Kristīne Belicka un viņas tetovējumi

Aktrise Kristīne Belicka fotosesijā žurnālam "Kas Jauns" 2020. gada vasarā.

gallery icon
30
Slavenības
2020. gada 11. jūlijs, 05:16

Aktrise Kristīne Belicka bez tetovējumiem jūtas kaila

Marta Martinsone

Žurnāls "Kas Jauns"

Aktrise Kristīne Belicka (35) žurnālam "Kas Jauns" atklāj tetovējumu lomu savā dzīvē.

Teju trešo daļu Kristīnes Belickas auguma klāj melnbalti un krāsaini tetovējumi. Līdz šim neviena aktrise nav uzdrīkstējusies tik iespaidīgi sevi izdaiļot ar ķermeņa zīmējumiem kā Kristīne. Viņa uzsver, ka tetovējumi netraucē ne lomu iegūšanai, ne darbam uz skatuves. „Var piemeklēt attiecīgu tēlu vai tērpu. To par problēmu neuzskatu. Es tāpat dabūju tās lomas, kuras man ir lemts dabūt,” paskaidro aktrise.

Taujāta par tetovēšanās nozīmi savā dzīvē, Kristīne saka: „Es savu ķermeni uztveru kā tādu audeklu. Tas ir mans ķermenis, es ar to varu darīt, ko vēlos. Es ar tetovējumiem jūtos apģērbtāka. Nespēju iedomāties, kā būtu, ja būtu kaila un man nebūtu tetovējumu... Jau sen, pavisam sen zināju, ka man būs tetovējumi. Man vienmēr tie ir patikuši.”

foto: Juris Rozenbergs
„Man neviens tetovējums nav radīts spontāni, jo es tos iepriekš izdomāju. Nevaru iet pa ielu, ieiet tetovēšanas salonā un kaut ko uz sevis „uzbliezt”,” paskaidro aktrise.

Pats pirmais tetovējums viņai radīts septiņpadsmit gadu vecumā. „Pirmo tetovējumu, kas bija uz pleca, ļoti cītīgi slēpu no mammas. Kad mamma nomira, uztetovēju ko lielu – vilku. Tas gan šobrīd ir pārtaisīts. Toreiz dzīvē bija ļoti smags posms, un šis tetovējums bija vienīgais, kas mani iepriecināja. Vēlāk jau radās citi,” pastāsta aktrise.

„Reizēm ir tā, ka, laikam ejot, esošie tetovējumi vairs nepatīk un tos pārtaisu. Tos saucu par koveriem. Uztaisa tad kaut ko esošajam pa virsu vai, skatoties pēc konkrētajām iespējām, pārtaisa. Bija arī gadījums, kad vienu tetovējumu ņēmu nost pavisam – ar lāzeru. Var būt tā, ka dzīves laikā kāds tetovējums vairs nav nepieciešams. Taču vairāk tetovējumu man nebūs. Man ir tie, kas šobrīd ir, kā arī tie, kas jāpārtaisa,” bilst Belicka.

„Mēs, tetovētie, nekad neskatāmies uz netetovētajiem ar nosodījumu. Man pat ļoti patīk cilvēki, kuri nav tetovējušies. Tad es iedomājos, cik daudz tur varētu uztetovēt,” joko aktrise. „Ir bijis tā, ka varu nostaigāt vairākus gadus ar vienu tetovējumu un pēc laika tas mani vairs nesaista. Tad uztaisu kaut ko pāri. Tā ir bijis ar tetovējumu uz rokas, kur bija attēlota balerīna. Tas šobrīd ir pārtaisīšanas procesā. Kaut kāds dzīves posms ir noslēdzies, sākas kaut kas jauns,” paskaidro Belicka.

foto: Juris Rozenbergs
„Uz kājām ir mani abi kaķi, bet uz pleca tetovēšu savu suni," atklāj aktrise.

„Uz kājām ir mani abi kaķi, bet uz pleca tetovēšu savu suni. Šos tetovējumus taisa ļoti kreatīvs jauns cilvēks Arnis Kaķis. Esmu atradusi tetovētāju, kuram uzticos,” stāsta Kristīne un piebilst: "Uz pleca ir tetovējums, kur ir uzraksts, ko nevar izlasīt. Vienīgi kādi grafiti mākslinieki to varēs izlasīt."

„Pirms padsmit gadiem tetovētu meiteņu nebija daudz, tad uz mani atskatījās un tantes kaut ko purpināja pie sevis. Bija gadījums, ka, paskatoties uz mani, krustu meta,” atminas Kristīne. „Vīriešiem patīk mani tetovējumi, bet es tos nudien netaisu viņu dēļ. Man ir pilnīgi vienalga, vai viņiem patīk vai nepatīk. Ir bijis arī iepazīšanās gadījums, kad saka: „Man tik ļoti patīk tavi tetovējumi, aizejam iedzert kafiju?”

Citas interesantākās ziņas lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!