foto: REUTERS/SCANPIX
"Lai neaizripo neceļos!” - Kaža nopircis Valtera Frīdenberga mantojumā atstāto motociklu
2005. gadā Kaža un Valters plecu pie pleca aizstāvēja Latvijas godu Eirovīzijas dziesmu konkursā, izcīnot augsto piekto vietu.
Slavenības
2020. gada 9. jūlijs, 05:08

"Lai neaizripo neceļos!” - Kaža nopircis Valtera Frīdenberga mantojumā atstāto motociklu

Marta Martinsone

Žurnāls "Kas Jauns"

Mūžībā aizgājušā Valtera Frīdenberga daudzus gadus loloto motociklu "BMW R1200C" iegādājies viņa bērnības draugs un grupas biedrs Kārlis Būmeisters jeb Kaža.

Atvadas no Valtera Frīdenberga

Rīgas krematorijā pēdējā gaitā šodien pavadīts mūziķis Valters Frīdenbergs, kas pagājušajā nedēļā aizgāja viņsaulē, zaudējis cīņu ar vēzi.

gallery icon

Trīsdesmit gadu vecumā 2018. gadā mūžībā aizgājušais Valters Frīdenbergs bija ne tikai mūziķis un TV raidījumu vadītājs, bet arī motorizēto transportlīdzekļu cienītājs. Pats viņš vairākus gadus brauca ar BMW markas motociklu, kas pēc viņa nāves palicis mantiniekiem.

foto: REUTERS/SCANPIX
2005. gadā Kaža un Valters plecu pie pleca aizstāvēja Latvijas godu Eirovīzijas dziesmu konkursā, izcīnot augsto piekto vietu.

Šobrīd, kad mantojums ir teju sadalīts, Valtera motocikls ticis izlikts pārdošanā, un par spēkrata iegādi jau sen domājis mūziķis un Eiropas Parlamenta Konservatīvo un reformistu grupas preses sekretārs un Valtera draugs Kārlis Būmeisters.

Kārlis sarunā ar žurnālu "Kas Jauns" atklājis, ka pēc labākā drauga mantojuma sadales cerējis pārpirkt viņa motociklu un nu to ir izdarījis. "Mana vēlme bija Valtera motociklu paturēt "starp savējiem”. Negribēju, ka tas nonāktu sludinājumu portālos...” domīgi saka Kārlis. Taujāts, vai bija pieteikušies arī citi pretendenti uz Valtera motocikla iegādi, Kārlis saka: "Cik man zināms, starp savējiem citu pretendentu nebija. Tā cena bija noteikta atbilstoši tirgus vērtībai. To mantojuma gadījumā nosaka sertificēti vērtētāji, tāpēc motociklu iegādāju par optimālo tirgus cenu.”

Kārlis nenoliedz, ka šis nav vienkāršs motocikls, kas iegādāts bezpersoniski: "Brīdī, kad saņēmu motocikla tehnisko pasi, sajūtas bija saldsērīgas. Protams, radās dažādas atmiņas par laiku, kad viņš bija starp mums. Domas par dzīves realitāti un dzelžiem, kam cilvēks mēģina piešķirt vērtību...”

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Valters ar savu BMW motociklu.

Kārlis atzīst, ka pēc Valtera motocikla iegādes jau nobraucis kādus 1000 kilometrus. "Pirmais brauciens, kurp devos, bija uz Bruknu,” saka Kaža. "Valčas moci – mīļu, lolotu un koptu – vēlējos atpirkt, lai neaizripo neceļos.”

Koncerts Valtera Frīdenberga piemiņai

2018. gada 26. oktobrī - mūziķa Valtera Frīdenberga dzimšanas dienā - Latvijas 1. Rokkafejnīcā notika viņa piemiņai veltīts koncerts.

gallery icon

Citas ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!