foto: no privātā arhīva
Omulīgi, neķītri un jautri - Jurijs un Svetlana Žigajevi jeb pašmāju trakulīgākais pāris internetā
Slavenības
2020. gada 9. jūlijs, 14:12

Omulīgi, neķītri un jautri - Jurijs un Svetlana Žigajevi jeb pašmāju trakulīgākais pāris internetā

Juris Vaidakovs

Jauns.lv

Beidzamajā laikā viņi, ja tā var teikt, ir „uzspridzinājuši” internetu. Viņi ir bijušais Latvijas izlases futbolists Jurijs Žigajevs un viņa sieva, divu bērnu mamma Svetlana.

Beidzis futbolista karjeru, Žigajevs tagad darbojas žurnālistikā, piedaloties TV raidījumā "Par futbolu", sarunu šovā "eXi", veidojot raidījumu Pa pāris kausiem, bet Svetlana ir mājsaimniece. Žigajevu ģimene dzīvo Ventspilī, un tieši ārkārtējās situācijas laikā viņi sāka izklaidēties, virtuālajā vidē regulāri publicējot humora pilnas fotogrāfijas, ironiskus videosižetus, viens otru pamatīgi pavelkot uz zoba. Ar šiem saviem „pipariņiem”, kuros netrūkst veselīgas pašironijas un joku par seksu, kā arī Svetlanas pikanto fotosesiju, Žigajevi beidzamos mēnešos kļuvuši par interneta slavenībām!

Aiz bezdarbības

Svetlanas devīze sociālajos tīklos ir – omulīgi, neķītri un jautri. Un tieši tā arī viņa izpaužas. Kā tas viss sākās? „Grūti pateikt. Laikam jau nebija, ko darīt. Ko man, mājsaimniecei, divu bērnu mammai, citu iesākt, kā „sēdēt” internetā. Izdomāju pamēģināt kaut ko padarboties sociālajos tīklos,” žurnālam "Kas Jauns" pastāstījusi Svetlana un, vaicāta, kur ņēmusi tik savdabīgu humora izjūtu, jo reti kurš uzdrīkstas tā jokot pats par sevi, sirsnīgi nosmejas: „Es tiešām nezinu, no kurienes man tāds humors! Vienkārši „atnāca”. Un kāpēc gan es nevarētu pasmieties par sevi? Jā, tur nepieciešama drosme. Taču tas, ka pasmejas pats par sevi, patīk citiem. Viņi jau par sevi nesmejas, viņi labāk smej par citiem. Bet man par citiem smieties nepatīk, es labāk jokoju pati par sevi.”

Kāpēc virtuālajā vidē Svetlana izvēlējusies šādu vēstījumu stilu? Viņa taču var atļauties nopublicēt tikai savus pikantos foto, un viss. Bet, nē, Sveta cenšas izklaidēt ar asprātībām un patiešām smieklīgiem, pašas taisītiem videosižetiņiem. „Vajag taču ar kaut ko atšķirties. Daudzi raksta par bērniem. Man ir divi bērni, taču es par viņiem nerakstu. Man kaut kā nešķiet interesanti – jo visi to dara. Es gribu atšķirties, tāpēc izlēmu, ka vajag izcelties ar humoru, ka vajag iesaistīt tajā vīru. Cenšamies būt pamanāmi!” atbild viņa.

Ģimenes dzirkstelīte

Svetlana nenoliedz, ka ģimenē galvenais iniciators uz jokiem ir tieši viņa. „Es jau esmu tā zvaigzne! 2010. gadā apprecot Juriju, dabūju viņa uzvārdu Žigajeva un mantoju spējas būt zažigateļam. Tagad pati varu atļauties aizdedzināt un spridzināt. Ja jau man ir tāds uzvārds, ko citu atliek darīt,” joko Svetlana, apspēlējot sava uzvārda nozīmi (zažigateļ krievu valodā nozīmē ‘aizdedzinātājs’).

Vai Jurijs viegli piekrīt Svetas jociņiem? „It kā jā! Dažreiz jau pasaka, ka ir par traku, bet ko tur vairs – viss jau ir nopublicēts internetā, mainīt neko vairs nevar. Kā ir, tā ir,” saka Svetlana. Un ko vecāki domā par viņas aktivitātēm internetā? „Mamma nav instagramā, tā ka varu atļauties likt visu ko. Viņa to neredz. Patiesībā viņa jau zina, ko es daru internetā, un ir ar to samierinājusies. Turklāt viņa ir tālu, dzīvo Latvijas otrā galā,” pasmaida Sveta, taču nenoliedz, ka kritiku un skarbus vārdus saņēmusi ne reizi vien. Taču no svešiniekiem. „Ir tādi cilvēki, kuriem vienmēr kaut kas nepatīk, kuri vienmēr moralizēs. Bet ko padarīsi... Ne reizi vien komentāros pārmests, kā es, divu meitu mamma, atļaujos publiski demonstrēt savu ķermeni! Kā man nav kauna! Bet – lai raksta. Ja viņiem tas sagādā prieku, neiešu liegt. Mani viņu ieraksti neaizvaino,” saka Sveta.

Kautrīgā mūķene

Demonstrēt savu ķermeni viņa patiešām var atļauties – trenēta, skaista sieviete. Vai Svetlana nekautrējas sevi izlikt publiskai apskatei? „Tagad man ir jau krietni vieglāk to darīt. Bet pirmajās reizēs bija diezgan grūti, jo esmu pārāk kautrīga. To tā nevar pateikt, taču, jā, es esmu kautrīga! Nu jau man bijušas vairākas fotosesijas, tāpēc gan pozēt, gan publiskot savas fotogrāfijas man ir vieglāk,” atbild futbolista sieva, neslēpjot, ka agrāk viņa bijusi īsta „pelēkā pele”: „Mani skolā pat sauca par mūķeni! Jā, tā bija! Tāpēc nolēmu pierādīt, ka neesmu nekāda monaška!”

Kopš Svetlana izveidojusi savu kontu gan "Instagram", gan tviterī, viņa katru dienu ieliek pa kādam vēstījumam. Un tas arī dod rezultātu – sekotāju skaits aug dienām. "Instagram" Svetlanai ir vairāk nekā 4500 sekotāju, bet tviterī pāris nedēļu laikā sekotāju skaits palielinājās līdz 1700. Patiesībā tas esot nopietns rūpals – katru dienu izdomāt pa kādam vēstījumam, kas aizrautu un ieinteresētu citus. „Par darbu es to nenosauktu, drīzāk jau hobijs. Bet jāatzīst, ka tas nav nemaz tik viegli – izdomāt jociņu, tad to nofilmēt, samontēt. Tas arī prasa laiku, lai gan daži vēstījumi top pāris minūtēs. Vispirms es uzrakstu krieviski, tad pārtulkoju latviski un dodu vīram pārbaudīt, vai tulkojums sanācis pareizs. Dažreiz mūsu aktivitātēs iesaistās arī meitas, viņām patīk piedalīties, šad tad palīdz ar filmēšanu.”

Žigajevu jociņi un savstarpējā komunikācija virtuālajā vidē brīžiem vien balansē uz naža asmens, viņi viens otru pamatīgi pavelk uz zoba, izsmej un pat rupji pasūta „vienu māju tālāk”. Cilvēki, kuri pirmo reizi ko tādu pamanījuši, nezinot, kas ir Žigajevu pāris, padomātu, ka te noteikti vajadzētu iesaistīt policiju. Svetlana tikai par to pasmejas: „Mums patīk tā jokot arī ikdienā! Citādi jau nevarētu izdzīvot. Mēs esam kopā jau 15 gadus, tāpēc vajag taču kaut kā izklaidēties.”