foto: Vida Press
"Megana bija brīnišķīgs papildinājums karaliskajai ģimenei," - uzskata Helēna Mirrena, kas saņēma "Oskaru” par Elizabetes II tēlošanu
Helēna Mirrena.
Slavenības
2020. gada 28. februāris, 13:29

"Megana bija brīnišķīgs papildinājums karaliskajai ģimenei," - uzskata Helēna Mirrena, kas saņēma "Oskaru” par Elizabetes II tēlošanu

Jauns.lv

Britu aktrise Helēna Mirrena (74) 2007. gadā saņēma augstāko apbalvojumu kino industrijā – “Oskara” balvu – par Elizabetes II atveidojumu filmā “Karaliene” (“The Queen”). Sekojot līdzi notikumiem britu karaļnamā, nopelniem bagātā aktrise izteikusi arī savu viedokli. Viņa uzskata, ka “Megana bija brīnišķīgs papildinājums karaliskajai ģimenei”, turklāt Mirrena “aplaudē” Saseksas hercogu lēmumam atkāpties no karaliskajiem pienākumiem, - aktrises vārdus citē izdevums “Variety”.

foto: CAMERA PRESS/ROTA / Vida Press
Princis Harijs un Megana Mārkla.

Helēna Mirrena šonedēļ tiek godināta Berlīnes filmu festivālā, kurā viņai šogad piešķirts "Zelta lācis" par mūža ieguldījumu. Aktrisei ir arī kas sakāms par pēdējā laika skandalozāko un skaļāko situāciju savā dzimtenē: Harija un Meganas aiziešanu no karaļnama. “Manuprāt, viņu intuīcija ir absolūti pareiza, un es aplaudēju viņu lēmumam. Pat ļoti,” Saseksas hercogu izvēli aizstāv Meganas amata māsa un Harija tautiete. “Jā, protams, situācija ir sarežģīta.”

foto: ©Miramax/Courtesy Everett Collection/ Vida Press
Helēna Mirrena kā Elizabete II filmā “Karaliene” (2006).

“Megana Mārkla bija brīnišķīgs papildinājums karaliskajai ģimenei – apburoša, visu darīja pareizi, bija gracioza, mīlīgas dabas, tā vien šķita… Ou! Kas par jauku papildinājumu. Viņa nebūt nelikās neirotiska…”

foto: Vida Press
Helēna Mirrena, tiekoties ar karalieni Elizabeti II Bekingemas pilī 2014. gadā.

“Tieši tāpēc es domāju, ka šis zināmā mērā ir zaudējums [karaļnamam]. Taču tajā pašā laikā uzskatu, ka viņu intuīcija ir absolūti pareiza. Vēl es domāju, ka viss, cerams, nokārtosies un dzeltenās preses “pērļu mednieki” tiks pāri šai traumai, ka nebūs vairs kam nemitīgi uzbrukt. Viņi atradīs citu upuri… varbūt tagad tā būšu es,” pasmējusies izcilā aktrise.

Meganas Mārklas garderobe pusotru mēnesi pēc kāzām

Meganas Mārklas garderobe pusotru mēnesi pēc kāzām.

gallery icon

Helēna Mirrena atzīst, ka savas visnotaļ garā karjeras laikā ievērojusi, ka attieksme pret aktrisēm-sievietēm šovbiznesa industrijā krietni uzlabojusies. “Ak, dievs, vēl ir daudz darba, kas jāpaveic, bet šobrīd jau ir ārkārtīgi laba situācija. Tiešām ļoti laba,” viņa paslavējusi. “Mani tikai dzen izmisumā tas, ka pašai vairs nav 23 gadi, un šī jaunā pasaule vairs nav atvērta man. Kāda tā ir tagad, pasaule ir ievērojami labāka, nekā bija tolaik, kad man pašai bija 23.”

Helēnas Mirrenas domas par fotogrāfiju pēcapstrādi

„Neliela apstrāde ir jauka,” apliecina aktrise Helēna Mirrena, taču uzlabošanas nekādā ziņā nedrīkst būt par daudz.

gallery icon

Par “izcilāko paraugu sievietēm” Mirrena nosauc bijušo britu premjerministri Mārgaritu Tečeri. “Ne tāpēc, ka es ticēju viņas politikai – tieši pretēji, pilnībā tai nepiekritu. Es arīdzan nedomāju, ka viņa bija lielisks cilvēks. Taču, tolaik, kad maza meitenīte redzēja Tečeri televīzijā, viņa jautāja – “Mammīt, kas tā par tanti?”, un mamma atbildēja – “Tā ir Anglijas premjerministre.” Bet četrgadniece secinājusi – “O, sievietes var būt Anglijas premjerministres!” Tā nebija, kad man pašai bija četri gadi,” norāda Mirrena.

Elizabetes II un Meganas Mārklas pirmā kopīgā vizīte Česterā

Karalienes Elizabetes II un mazdēla sievas Saseksas hercogienes Meganas pirmā kopīgā vizīte Česterā pagāja lieliskā gaisotnē. Abas dāmas daudz smējās ...

gallery icon