Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Vai ZeBrenes noslēpums atklāts? Kas slēpjas zem "jaunuma Latvijas mūzikā"
foto: Juris Rozenbergs
Pirms dažām nedēļām, kad tika paziņoti mūzikas nozares balvas "Zelta mikrofons" nominanti, uz skatuves kāpa arī kandidāti uz labākās dziesmas statusu Ozols un ZeBrene. Kaut arī ZeBrene bija maskējies ar parūku un saulesbrillēm, daudzi viņā saskatīja nepārprotamu līdzību ar Kasparu Ansonu. Turklāt zināms, ka Kaspars ir labs ģitārists.
Mūzika

Vai ZeBrenes noslēpums atklāts? Kas slēpjas zem "jaunuma Latvijas mūzikā"

Juris Vaidakovs

Žurnāls "Kas Jauns"

“Latvijas popmūzikas jaunais noslēpumainais tēls”, “jaunums Latvijas mūzikas nozarē”, “savu personību neatklāj” – tā par pretendentes uz gada labāko dziesmu autoru ZeBreni teic mūzikas industrijā.

Vai ZeBrenes noslēpums atklāts? Kas slēpjas zem "j...

Aizvadītā gada rudenī reperis Ozols izdeva dziesmu "Antidepresanti", kas ātri iekaroja klausītāju sirdis, un nu tā pretendē uz "Zelta mikrofona 2021" balvu kategorijā gada labākā dziesma.

"Antidepresanti" tapa Ozola sadarbībā ar producentu Kasparu Ansonu un pavisam jaunu vārdu mūzikā – ZeBrene –, kas ir šīs dziesmas mūzikas autors, viņš arī kopā ar Ozolu radījis tās vārdus. “Tā stāvēja plauktiņā aptuveni trīs četrus gadus, ik pa laikam meklējot komandas biedrus realizēšanai, taču līdz šim nebija izdevies atrast īsto kombināciju. Kā zināms, tās dziesmas, kas tikai krājas plauktos, atņem enerģiju nākamajām, tāpēc nolēmu, ka tam ir jāpieliek punkts. Kā izrādījās, īstais laiks un īstā vieta, jo līdzās parādījās Ozols, kurš ir ļoti parasts, atsaucīgs un labprāt iesaistās šādās avantūrās. Kā saka – kas neriskē, tas nevinnē,” tā par savu dziesmu teic ZeBrene.

Bet kas tad slēpjas zem šā mūziķa tēla? Neviens to neatklāj, vien sakot, ka viņš jau sen darbojas mūzikas nozarē, taču nu piesaka sevi ar jaunu skatuves vārdu, nepubliskojot nekādas sīkākas detaļas par savu personību. Savukārt singla "Antidepresanti" publicitātes foto redzams reperis Ozols uz Rīgas Zooloģiskā dārza zebras fona. Vai ZeBrenes gadījums ir kas līdzīgs grupai Instrumenti, kad tās dalībnieki Jānis Šipkēvics un Reinis Sējāns ilgi slēpās zem pandas maskām un neatklāja savu identitāti?

Paziņo "Zelta mikrofons 2021" nominantus

To, kas tad sevi nosaucis par ZeBreni, sakās nezinām pat vairāki žurnāla "Kas Jauns" aptaujātie Latvijas mūzikas industrijas darboņi, to slepenībā tur dziedātāja Aija Andrejeva, kura nesen paziņojusi, ka drīzumā klajā nāks viņas un “Latvijas popmūzikas jaunā noslēpumainā tēla” ZeBrenes jaunais singls "Šamanis".

Taču, iespējams, šis noslēpums ir atrisināts, jo, paldies Dievam, loģika ir žurnāla "Kas Jauns" stiprā puse. Proti, gan dziesmai "Antidepresanti", gan Andrejevas dziesmām producents ir Kaspars Ansons.

foto: Mārtiņš Ziders
Kaspars Ansons jau vairākus gadus sadarbojas ar Aiju Andrejevu. Nu Aijai drīzumā iznāks jauns singls, kas tapis kopā ar ZeBreni.
Kaspars Ansons jau vairākus gadus sadarbojas ar Aiju Andrejevu. Nu Aijai drīzumā iznāks jauns singls, kas tapis kopā ar ZeBreni.

Mūziķis, daudzu dziesmu autors, "Zelta mikrofona 2019" balvas ieguvējs kategorijā "Gada labākais mūzikas producents", 38 gadus vecs vīrs, kurš savulaik gribējis kļūt par pasaulē labāko ģitāristu, bet pēdējos gados pievērsies mūzikas producēšanai, Eirovīzijas slavas saulītē izvedot Aminatu, Aishu un Justu, savukārt trīs viņa producētie jaunie skatuves mākslinieki ieguvuši "Zelta mikrofona" balvu par gada debiju...

foto: Mārtiņš Ziders
Kaspars Ansons ir mūzikas autors, producents un ģitārists.
Kaspars Ansons ir mūzikas autors, producents un ģitārists.

Tad, lūk, Kaspars Ansons reiz intervijā atklāja, ka piedzimis dziļos laukos, zemnieku ģimenē, mācījies Zebrenes pamatskolā, bet Aucē pabeidzis vidusskolu un mūzikas skolu. Tātad Ansons ir no Zebrenes ciema Dobeles novadā, turklāt viņa profilā sociālajā saziņas vietnē "Instagram" publiskotas vairākas fotogrāfijas, kur viņš atklājis, ka ar bērniem atpūšas Zebrenē.

Vai tiešām kāds cits mūzikas lauciņā tik pieredzējis meistars būtu pieņēmis skatuves vārdu ZeBrene, kā Zebrenē uzaugušais un joprojām vasaras tur pavadošais Kaspars Ansons? Diez vai!