Slavenības
2021. gada 23. februāris, 12:04

Hercogieņu mazās viltības jeb kāpēc Keitai un Meganai nav nevienas sliktas fotogrāfijas

Jauns.lv

Kembridžas hercogienei Ketrīnai un Saseksas hercogienei Meganai piemīt īpašs šarms, nevainojama stila izjūta un prasme lieliski parādīt sevi sabiedrībā. Taču viens no viņu īpašākajiem talantiem ir teju pārdabisks fotogēniskums. Ketrīnas un Meganas foto arhīvos ir grūti atrast kaut vai pāris patiešām neizdevušās bildes.

Hercogienes Ketrīna un Megana vēro tenisa spēli

Hercogienes Ketrīna un Megana vēro tenisa spēli Vimbldonā.

gallery icon
16

Te nav jāpateicas kādām burvestībām, bet gan dažām mazām viltībiņām, ko abas hercogienes ir izkopušas līdz perfektumam.

Rūpīgi izpētot šo karalisko dāmu ieradumus, noskaidroti 11 mazi knifiņi. Ja tos ievērosi, tev nekad nebūs jālūdz fotogrāfam nekavējoties izdzēst neizdevušos kadru!

Hercogienes Ketrīna un Megana dodas uz Ziemassvētku dievkalpojumu 2018. gadā

gallery icon
18


Dabiskums un nesamākslotība

Neatkarīgi no tā, vai Ketrīna un Megana piedalās oficiālā pasākumā jeb pavada laiku kopā ar ģimeni, viņu sejas dekoratīvā kosmētika vienmēr ir neuzkrītoša un viegla.

foto: action press/ Vida Press

Vienmērīga sejas ādas krāsa, neitrāla toņa lūpu pomāde, nedaudz ādas izgaismotāja jeb hailaitera, kas rada mirdzošas ādas efektu, palīdz hercogienēm izskatīties dabiski un tajā pašā laikā arī neatvairāmi.

foto: action press/ Vida Press


Izvairīšanās no acu kontakta

Hercogiene Ketrīna ļoti reti skatās tieši kameras objektīvā. Ja arī tas notiek, tad, visticamāk, gadās nejauši. Lielākoties skatiens ir vērsts sānis vai it kā lūkotos “cauri” kamerai. Līdz ar to fotogrāfijas, it īpaši tās, kuras uzņemtas kustībā, izskatās ļoti brīvas un dabiskas.

foto: CAMERA PRESS/ROTA / Vida Press


Viegli pieliekta galva

Kad runa ir par veiksmīgu kadru, Megana Mārkla zina, kā pasniegt sevi no labākās puses – vārda vistiešākajā nozīmē. Diezgan bieži var novērot, kā viņa mazliet pieliec galvu un pavērš to nedaudz pleca virzienā. Pamēģini šo Meganas paņēmienu vai eksperimentē un atrodi savu perfekto pieliektas galvas pozu.

foto: SplashNews.com/ Vida Press


Pareiza stāja

Taisna, nesaspringta mugura, kā arī zods, kas pacelts paralēli grīdai. It kā sīkums, taču ļoti svarīgs. Tieši pareiza stāja piešķir hercogieņu koptēlam to apbrīnojamo aristokrātiskumu, ko ievēro daudzi, bet pat neiedomājas, ka to panākt var tik vienkāršiem līdzekļiem. Ļoti svarīgi ir arī saglabāt skaistu stāju, staigājot augstpapēžu kurpēs. Hercogienei Ketrīnai tas tik labi izdodas, ja ejot nedaudz uz priekšu izvirza gurnus un kājas, muguru saglabājot nevainojami taisnu.

foto: David Fisher/Shutterstock/ Vida Press


Pret kameru pavērsti pleci

Iztaisnojot plecus un pagriežot tos taisni pret kameru, iespējams ne tikai akcentēt skaistu stāju un šmaugu vidukli, bet arī vizuāli padarīt garākas un tievākas kājas.

foto: SplashNews.com/ Vida Press

Modeles poza

Varbūt ir gadījies ievērot, ka modeles bieži izceļ atbalsta kājas gurnu, bet otru kāju liek uz priekšu vai sāniem. Tā ir visnotaļ izdevīga poza, kas fotogrāfijā vizuāli padara augumu garāku. Otrs labs variants ir nedaudz saliekt vienu kāju celī un piespiest to pie otras kājas. Tā iespējams akcentēt sievišķīgu figūru un vērst uzmanību uz vēlamajiem akcentiem. Megana Mārkla nevainojami pārvalda šos modeļu knifiņus, bet tajā pašā laikā nezaudē ne gramu dabiskuma.

foto: Dutch Oven/Kobal/Shutterstock/ Vida Press

Apģērba krāsas un piegriezuma izvēle

Visbiežāk abas hercogienes sabiedrībā var redzēt vienkrāsainā apģērbā. Turklāt Ketrīna un Megana nevairās ne no spilgtiem toņiem, ne klasiskiem.

foto: Tim Rooke/Shutterstock/ Vida Press

Abas dāmas apģērbā cenšas izcelt vidukļa līniju ar veiksmīgu tērpa piegriezumu un jostiņām.

foto: Paul Marriott / SplashNews.com/ Vida Press

Elegance un grācija

Vai esi pievērsusi uzmanību, kā sēž Ketrīna? Viņa sēž kā īstena lēdija, nekad neredzēsi hercogieni brīvi atlaidušos krēslā. Ketrīnas graciozā sēdēšana jau kļuvusi par etalonu, kam līdzināties un tautā iesaukta par “hercogienes slīpo piesēdienu” (“Duchess Slant”). Šīs pozas īpašā izsmalcinātība slēpjas tajā, ka Ketrīna nekad sēžot nesakrusto vienu kāju pār otru, bet saliek kopā ceļgalus un potītes nedaudz paliec sānis. Visticamāk šo sēdēšanas pozu Ketrīna savulaik iemācījusies no princeses Diānas, taču tieši Ketrinas izpildījumā tā nodŗvēta par Kembridžas hercogienes firmaszīmi.

foto: Daily Mirror / Vida Press


Otra gracioza poza nodēvēta kar “Kembridžas krustu”(“Cambridge Cross”), ko hercogiene arī bieži demonstrē. Sēžot viņa potītes sakrusto vienu aiz otras.

foto: CAMERA PRESS/Mark Stewart / Vida Press


Nepārspīlēts smaids

Nav šaubu, ka Meganai Mārklai piemīt patiešām apburošs smaids. Viņas smaids vienmēr ir tieši tik plats, cik nepieciešams, lai tas neizskatītos negribīgs vai tieši pretēji izaicinoši holivudisks. Grūti būs atrast fotogrāfiju, kurā hercogiene neizskatītos starojoša un laipna, bet paparaci ir gatavi sekot hercogienei teju 24 stundas diennaktī.

foto: action press/ Vida Press

Rokas ir jānodarbina

Vai tev ir ienākusi prātā doma par to, kur likt rokas, lai tās fotogrāfijā neizskatītos neveikli?

foto: SplashNews.com/ Vida Press

Kembridžas hercogiene Ketrīna noteikti par to ir aizdomājusies. Viņa atradusi vienkāršu un elegantu veidu, kā atrisināt šo situāciju: rokas ar kaut ko jānodarbina.

foto: ddp images/Nunn / Vida Press

Teju katrā fotogrāfijā Ketrīna tur rokās nelielu “clutch” somiņu, vai arī viegli ieliek vienu savu roku otrā, tās ērti turot aptuveni vidukļa augstumā. Pievērsiet uzmanību: Ketrīna nekad nesatver vienu roku ar otru un tās nesaspiež. Plaukstu kauliņi nekad nav saspringti. Ar vienas rokas delnu viņa viegli pārklāj otras rokas locītavu, pirkstus vienmēr turot glīti kopā.

foto: CAMERA PRESS/Richard Gillard / Vida Press

Aksesuāru demonstrēšana

Grūti pateikt, vai Megana to dara apzināti, taču bieži var redzēt, ka viņa apkārtējo acīm atklājusi roku, kuras pirkstā mirdz gredzens ar lielu briljantu.

foto: Ben Cawthra/Sipa USA/ Vida Press

Tomēr tajā nav nekā nosodāma, ja rotaslietas ir izvēlētas ar gaumi un gribas, lai arī citi tās pamanītu un novērtētu. Dabisks žests, kurā akcents vērsts uz juvelierizstrādājumu, fotogrāfiju pavisam noteikti nesabojās.

foto: SplashNews.com/ Vida Press