergs.
Slavenības
2021. gada 1. maijs, 05:22

"Es dodos prom no Rīgas!" - Andris Reizenbergs piepilda vēl vienu sapni

Juris Vaidakovs

Žurnāls "Kas Jauns"

"Ja tu kaut ko tik ļoti vēlies, tas agri vai vēlu piepildās!" – tā aizvadītajā nedēļā gavilēja Andris Reizenbergs, izliekot pārdošanā savu mitekli. Kādēļ Andris ar sievu nolēmuši šķirties no tik mīļā trīsistabu dzīvokļa Rīgas centrā netālu no Daugavas krastiem?

Pirms pusotra gada Andris Reizenbergs īstenoja savu mūža sapni, kļūstot par pasaules bārmeņu čempionu, bet nu viņš būs piepildījis vēl vienu dzīves sapni. “Es dodos prom no Rīgas!” žurnālam "Kas Jauns" teic Reizenbergs, uzreiz piebilzdams: “Protams, ne jau pavisam! Es joprojām turpināšu strādāt Rīgā, bet pārceļamies no dzīves Rīgas centrā uz ciematiņu Pierīgā! Beidzot mums būs sava māja!”

Bārmeņa Andra Reizenberga ceļojums uz Francijas dienvidiem

“Balzāmbāra” līdzīpašnieks Andris Reizenbergs ar sievu Gintu 2016. gada jūnijā apceļoja Francijas dienvidus un klātienē vēroja Eiropas futbolā čempionāta astotdaļfināla ...

gallery icon
25

Izrādās, ka Dundagā dzimušais un augušais Andris sen jau domājis par savu kaktiņu, savu stūrīti zemes, taču bijis pārliecināts, ka ko tādu sev sarūpēs vien vecumdienās. “Sieva jau ilgu laiku meklēja variantus, kādu privātmāju varētu iegādāties. Savs mežs, upe, ezers... Es gan domāju, ka kas tāds mums tuvākajos gados nepavisam nav iespējams. Taču – jā, vajag! Beidzot pieņēmu šo lēmumu un pateicu sievai, ka esmu par, bet tikai – koncentrējamies uz vienu konkrētu rajonu. Tā arī darījām – ilgstoši meklējām māju tieši tajā novadā, kur bijām noskatījuši. Pusgadu lūkojām sludinājumus, bija informēti arī ciemata iedzīvotāji, ka vēlamies tur nopirkt māju. Un nu šajā pavasarī mums pateica, ka viens kaimiņš nolēmis pārdot savu īpašumu. Jau nākamajā dienā aizbraucām apskatīt un pieņēmām lēmumu, jo tas ir tieši tas, ko gribējām,” stāsta Reizenbergs.

Nu atliek vien pārdot dzīvoklī Rīgā, un Reizenbergu ģimene varēs jau šo vasaru baudīt privātmājā klusā ciematiņā. “Līdz Rīgai brauciens 20 minūtes. Protams, brīžiem uznāk skumjas, ka vairs nevarēšu aiziet līdz Vecrīgai ar kājām no mājām, ka pietrūks Andrejsalas. Bet nekas, jaunajai dzīvesvietai citi plusi – ir gan upe, gan ezers, gan mežs, ciematiņā ir bērnudārzs. Viss, par ko bijām sapņojuši!” priecājas Andris Reizenbergs, kurš jau kādu laiciņu strādā uzņēmumā "Gemoss" un ir zīmola "Lyre's" vadītājs Latvijā. Bet tagad viņš būs pārcēlies uz Ozolniekiem un dzīvos kaimiņos Naurim Brikmanim, Jānim Jubaltam, Miķelim Rēdliham. “Ļoti jauka iedzīvotāju komūna. Man jau sen Ozolnieki bija iepatikušies, tur dzīvo daudzi mūsu draugi, un tas rajons mums ir ļoti mīļš. Tur, starp citu, arī sievas vecāki dzīvo,” piebilst Andris.

Citas interesantākās ziņas lūkojiet žurnālā "Kas Jauns"!