Slavenības
2021. gada 5. marts, 06:23

“Es nevēlējos laulību uz pāris mēnešiem…” - Lindas Mūrnieces trešais eksvīrs stāsta par precībām ar bijušo ministri

Marta Martinsone

Žurnāls "Kas Jauns"

Uzņēmēja Linda Mūrniece (51) pagājušā gada novembrī trešo reizi iestūrēja laulības ostā, apprecoties ar liepājnieku Agri Freibergu (51). Taču teju pēc pāris mēnešiem laulība tika šķirta. Sarunā ar žurnālu "Kas Jauns" Agris atklājis nianses par abu attiecībām un šķiršanās iemesliem.

Liepājnieks Agris Freibergs, kas strādā tirdzniecības jomā un ir mentors biedrības "Dzīvības koks" Liepājas atzarā, atzīst, ka nu viņa dzīve atgriezusies ierastajā ritmā. Tādā, kāda tā bijusi pirms iestūrēšanas laulības ostā ar bijušo ministri Lindu Mūrnieci. “Jāturpina dzīvot savu dzīvi,” nu atzīst Freibergs.

Pieļauj domu apprecēties vēlreiz

Taujāts, kādas attiecības pāris saglabājis pēc šķiršanās, Agris nedomājot atbild: “Mums ir pilnīgi neitrālas attiecības. Nav ne ļaunuma, ne nosodījuma. Dzīvojam katrs savā Latvijas pusē.” Viņš gan nenoliedz, ka brīžiem traucējoši redzēt publikācijas, kurās tiek apspriesta viņa un Lindas laulība un tās šķiršanās iemesli. “Kādā intervijā viņa atzina, ka šī laulība ir bijusi mulsinošs gadījums viņas dzīvē. Tur es viņai kaut kādā ziņā piekrītu. Pat draugi smējās, ka man tā… Apprecos, un pēc pāris mēnešiem jau brīvs,” piebilst Agris.

foto: no "Facebook"
Linda un Agris laulību gredzenus mija pagājušā gada 11. novembrī, Lāčplēša dienā, Liepājas Dzimtsarakstu nodaļā. Līgava un līgavainis bija ģērbušies netradicionāli – melnas krāsas T kreklos, džinsa biksēs, un abu sejām priekšā bija aizsargmaska.

Vaicāts par līdzšinējo precēšanās pieredzi, Agris neslēpj, ka viņa dzīvē šīs itin īsās laulības bijušas jau trešās: “Viena laulība ilga divpadsmit gadu, bet otra – sešus. Vai šīs man bija pēdējās laulības? Gribas teikt, ka noteikti ne… Nesaku, ka nekad vairs neprecēšos. Nu, šoreiz sanāca tā… Protams, ka nevēlējos savu laulību vien pāris mēnešu ilgu. Kurš tad tādu grib? Bet arī par visu varu nešķirties, domājot, ko gan cilvēki padomās, – tā arī nevar.”

Atklāj dažus no šķiršanās iemesliem

Lai arī Agris nevēlas izklāstīt laulības šķiršanas iemeslus visos sīkumos, viņš atklāj dažas no niansēm. “Daudz esmu domājis… Varbūt šādu lēmumu ietekmēja pandēmija. Savu zīmogu noteikti uzlika esošie apstākļi. Mēs bijām apjukuši, tāpat kā daudzi citi pāri. Ne mēs pirmie, kuri izšķīrās, ne pēdējie. Esmu pieļāvis domu, ka viss varēja būt arī citādi. Taču, manuprāt, viens no būtiskākajiem faktoriem, kas traucēja attiecībām, bija attālums. Es Liepājas pusē, bet Linda – Rīgā, vairāku simtu kilometru attālumā. Šādā vecumā kardināli mainīt dzīvesvietu ne visi var. Tas arī noteikti bija viens no šķiršanās iemesliem. Attālums attiecības izjauc un bojā, ja kāds nav kardināli gatavs mainīt savu dzīvi. Kad bijām precēti, mēs braucām viens pie otra ciemos. Mums kopīgu māju nebija. Katram bija sava vide, savi tarakāni. Un otra tarakānus ir grūti pieņemt. Man bija grūti, un, domāju, arī Lindai bija grūti. Katram sava sadzīve, katram savi paradumi…” domīgi nosaka Agris.

Nealkst pēc slavas un popularitātes

Agri Freibergu daudzi iepazina jau pirms kāzām ar Mūrnieci – viņš piedalījās TV3 iepazīšanās šovā "Nākamā pietura: Mīlestība". “Tur es iesaistījos tikai tālab, lai paskatītos, kā notiek šādu šovu filmēšana. Tā es to pat neesmu skatījies, tik vien kā raidījumu, kurā biju nofilmēts,” atklāj Agris un saka: nekādas iespējas nopietnu attiecību izveidošanai šādā šovā neredzot. “Cilvēku šo dažu stundu laikā nevar iepazīt. Mums ar šova dalībnieci abiem šis bija sava veida piedzīvojums, lai izkrāsotu ikdienu. Pēc dalības šovā mana dzīve atpazīstamības dēļ nekādi nemainījās. Protams, tie, kas bija TV šovu redzējuši, mani atpazina, bet citādi dalība šovā dzīvi neietekmēja,” par savu pieredzi stāsta Agris.

Viņš neslēpj, ka sociālos tīklos pēcāk uzmeklējušas dažas sievietes: “Pirmajā nedēļā pēc raidījuma uzmanība bija lielāka, dažas sievietes uzrakstīja. Bija dažas sarakstes, taču nekā vairāk. Esmu saņēmis piedāvājumu piedalīties vēl kādā TV šovā, taču atteicos. Man tagad ir savs redzējums par šovbiznesu. Ir nojausma, kas kā notiek, taču mani tas nesaista. Tiem, kam to slavu vajag, lai viņiem tiek.”

foto: no privātā arhīva
Linda un Agris laulību gredzenus mija pagājušā gada 11. novembrī, Lāčplēša dienā, Liepājas Dzimtsarakstu nodaļā. Līgava un līgavainis bija ģērbušies netradicionāli – melnas krāsas T kreklos, džinsa biksēs, un abu sejām priekšā bija aizsargmaska.

Nekas nav beidzies, viss turpinās

Freibergs atzīst, ka nekas dzīvē nav beidzies, viss turpinās. Bet uz jaunu attiecību izveidošanu vīrietis neiespringst. “Tāds dzīves posms bija, un tas nu ir beidzies. Jāturpina dzīvot savu dzīvi. Šobrīd apzināti jaunas attiecības nemeklēju – dzīve rādīs. Esmu taču svaigi šķīries. Būtu jocīgi uzreiz veidot attiecības un precēties. Nepieļauju arī domu, ka kļūšu par mūku,” pajoko Agris. Taujāts, vai viņam ir savs sievietes ideāls, atbild: “Īpašību nevaru nosaukt. Jābūt dabiskai pēc rakstura. Lai netaisās par ko citu, tad vieglāk kontaktēties. Vizuālais? Man grūti noformulēt. Man patīk, lai sieviete ar mani būtu patiesa, neuzspēlēta.” Liepājnieks uzskata, ka katram cilvēkam ir sava otra puse: “Taču to nevar zināt, kur tā ir. Kur meklēt? Varbūt kaimiņmājā, varbūt citā rajonā? Taču bez īpašām sajūtām pret sievieti nekas nevar turpināties. Klikšķim jābūt. Ja nav klikšķa, nav jēgas. Jājūt, ka cilvēks ir interesants, ka ir kopīgas intereses un vēlme satikties vēlreiz…”

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!