foto: imago images/Stefan Zeitz/Scanpix
Kulta grāmata "Mēs, Zoo stacijas bērni" atdzimst jaunā seriālā
Seriāla plakāt.s
TV
2021. gada 26. februāris, 12:25

Kulta grāmata "Mēs, Zoo stacijas bērni" atdzimst jaunā seriālā

Jauns.lv

No 28.februāra LMT viedtelevīzijā būs pieejams patiesos notikumos balstītās septiņdesmito gadu beigu kulta grāmatas "Mēs, Zoo stacijas bērni" ekranizējums, kas astoņu sēriju garumā vēsta par sešiem pusaudžiem, kuri nonākuši narkotisko vielu atkarībā un dedzīgi, bez kompromisiem cīnās par saviem sapņiem un laimi, portāls Jauns.lv uzzināja uzņēmumā. 

LMT pārstāve Elīna Lidere informē, ka seriāls "Mēs, Zoo stacijas bērni" ir neticami emocionāli spēcīgs, reizē smags un skaists, stāsts par pieaugšanu, par jauniešiem, kuri ir nevis upuri, bet drosmīgas personības ar aizkustinošu un satraucošu likteni.

foto: imago images/Kai Horstmann/Scanpix
Kristiāne F - sieviete, kuras jaunības notikumos balstīta kulta grāmata.

Seriāls "Mēs, Zoo stacijas bērni" ir 1978.gadā izdotās, patiesos notikumos balstītās Kristiānes F. (Christiane F.) grāmatas ar tādu pašu nosaukumu mūsdienīga interpretācija. 
Pirmo reizi grāmata tika ekranizēta jau 1981.gadā, un mazbudžeta kinodarbs "Kristiāne F. - Mēs, Zoo stacijas bērni" ("Christiane F. - Wir Kinder vom Bahnhof Zoo") īsā laikā kļuva par kulta filmu. Grāmatas un filmas darbība norisinās Rietumberlīnē pagājušā gadsimta septiņdesmito gadu beigās un astoņdesmito gadu sākumā. 

13 gadus vecā Kristiāne, bēgot no problēmām ģimenē - tēva varmācības un mātes bezspēcības, aizvien vairāk laika pavada uz ielas, uzturoties pusaudžu kompānijās, kurām meitene jūtas piederīga. Drīz vien Kristiāne sāk smēķēt hašišu un lietot heroīnu, un 14 gadu vecumā pusaudze jau ir kļuvusi par narkomāni un prostitūtu. Ekranizējumā tika iekļauti reāli ielu kadri ar prostitūtām un narkomāniem, kas piešķīra filmai dokumentālu noskaņu.

40 gadus vēlāk šis stāsts ir atdzimis jaunā versijā, un jau februāra beigās pie skatītājiem nonāks jauns grāmatas "Mēs, Zoo stacijas bērni" ekranizējums astoņu sēriju garumā. Seriāla autore un radošā producente Anete Hesa ir izvēlējusies atšķirīgu pieeju šī stāsta interpretācijai. 1981.gada filma koncentrējās uz pašas Kristiānes stāstu, bet jaunais seriāls vēsta par sešiem jauniešiem, vēl plašāk un dziļāk atspoguļojot no narkotikām atkarīgo pusaudžu pasauli un viņu sarežģīto ceļu uz pieaugšanu. 

foto: imago/United Archives/Scanpix
Kristiānes lomas atveidotāja filmā.

Šie pusaudži, kas apmaldījušies dzīves realitātes un emociju virpulī, atrodot cits citu, sajūtas spēcīgi un brīvi. Taču narkotiku lietošana padara viņu jūtu pasauli tik sakāpinātu un intensīvu, ka kādā brīdī šī atkarība kļūst stiprāka par viņu draudzību. Seriāla autori iezīmē narkotiku atkarības zemākos un augstākos līmeņus, vienlaikus veiksmīgi izvairoties no moralizējoša toņa.

Seriāls "Mēs, Zoo stacijas bērni" būs skatāms LMT viedtelevīzijā no 28.februāra. 

Tēmas