foto: Briquet-Hahn/Abaca/Sipa USA/ Vida Press
"Muļķi!" - Vudijs Allens nosoda cilvēkus, kas no viņa novērsušies pēc pedofilijas skandāla
Vudijs Allens.
Slavenības
2021. gada 31. marts, 06:36

"Muļķi!" - Vudijs Allens nosoda cilvēkus, kas no viņa novērsušies pēc pedofilijas skandāla

Jauns.lv

Vudijam Allenam izteiktās apsūdzības par uzmākšanos mazgadīgām personām uzvirmojušas ar jaunu sparu. Intervijā "CBS Sunday Morning" 85 gadus vecais režisors komentējis situāciju un izteicies par aktieriem, kas atteikušies kopā ar viņu strādāt izskanējušo apsūdzību dēļ.

Runas par Vudija Allena pedofilijas skandālu no jauna uzvirmojušas jaunā dokumentālā seriāla “Allens pret Ferovu” (“Allen v. Farrow”) dēļ. Tajā bijusī dzīvesbiedre Mia Ferova stāsta par savu kopdzīvi ar Allenu un režisora uzmākšanos viņas meitai Dilanai, kad bērnam bija vien septiņi gadi.

foto: ddp images/Ferrari Press / Vida Press
Vudijs Allens komentē dokumentālajā seriālā izskanējušo informāciju.

“Pirmkārt, tam nebija absolūti nekādas loģikas. Kāpēc gan puisis, kurš savas 57 gadu ilgās dzīves laikā nebija saņēmis nevienu apsūdzību, pēkšņi izrādās ierauts šādā situācijā? Es nedomāju, ka tam sekos izmeklēšana,” norādījis šobrīd 85 gadus vecais Vudijs Allens. Režisors apliecinājis – kaut arī apsūdzības pedofilijā bijušas absurdas, tās atstājušas negatīvu ietekmi uz viņa kā kinematogrāfa reputāciju, savukārt daudzi kolēģi viņu nosodījuši vai pat atteikušies turpmāk sadarboties.

foto: Brucculeri/Shutterstock/ Vida Press
Vudijs Allens ar audžumeitu Dilanu Ferovu 1991. gadā.

“Es domāju, viņi to nedara aiz ļaunprātības, bet aiz dumjības. Viņi veicina melus un pakļauj vajāšanai pilnīgi nevainīgu cilvēku,” norādījis režisors. Allens kārtējo reizi noliedzis visas apsūdzības attiecībā pret 1992. gadā it kā notikušo uzmākšanos septiņus gadus vecajai audžumeitai Dilanai, nosaucot tās par absurdām.

foto: Courtesy Everett Collection/ Vida Press
Vudijs Allens ar audžumeitu Dilanu Ferovu 1988. gadā.

“Viņi aizvien pie tā pieturas. Ja ne pie fakta, ka tas tiešām noticis, tad pie tā, ka tas, iespējams, ir noticis. Nekas, ko es jebkad esmu darījis kopā ar Dilanu, nav tik ļoti sagrozīts,” apliecinājis Allens.

Pēc dokumentālā seriāla pirmās sērijas demonstrēšanas, kurā savu viedokli izsaka Ferova, Allens komentējis: “Šie dokumentālisti nebija ieinteresēti, lai parādītu patiesību. Seriāla veidotāji gadiem ilgi slepeni sadarbojušies ar Ferovu ģimeni un viņu palīgiem, lai radītu neveiklu darbu, kas atspoguļo melus.”

foto: MediaPunch / BACKGRID/ Vida Press
Mia Ferova ar meitu Dilanu Ferovu 2009. gadā.

“Kā tas ir zināms jau vairākas desmitgades, šie apgalvojumi [par vardarbību no Allena puses] ir kategoriski meli. Neskaitāmas aģentūras izmeklējušas šo lietu un atklājušas, ka nekādas vardarbības nekad nav bijis, neatkarīgi no tā, ko saka Dilana Ferova [Allena adoptētā meita]. Nav brīnums, ka telekanāls, kas demonstrē seriālu, – ir HBO, kam ir darījuma attiecības ar Ronanu Ferovu [Vudija un Mias dēlu],” komentējis Vudijs Allens.

foto: ©HBO/Courtesy Everett Collection/ Vida Press
Vudijs Allens ar Dilanu Ferovu un Ronanu Ferovu.

Atgādināsim, ka Vudija Allena privātajā dzīvē ir vēl kāds pretrunīgi vērtēts fakts. 1977. gadā režisors kopā ar dzīvesbiedri Miu Ferovu adoptēja meitenīti Sun-Ji Previnu no Dienvidkorejas. Seulas tiesa par pamestā bērna dzimšanas datumu pieņēma 1970. gada 8. oktobri. Pirms tam izskanēja minējums, ka meitene ir piecus līdz septiņus gadus veca. 1991. gadā Allena un audžumeitas attiecības kļuva ciešākas nekā tēvam un meitai. Gadu vēlāk Allens publiski atzina, ka ir iemīlējies Sun-Ji. 1997. gada 23. decembrī pāris apprecējās. Viņiem ir divi adoptēti bērni.

Vudijs Allens ar sievu Sun-Ji Previnu

gallery icon