foto: Publicitātes
Seriāla "Lost" varoņi – toreiz un tagad
TV
2020. gada 11. augusts, 06:03

Seriāla "Lost" varoņi – toreiz un tagad

Jauns.lv

Nupat apritēja desmit gadu, kopš tika demonstrēta par kulta seriālu kļuvušā «Lost»(«Pazudušie») pēdējā sērija. Tiem, kas vēl nav redzējuši šo meistardarbu, kas kā vētra iebrāzās seriālu pasaulē, ir lieliska iespēja to noskatīties «Shortcut» un «Helio» platformās, un tāpat atmiņās gremdēties var arī tie, kas katru jaunu «Lost» sēriju kā svētkus gaidīja pirms daudziem gadiem. Bet mēs piedāvājam palūkot, kā tad šo gadu laikā mainījušies seriāla galvenie varoņi.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Metjū Fokss (seriālā – Džeks Šepards)

foto: Publicitātes
Metjū Fokss un Evandželina Lillija (seriālā – Džeks Šepards un Keita Ostena).

Seriāla galvenās lomas atveidotājs Metjū Fokss par savu darbu saņēma «Zelta globusa» un «Emmy» nomināciju. Atpazīstamību viņš jau bija pirms tam ieguvis ar jauniešu drāmu «Party of Five», bet «Lost» atnesa slavu visā pasaulē. Pēc tam seriālu pasaulei aktieris lika punktu, cenšoties ielauzties Holivudā. Taču spožu panākumu nebija - sekoja vien dažas pilnmetrāžas filmas, no kurām beidzamā ar viņa dalību iznākusi pirms pieciem gadiem.

Ko tad Fokss dara tagad? Šķiet, ka no producentu acīm ir… pazudis. Kāpēc? Pirmā lielā filma ar Foksu galvenajā lomā - «Speed Racer» - piedzīvoja pamatīgu izgāšanos, kases ieņēmumi bija, maigi sakot, pieticīgi, un karjera jau bija aizgājusi viņam ne īsti vēlamajā virzienā. Fokss nofilmējās zombijdrāmā «World War Z», kur viņam bija plānota ievērības cienīga loma blakus Bredam Pitam, taču lielākā daļa safilmētā ar Foksa dalību palika montāžas kabinetā.

Un pēc tam Foksa reputāciju pamatīgi pabojāja kādas sievietes paziņojums, ka aktieris viņai iesitis pa kādu «delikātu ķermeņa vietu». Kad «Lost» kolēģis Dominiks Monahans tviterī pavēstīja, ka «viņš sit sievietes», Foksa karjerai uz lielā ekrāna pienāca gals. Sekoja apsūdzības par braukšanu reibinošu vielu ietekmē, un aktieris, šķiet, darbam kino un TV industrijā licis punktu. Dzīvo prom no Holivudas starmešiem, Oregonas štatā, ieguvis pilota licenci un pavada laiku ar ģimeni.

foto: Nacho Lopez/Dyd Fotografos/Shutterstock/ Vida Press
Aktiera karjerai Fokss, šķiet, licis punktu.

Horhe Garsija (seriālā – Hugo «Hērlijs» Reijess)

foto: Michael Sullivan/CSM/Shutterstock/ Vida Press
Horhe Garsija TV seriālu pasaulē joprojām ir itin pieprasīts.

Omulīgo Hugo izklaides industrija mīl – pēc «Lost» darba piedāvājumu netrūka. Seriāli «Alcatraz», «Hawaii Five-0», komēdija «The Wedding Ringer», straumēšanas servisa «Netflix» oriģinālfilma «Ridiculous 6» - tie ir tikai daži no darbiem, kuros aktieri var redzēt ne tajās mazākajās lomās. Turklāt Garsija ir arī atzīts stand-up komiķis, tā kā iztiku spēj nopelnīt arī ārpus filmēšanas laukuma. Pavisam nupat pirmizrādi «Netflix» piedzīvoja arī čīliešu drāma «Nobody Knows I'm Here», kurā Horhem ir galvenā loma. Jaunumi ir arī aktiera privātajā dzīvē – pērn viņš beidzot kļuva par precētu vīru. Jāvārdu viņam teica aktrise Rebeka Bērdsala, ar ko Garsija ir kopā jau vairākus gadus, un viņa pat kopā ar mīļoto piedalījusies seriālā «Hawaii Five-0».

Džošs Holovejs (seriālā – Džeimss «Sojers» Fords)

foto: Publicitātes
Džošs Holovejs seriālā "Lost".

Aktieris, modelis un producents Džošs Holovejs uzreiz pēc seriāla «Lost» beigām bildināja savu ilggadējo draudzeni Jesiku Kumalu. Abi apprecējās, ģimenē pasaulē nākuši divi bērni.

foto: AP/Scanpix
Džošs Holovejs ar sievu.

Ar filmēšanos gan bija grūtāk – Sojera loma bija atstājusi savas pēdas. Skatītāji Holoveju vairs nespēja iedomāties kādā citā lomā, tāpēc filmu veidotāji atlasēs lielākoties deva priekšroku citiem aktieriem. Taču bija arī tādi, kas domāja, ka Holoveja fanu pūlis nu metīsies skatīties ikvienu filmu ar viņa dalību, un arī Džoša aktieriskās prasmes vilties nelika. Palīdzēja arī tas, ka Holovejs 2005. gadā tika iekļauts izdevuma «People» prestižajā pasaules 50 skaistāko cilvēku sarakstā. Tāpat gadu vēlāk sekoja atzinība no «Us Weekly» - Holivudas otras seksīgākās zvaigznes statuss aiz paša Džordža Klūnija. Tas savukārt deva līgumu ar zīmolu «Davidoff» viņu jaunajā smaržu kampaņā, kontraktu ar saldējuma ražotāju «Magnum» un dalību citās reklāmās. Arī TV Holovejam darbs atradās – galvenās lomas seriālos «Intelligence» un «Colony», bet pašlaik Džošs redzams drāmas «Yellowstone» trešajā sezonā līdzās Kevinam Kostneram.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Evandželina Lillija (seriālā – Keita Ostena)

foto: Publicitātes
Metjū Fokss, Evandželina Lillija un Terijs O'Kvinns (seriālā – Džeks Šepards, Keita Ostena un Džons Loks).

Evandželinai loma seriālā «Lost» bija pirmā galvenā viņas aktrises karjerā. Vainagojās ar «Zelta globusa» nomināciju un piedāvājumiem no Holivudas – gan «oskarotajā» kara drāmā «Hurt Locker», gan zinātniskās fantastikas grāvējā «Reel Steel». Un pēc tam jau sekoja Lapsenes loma «Atriebēju» sāgā, kurā dalība tiek tikai paša augstākā līmeņa zvaigznēm. Ar kino industriju gan Lillijai nav gana – viņa ir arī atzīta bērnu grāmatu sērijas «Squickerwonkers» autore.

foto: Publicitātes
Evandželina Lillija filmā "Ant-Man and the Wasp".

Aktrise, kas «Lost» uzņemšanas laikā satuvinājās ar savu seriāla partneri Dominiku Monahanu (lai gan mīlas ainas Keitas tēlam, kā atminamies, bija ar pavisam citiem varoņiem), no viņa tomēr izšķīrās. Bet pirms desmit gadiem Lillija sāka romantiskas attiecības ar seriāla «Lost» uzņemšanas laukumā iepazīto producenta palīgu Normanu Kali, kam ir dāvājusi divus bērnus.

Terijs O’Kvins (seriālā – Džons Loks)

foto: Publicitātes
Terijs O'Kvinns seriālā "Lost".

Aktiera karjera O’Kvinam pēc «Lost» gāja tik uz augšu. Ar «Emmy» balvu kabatā seriālos darba netrūka, un ar diviem bijušajiem cīņu biedriem Danielu De Kimu un Horhi Garsiju viņš «satikās» uzņemšanas laukumā atkal – seriālā «Hawaii Five-0». Filmu industrijai gan O’Kvins metis līkumu – pilnībā pievērsies seriāliem. Interesanti, ka tieši tajā gadā, kad beidzās «Lost», beidzās arī Terija laulība ar sievu Loriju – viņi bija precējušies 30 gadus. Kā tagad var noprast pēc aktiera, kas par savu privāto dzīvi īpaši intervijās nemīl runāt, sociālajos tīklos publicētajiem foto, draudzene viņam ir.

Un ir arī citas aizraušanās - kaķi un ģitārspēle.

Mišela Rodrigesa (seriālā – Ana Lusija Kortesa)

foto: scanpix
Mišela Rodrigesa seriālā "Lost".

Lai gan seriālā «Lost» Mišela Rodrigesa nofilmējās vien 26 sērijās, viņas «uznākšana» vienmēr bija iespaidīga. Savu krampi ņiprā dāma atrādīja arī Holivudā – gan «Ātrs un bez žēlastības» sāgā, gan «Avatarā». Un nupat beidzies darbs pie trillera «Dreamland», kur Mišela tikusi pie iespējas strādāt ne tikai ar angļu kinozvaigzni Gēriju Oldmenu un Džonija Depa meitu Lilī-Rouzu, bet arī ar savu «Lost» kolēģi Evandželīnu Lilliju. Eksperti pat sarēķinājuši, ka filmas ar viņas dalību kopumā ienesušas piecus miljardus ASV dolāru, tā padarot Mišelu par «action» žanra spīdekli un vien no redzamākajām latīnamerikāņu izcelsmes aktrisēm Holivudā.

foto: SYSPEO/SIPA
Mišela Rodrigesa nu kļuvusi par vienu no Holivudas grāvējfilmu ienesīgākajām zvaigznēm.