foto: Publicitātes
Zināma "Caur ērkšķiem uz..." ceturtās sezonas uzvarētāja
TV
2020. gada 18. decembris, 04:50

Zināma "Caur ērkšķiem uz..." ceturtās sezonas uzvarētāja

Jauns.lv

Vairāku nedēļu garumā "STV Pirmā!" un "Shortcut" skatītāji dzīvojuši līdzi sociālā projekta "Caur ērkšķiem uz..." notikumiem un turējuši īkšķus, lai dalībnieki, kuru vidū pirmo reizi projekta vēsturē bija arī stiprā dzimuma pārstāvis, patiešām īstenotu pozitīvas pārmaiņas savā dzīvē. Ekspertu un arī viens otra atbalstīti, viņi centās sadzīvot, noticēt sev un ikdienu, kurā liela loma līdz šim bijusi atkarībām, mācījās papildināt ar pavisam citām, krietni jēgpilnākām nodarbēm.

Līdz finālam nokļuva trīs dalībnieces - jaunā māmiņa Ginta no Limbažiem, kura cieš no medikamentu atkarības, kritiski zema pašvērtējuma un sapņo atgūt ticību sev, atraktīvā Kristīne no Ventspils, kura bērnībā piedzīvotās vardarbības dēļ vēlas iemācīties pieņemt sevi, un liepājniece Inga, kura sapņo atbrīvoties no alkohola atkarības.

foto: Publicitātes
Ginta, Kristīne un Inga.

To, kura kļūs par uzvarētāju, noteica visi “Ērkšķu” dalībnieki, kuri bija sapulcējušies lielajā finālā - jo tieši viņi projekta laikā, ceļojot pa Latviju un plecu pie pleca darbojoties nodarbībās, ir iepazinuši viens otru vislabāk. “Mēs redzējām, kādas atnācāt un ko esat sasniegušas šobrīd - kā esat izkāpušas no komforta zonas un mainījušās," pirms balsojuma rezultātu paziņošanas trīs finālistes uzrunāja “Caur ērkšķiem uz...” vadītājs Jānis Bukums.

"Caur ērkšķiem uz..." ceturtās sezonas fināls

Ieskats "Caur ērkšķiem uz..." ceturtās sezonas finālā.

gallery icon
25

Par “Caur ērkšķiem uz...” ceturtās sezonas uzvarētāju kļuva 25 gadus vecā ventspilniece Kristīne, kura asarām acīs sacīja sirsnīgus paldies vārdus ikvienam, kurš noticējis viņas spēkiem.

foto: Publicitātes

Jaunā sieviete arī neslēpa, ka bijis grūti uzdrīkstēties un piedalīties projektā, taču cer, ka viņas stāsts iedvesmos daudzus skatītājus. Tāpat Kristīne no sirds priecājās par projekta atbalstītāju sarūpētajām balvām – veselīga uztura konsultāciju, psihoterapijas seansu, arī dāvanu karti studijām  Rīgas Tālmācības vidusskolā. “Caur ērkšķiem uz..” Kristīnei dāvāja arī iespēju spert soli pretim sapņa par aktrises karjeru piepildīšanai un apmeklēt improvizācijas teātra meistarklasi, aktiermākslas un publiskās runas kursus, kā arī individuālu konsultāciju pie aktiera Ģirta Ķestera.

"Es lidoju kaut kur. Un gribu teikt lielu paldies līgavainim Artūram, kurš atbalstīja un man ticēja. Un paldies visiem, kuri mani ticēja. Es noliecu galvu jūsu priekšā," saņemot balvas, teica Kristīne.”

"Caur ērkšķiem uz..." ceturtās sezonas uzvarētāja Kristīne

Ainiņas no "Caur ērkšķiem uz..." dalībnieces Kristīnes mirkļiem šovā.

gallery icon
14

Jānis Bukums sacīja, ka Kristīne ir kā liels iedvesmas avots visām Latvijas sievietēm, kuras, iespējams, pateicoties viņas piemēram, uzdrošināsies īstenot pārmaiņas arī savā dzīvē. “Nepadodies un pasaule ir tava - tik jāaiziet tai pakaļ!” tā Bukums.

Otro vietu ieguva 32 gadus vecā liepājniece Inga, kura projekta laikā piedzīvojusi arī elpu aizraujošas vizuālās pārvērtības. Īpaši priecīga Inga bija par dāvāto iespēju tikt pie tetovējuma, ko sieviete bija ļoti vēlējusies, lai aizsegtu savas rētas, kā arī dāvanu karti B kategorijas autovadītāja apliecības iegūšanai. Taču īpaši sakāpinātas emocijas bija mirklī, kad Inga uzzināja – ar projekta starpniecību viņa tiks arī pie jauna smaida.

foto: Publicitātes
Inga.

Trešo vietu ieguva 28 gadus vecā Ginta no Limbažiem. Sieviete kā papildus atbalstu jaunas dzīves sākumam saņēma bezmaksas konsultācijas pie uztura un atkarību speciālistiem, profesionāla stilista apmācības un make up meistarklasi, kā arī iespēju studēt Rīgas Tālmācības vidusskolā.

foto: Publicitātes
Ginta.

Neskatoties uz to, kā sadalītas vietas finālā, dalībnieki atzīst – projekts licis uz dzīvi paraudzīties no pavisam cita skatu punkta un pieņemt patiešām būtiskus lēmumus.

Sociālā projekta "Caur ērkšķiem uz..." ceturtās sezonas dalībnieces

Sociālā projekta "Caur ērkšķiem uz..." ceturtās sezonas dalībnieces.

gallery icon
11

Tāpēc jau pēc nedēļas – nākamajā ceturtdienā -  “Ērkšķu” fanus priecēs ekskluzīvs speciālizlaidums,  kas atklās, kā pēc TV projekta mainījusies dalībnieku dzīve – kurš uz visiem laikiem atbrīvojies no atkarībām, atradis darbu un pie iepriekšējā dzīvesveida atgriezties netaisās? Un zināms, ka skatītājus gaida īpaši sirsnīgi un pat šokējoši notikumi – arī šogad “Ērkšķos” būs dzirdami kāzu zvani un izskanēs vēl kāds pārsteidzošs bildinājums.