Slavenības
2021. gada 21. aprīlis, 05:00

Zināms, kādu mantojumu atstājis princis Filips

Jauns.lv

Aizvadītajā sestdienā, 17. aprīlī, Vindzorā notika karalienes Elizabetes II dzīvesbiedra Edinburgas hercoga prinča Filipa bēres. Viņš mūžībā devās 9. aprīlī 99 gadu vecumā. Izdevuma “Express” žurnālisti jau pavēstījuši, kādu mantojumu atstājis princis Filips un kuram kas tiks.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Tuvākie Vindzoras pilī atvadās no prinča Filipa

17. aprīlī, Vindzoras pilī pēdējā gaitā izvada princi Filipu, Edinburgas hercogu, Lielbritānijas karalienes Elizabetes II vīru, kurš 73 gadus uzticīgi ...

gallery icon
80

Dažas aplēses norāda, ka skaitļi sasniedz 30 miljonus sterliņu mārciņu, lai gan norāde uz 10 miljoniem sterliņu mārciņu lielu mantojumu šķiet ticamāka. Princis Filips savu kapitālu uzkrājis, dienējot flotē, kā arī strādājot karaliskās ģimenes labā. Mantojumu sastāda arī akciju portfeļi, nekustamie īpašumi, vērtīgi mākslas darbi un retu grāmatu kolekcija.

Elizabetes II dzīvesbiedrs Edinburgas hercogs Filips

gallery icon
41

Lielākā daļa šo aktīvu nodoti karalienei Elizabetei II un turpmāk tie piederēs viņai. Kā zināms, Viņas Majestāte ir atbrīvota no nepieciešamā nodokļa maksāšanas, ko paredz īpaša monarhijas un valdības vienošanās.

Karaliene Elizabete II atvadās no ilggadējā dzīvesbiedra prinča Filipa

17. aprīlī, Vindzoras pilī pēdējā gaitā izvada princi Filipu, Edinburgas hercogu, Lielbritānijas karalienes Elizabetes II vīru, kurš 73 gadus uzticīgi ...

gallery icon
17

Taču saskaņā ar informāciju, ko sniegušas karaļnamam pietuvinātas personas, vairākas no princim Filipam piederējušām lietām nodotas arī citiem ģimenes pārstāvjiem. Piemēram, tīrasiņu ponijus un tumši zaļo karieti mantojusi viņa mīļā mazmeita, 17 gadus vecā lēdija Luīze, kas ir Filipa jaunākā dēla prinča Edvarda un viņas ievas grāfienes Sofijas meita. 2019. gadā Edinburgas hercogs ar lepnumu vēroja, kā Luīze piedalās ekipāžas braukšanas sacensībās Vindzoras karaliskajā jāšanas šovā, kurā viņa finišēja trešā.

foto: CAMERA PRESS/Mark Stewart / Vida Press
Princis Filips ar jaunāko dēlu princi Edvardu, viņa sievu Veseksas grāfieni Sofiju un abiem bērniem lēdiju Luīzi un vikontu Džeimsu 2016. gadā uz Bekingemas pils balkona.

Karalienes un prinča Filipa jaunākais dēls princis Edvards tagad mantos Edinburgas hercoga titulu. Saskaņā ar plāniem, kas pirmo reizi tika paziņoti 1999. gadā, ar prinča Filipa un Viņas Majestātes svētību Edvards pieņems tēvam piederējušo titulu. Kad princis Edvards un Sofija Rīsa-Džounsa apprecējās, viņiem piešķīra Veseksas grāfa un grāfienes titulus, taču Bakingemas pils paziņoja, ka Edvards pēc tēva nāves mantos Edinburgas hercoga titulu.

Princis Edvards un grāfiene Sofija ar bērniem

gallery icon
29

Karaliene Elizabete II ar mazmeitu lēdiju Luīzi Vindzori

gallery icon
18
recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās