Trakā pasaule
2021. gada 24. februāris, 16:16

Austrāliešu laikraksts nejauši publicē prinča Filipa nekrologu

Jauns.lv

Austrāliešu laikraksts “Sydney Morning Herald” kļūdas dēļ savā mājaslapā publicējis Edinburgas hercoga prinča Filipa (99) nekrologu, Viņa Augstībai aizvien dzīvam esot!

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item
foto: CAMERA PRESS/ROTA / Vida Press
Karaliene Elizabete II ar vīru Vindzoras pilī aizvadītā gada jūnijā, atzīmējot Edinburgas hercoga, prinča Filipa 99. dzimšanas dienu.

Austrāliešu izdevumam nekavējoties nācās izņemt iepriekš sagatavoto prinča Filipa nekrologu, kas acīmredzamas kļūdas dēļ bija nopublicēts pirmdienas pēcpusdienā.

Materiāls ar nosaukumu “Princis Filips laiku lokos” parādījās laikraksta nekrologu sadaļā ap pulksten pieciem pēcpusdienā. Nav skaidrs, vai retrospektīvs raksts par karalienes vīra dzīvi nejaušības pēc tika ievietots nepareizajā izdevuma sadaļā vai tas bija ārkārtīgi dīvains pārpratums.

Edinburgas hercogs aizvien ir ar mums, saskaņā ar ģimenes teikto, viņam “klājas labi”, lai gan princis aizvien atrodas slimnīcā “atpūtas un uzraudzības nolūkos”.

Pirmdienas pēcpusdienā kāds vērīgs “Twitter” lietotājs pamanīja intriģējošu rakstu, kas pasniegts kā “Lielbritānijā ilgāk kalpojušā prinča konsorta, Edinburgas hercoga dzīve fotogrāfijās”. Raksts vēlāk dzēsts no lapas un tagad uzklikšķinot uz saites, ekrānā parādās kļūda 404.

“Twitter” lietotāja ar vārdu “Miss Bailey Woof” padalījās ar ekrānuzņēmumu un uzdeva retorisku jautājumu: “Vai ir kas tāds, par ko mēs nezinām?”

Viņas vēstījums sociālās saziņas tīklā parādījās ap deviņiem vakarā, bet ekrānuzņēmumā redzams, ka raksta publicēšanas laiks ir pieci pēcpusdienā.

“Kāds nejauši nospieda publicēšanas pogu, kamēr pārskatīja sagataves ar jaunāko informāciju,” pie nekrologa ekrānuzņēmuma komentē viens no interneta lietotājiem.

“Ups,” lakonisks ir otrs komentāra rakstītājs.

Elizabetes II dzīvesbiedrs Edinburgas hercogs Filips

gallery icon
41

Bet trešais atcerējās, ka līdzīgs misēklis gadījies aizvadītā gada novembrī, kad franču radio stacija nejauši publiskoja vienu no aptuveni 100 iepriekš sagatavotiem nekrologiem, to skaitā par prinča Filipa sievu karalieni Elizabeti II.

Šī kļūdainā sēru vēsts “Radio France Internationale” mājaslapas bija atrodama vairākas stundas. Pēc tam radio publicēja oficiālu atvainošanos, nepiedodamajā misēklī vainojot mājaslapas atjaunināšanas procesus.

Prinča Filipa veselība

Otrdien – 2021. gada 16. februārī – kļuva zināms, ka princis Filips nogādāts karaļa Edvarda VII slimnīcā Londonā pēc tam, kad Vindzoras pilī sajuties nevesels.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Bakingemas pils atklāj, ka Edinburgas hercogam ārstē infekciju, un viņa jaunākais dēls princis Edvards norādījis, ka tēvam ir “daudz labāk”.

Kopā jau 70 gadus. Karaliene Elizabete un princis Filips vēsturiskos foto

Kopā jau 70 gadus. Karaliene Elizabete un princis Filips vēsturiskos foto

gallery icon
68

“Viņam jūtas komfortabli, organisms labi reaģē uz ārstēšanu, taču nav gaidāms, ka tuvāko dienu laikā viņu izrakstīs no slimnīcas,” teikts otrdien izplatītājā paziņojumā.

Princis Edvards ziņu kanālam “Sky News” pastāstījis, ka ir sarunājies ar tēvu pa tālruni un visa ģimene “tur īkšķus” par ātrāku izveseļošanos. Veseksas grāfs norādīja, ka 99 gadus vecais tēvs “tiešām jūtas daudz labāk un gaida, kad viņu izrakstīs, kas ir pozitīvi. Tāpēc mēs turam īkšķus.”

Arī princis Viljams publiski apliecinājis, ka vectēvam ir “viss kārtībā”. “Viņam viss ir kārtībā, slimnīcā viņu novēro,” žurnālistiem norādījis 38 gadus vecais Kembridžas hercogs.

Īsi pēc paziņojuma par prinča Filipa nogādāšanu slimnīcā aizvadītajā otrdienā karaļnams apliecināja, ka princis bijis “labā noskaņojumā” un uz medicīnas iestādi aizvests “piesardzības nolūkos”. Dažas dienas vēlāk ziņu avoti informēja, ka Edinburgas hercogam slimnīcā būs jāuzturas arī šajā nedēļā.

Covid-19 ierobežojumu dēļ pacientu apmeklēšana ir liegta, taču “izņēmuma gadījumos” karaļnama pārstāvjiem tomēr būs atļauts apmeklēt princi Filipu.

Princis Čārlzs ierodas slimnīcā Londonā, lai apmeklētu tēvu princi Filipu

gallery icon
14

Tautas bažas par Filipa veselību pieauga, kad viņa vecākais dēls princis Čārlzs no Glosteršīras grāfistes ieradās Londonā, lai sestdien apmeklētu slimnīcā tēvu. Viņš medicīnas iestādē iegāja pa aizmugures durvīm, kur princi sagaidīja apsardzes darbinieki.

Neviens cits no karaliskās ģimenes Edinburgas hercogu slimnīcā nav apmeklējis. Karaliene aizvien uzturas Vindzoras pilī, kur viņa ar dzīvesbiedru janvārī saņēmuši arī “Oxford/AstraZeneca” vakcīnu pret Covid-19.

Bakingemas pils nav izplatījusi paziņojumu, vai karaliene plāno apmeklēt vīru slimnīcā. Viņai būtu jāmēro 41 km garš ceļš no Vindzoras.