foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Artuss Kaimiņš un Dārta Daneviča - vai jauns pāris politikas un teātra aprindās?
Tas, ka aktrise satuvinājusies ar politiķi, teātra aprindās neesot jaunums. Dārtu Daneviču kopā ar Artusu Kaimiņu arī "Kas Jauns" nesen manījis kopā kādā no Rīgas tirdzniecības centriem. Un no sava līdzšinējā drauga Niklāva Kurpnieka aktrise šķīrusies jau gada sākumā.
Slavenības
2020. gada 11. maijs, 04:18

Artuss Kaimiņš un Dārta Daneviča - vai jauns pāris politikas un teātra aprindās?

Žurnāls "Kas Jauns"

Izskanējušas runas, ka Dailes teātra aktrise Dārta Daneviča jau kādu laiku ir kopā ar Saeimas deputātu Artusu Kaimiņu. Un šīs runas žurnālam "Kas Jauns" apstiprinājis Dārtas nu jau bijušais draugs - teātra kolēģis Niklāvs Kurpnieks.

"Mūsu attiecības ar Dārtu diemžēl jau sen vairs nebija tādas, kādām tām vajadzētu būt. Kopš šā gada sākuma esam šķīrušies,” žurnālam "Kas Jauns" runas par Dailes teātra talantīgā aktieru pāra šķiršanos apstiprinājis Niklāvs Kurpnieks.

Šķiršanās pēc gandrīz trīs kopābūšanas gadiem

Pirmo reizi "Kas Jauns" Dārtu un Niklāvu kopā kā pāri manīja tieši pirms trim gadiem – 2017. gada maijā, kad kinoteātrī "Splendid Palace" notika TV3 seriāla "UgunsGrēks" noslēguma ballīte. Dārta to apmeklēja kā šā seriāla aktrise, taču ar kolēģiem īpaši nečupojās, bet gan vakaru, vairoties no fotogrāfu uzmanības, īsināja pie āra galdiņa blakus kafejnīcā kāda puiša sabiedrībā. Sazīmējot, ka tas ir neviens cits kā Dailes teātra kolēģis Kurpnieks, ar ko aktrise saspēlējusies izrādē Brutāls un dēls, tika izteikti minējumi, ka abi darbā arī satuvinājušies. Drīz arī aktieri neslēpa, ka ir kopā un viens otru iemīlējuši tieši šajā izrādē.

Dārtas Danevičas un Niklāva Kurpnieka karaliskā deja

Dārta Daneviča un Niklāvs Kurpnieks "Spēlmaņu naktī 2017" pārsteidza ar savu atraisītību.

gallery icon
24

Danevičas attiecības ar Kurpnieku nav pirmās, kam līdzi sekojusi sabiedrības modrā acs. 2015. gadā Daneviča sociālajā vietnē "Facebook" paziņoja, ka viņas sirds pieder ātrslidotājam Haraldam Silovam. Bildē viņa nevairījās no skūpsta draugam un atklāja, ka abi kopā ir jau kopš 2014. gada pavasara. Bet aktrises pirmās attiecības, kas nonāca preses uzmanības lokā, bija ar Valmieras Drāmas teātra kolēģi (tobrīd) Mārtiņu Meieru.

Aktrises Dārtas Danevičas "Instagram" dzīves ainiņas

Foto no aktrises Dārtas Danevičas "Instagram" profila.

gallery icon
33

Par to, kāpēc attiecības izirst, Dārta Daneviča savulaik ir dalījusies pārdomās. Piemēram, 2017. gada septembrī, esot jau kopā ar Niklāvu, žurnālam "Ieva" aktrise neslēpa: „Man ir drausmīgs raksturs, es pati sevi nevarētu izturēt. Esmu prasīga, pieprasu maksimālu aizstāvēšanu, atbalstu, man ir svarīga otra cilvēka klātbūtne. Esmu privātīpašnieciska pret cilvēkiem, kuri ir man līdzās. Ja mans vīrietis manā brīvdienā grib pavadīt vakaru ar puišiem, man tas nav saprotams. Protams, viņš var iet, bet es skaidri paudīšu savu attieksmi. Šis laiks a priori manā prātā pieder tikai man. Ne visi ir gatavi tik intensīvām attiecībām.”

Cita starpā pat mediju telpā klīst jautrs stāsts, kas apliecina, kā Daneviča kontrolē katru sava mīļotā vīrieša soli un ievieš viņa dzīvē savu kārtību. Proti, kāda žurnāliste, kas varētu būt Niklāva mammas vecumā, pēc aktiera ieteikuma apmeklējusi izrādi "Brutāls un dēls". Tā kā Kurpnieks par to bijis nominēts "Spēlmaņu nakts" balvai, pēc lieliskās izrādes noskatīšanās tajā pašā vakarā aizsūtījusi viņam īsziņu ar uzslavu un vēlējumu šo balvu tiešām arī saņemt. Pāris pieklājības frāzes sarakstē vainagojušās ar to, ka aktrise tūdaļ pat sameklējusi žurnālisti feisbukā, lai darītu zināmu: „Es būtu ļoti pateicīga, ja Jūs netraucētu manu draugu mūsu brīvajā laikā.”

Skaistulei mīla ar politiķi

Jau krietnu laiku Dailes teātra kuluāros dzirdētas runas, ka pavisam drīz pēc šķiršanās no Niklāva Dārtai uzplaukušas attiecības ar Saeimas deputātu Artusu Kaimiņu. Kad marta vidū valstī tika izsludināta ārkārtas situācija, Daneviča soctīklos lika sava Rīgas dzīvokļa interjera fotogrāfijas, vēstot, ka piedāvā īrei pašas īpašumu. Nenoliedzami, liela daļa sabiedrības, redzot skatuves mākslinieces īres reklāmu, nodomāja, ka pēc teātru slēgšanas un mākslinieciskās darbības pārtraukšanas Dārta ar draugu Niklāvu Kurpnieku, abi aktieri būdami, nonākuši finansiālās grūtības.

Tagad izskatās, ka tomēr ne materiālu problēmu, bet gan pārmaiņu privātajā dzīvē dēļ aktrise ir pieņēmusi lēmumu meklēt īrniekus līdzšinējam mājoklim. Proti, Dārtai visai īsā laikaposmā pēc kopdzīves pārtraukšanas ar Niklāvu strauji attīstījušās attiecības ar kādreizējo Latvijas Nacionālā teātra aktieri, tagad Saeimas deputātu Artusu Kaimiņu. Iespējams, tieši tādēļ, lai nebūtu jāiztirzā nesenā šķiršanās un pāragri neizgaismotos jaunais mīlasstāsts, Daneviča ap to laiku neatbildēja uz žurnālistu telefonzvaniem. Turklāt Artuss Kaimiņš tieši šajā periodā nāca klajā ar paziņojumu, ka analīzēs viņam konstatēts Covid-19 pozitīvs tests...

Nu jau kolēģu lokā aktrises Dārtas Danevičas attiecības ar deputātu Artusu Kaimiņu vairs reti kuram ir pārsteigums un jaunums. Arī Dārtas nu jau bijušais mīļotais vīrietis Niklāvs Kurpnieks atzīstas: "Es arī baumu līmenī par šīm attiecībām esmu lietas kursā.”

Kurpnieks gan vēlas precizēt, ka Dārtas romāns ar Artusu pavisam noteikti nav viņa un Danevičas kopdzīves beigšanās iemesls. „Nē, mēs izšķīrāmies pirms tam. Neviens no mums pie kāda neaizgāja. Esmu pateicīgs par laiku, ko biju kopā ar Dārtu, un arī tagad mums ir labas, draudzīgas attiecības. Nevienu sliktu vārdu negribu par viņu teikt,” saka Niklāvs, spriežot, ka ģimeni abiem nodibināt, iespējams, nav izdevies vienkārši tāpēc, ka kopā sagājuši, būdami vēl pārāk jauni un nepieredzējuši. „Vismaz par sevi to varu sacīt noteikti,” prāto aktieris, kurš kopš aizvadītā gada rudens radošās aktivitātes teātrī veiksmīgi apvieno ar aģenta un brokera darbu nekustamo īpašumu pārdošanas un izīrēšanas kompānijā "AVER Brokerage".

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Dārta Daneviča un Niklāvs Kurpnieks kopš šā gada sākuma vairs nav kopā.