foto: Publicitātes
Nedēļas jaunumi "Shortcut" - izcilas drāmas un čehu seriāls par notikumiem, kas mainīja Eiropu
Kadrs no filmas "Meitene".
TV
2020. gada 26. augusts, 16:00

Nedēļas jaunumi "Shortcut" - izcilas drāmas un čehu seriāls par notikumiem, kas mainīja Eiropu

Jauns.lv

"Shortcut" un "Helio" šonedēļ lūkojiet romantisku filmu "Mūžīgais skaistums", franču drāmu "Meitene" un čehu seriālu par pusgadsimtu seniem notikumiem, kas mainīja Eiropu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Dzīve pēc atraidījuma

Romantiskā drāma "Mūžīgais skaistums" ("Eternal Beauty") seko Džeinai, kura pēc tam, kad tika pamesta pie altāra, divdesmit gadu garumā piedzīvo trakotus notikumus, tostarp sabrukumu un šizofrēniju.

To laikā mīlestība (kā īsta, tā arī izdomāta) un ģimenes attiecības bruka. Situācija izmainījās, kad viņa sāka tumšas, taču komiski romantiskas attiecības ar Maiku – neizdevušos mūziķi un līdzvērtīgi zudušu dvēseli.

Džeinas lomā iejutusies angļu aktrise Sallija Hokinsa, kuras kontā ir gan iegūts "Zelta globuss", gan divas "Oskara" nominācijas. Bet režisors ir velsietis Kregs Robertss, kurš atklāj – lai gan filmēšana ilgusi nepilnu mēnesi, scenāriju abi ar Hokinsu pārsprieduši pusgada garumā. “Viņai bija tiešām daudz ideju, par dziesmām, par krāsām, mēs nemitīgi viens otram klāstījām savas domas,” prieku par darbu ar sava amata profesionāli pauž Robertss.

foto: Publicitātes

Filmu skatiet "Shortcut Premiere" angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Pretrunā ar savu ķermeni

Drāma "Meitene" ("Girl") stāsta par piecpadsmit gadus veco Laru un viņas sapņiem.

Lara nesen kopā ar tēvu un jaunāko brāli pārcēlusies uz citu pilsētu. Meitene sapņo kļūt par profesionālu balerīnu. Iestājusies prestižā baleta skolā, viņa tuvojas dzīves mērķa piepildījumam. Taču ir kāds šķērslis – Larai piedzimstot dots zēna ķermenis. Lai īstenotu sapni, Lara ir gatava pārvarēt sava ķermeņa pretrunas.

Filma ir debija gan aktierim Viktoram Polsteram, gan režisoram Lukasam Dontam, un veikums izpelnījās krietnu atzinību 2018. gada Kannu kinofestivālā. Un "Meitene" balstīta kādas beļģu dejotājas dzīvesstāstā – režisors Donts piecpadsmitgadīgo Noru saticis, kad pats bija vien 18 gadu vecs, un nu – aptuveni desmit gadu vēlāk - nolēma stāstu pārvērst filmā.

foto: Publicitātes

Drāmu lūkojiet "Shortcut Films" franču valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Cilvēks - lāpa

1969. gada 16. janvāris. Jans Palahs, Prāgas Mākslas fakultātes students, aizdedzina sevi, mēģinot atmodināt nāciju, kas iegrimusi letarģiskā miegā pēc Padomju okupācijas 1968. gada augustā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Čehu seriāls "Degošais" ("Horici Ker") stāsta par notikumiem neilgi pēc Prāgas pavasara, par pirmo nopietno sacelšanos, kas sāka palēnām graut dzelzs priekškaru. Ar HBO atbalstu šo čehu seriālu veidojis plaši atzīts Austrumeiropas kino autoru ansamblis. Lai gan stāsta darbība risinās Čehoslovākijā, viss politiskais fons mums būs labi izprotams, jo pusgadsimtu kopā bijām diezgan cieši vienoti kroplīgā politiskā veidojumā, kuru pārvaldīja Padomju Savienība. Tomēr labā ziņa ir tā, ka miniseriāls "Degošais" ir izdevies ne tikai kā vēstures detalizēts atstāstījums.

foto: Publicitātes

Seriālu skatiet "Shortcut Films" čehu valodā ar subtitriem latviešu un angļu valodā.