Slavenības
2020. gada 26. februāris, 05:55

Prinča Harija un Meganas drošībai tērēs 20 miljonus gadā - briti izmisumā

Jauns.lv

Harijs un Megana oficiāli pamet britu karaļnamu šā gada 31. martā. Tēriņi par Saseksas hercogu turpmāku drošību varētu pieaugt līdz vājprāta summai – 20 miljoniem sterliņu mārciņu gadā.

Jau pārim esot karaļnamā, par prinča Harija un Saseksas hercogienes Meganas drošību tērēta liela nauda. Taču šobrīd māc raizes, ka šī summa ievērojami pieaugs, jo viņiem kā amatpersonām bija relatīvi vieglāk nodrošināt drošību. Kā būs tagad, kad Saseksi kā privātpersonas brauks, kur un kad grib? Tiek izteiktas bažas, ka izmaksas, kas saistītas ar šī pāra drošību, policijas departamentam pieaugs vismaz dubultā, turklāt līdz tādam līmenim, ka atstās atbildīgos dienestus bezspēcīgus to Saseksiem nodrošināt.

Kāds no bijušajiem drošības dienesta darbiniekiem laikrakstam “The Mirror” izteicies sekojoši: “Policijas departamentam tagad būs papildus raizes.”

Šim jautājumam pievērsušies arī eksperti un brīdinājuši, ka Harijs un Megana varētu sagādāt “īstu murgu” drošības dienestiem. Policistu darba izmaksas ievērojami pieaugs, kad viņiem vajadzēs izsekot pārim un nodrošināt drošību, kamēr Saseksi ceļo pa pasauli un pelna miljonus.

Saseksas hercogi Londonā pirms paziņojuma par karaļnama pamešanu

Pēc sešu nedēļu ilgajām brīvdienām Kanādā, Saseksas hercogi atsāka pildīt savus tiešos pienākumus. 7.janvārī Saseksas hercogi apmeklēja Kanādas Augstāko komisiju ...

gallery icon
30

Pastāv pieņēmums, ka policijas šefi jau šobrīd sastādot ārkārtas plānus un dubultojot likumsargu komandu, kam būs jārūpējas par Saseksu drošību, kuri pēdējā laikā katrs atrodas citā pasaules daļā.

“Patreizējā situācijā plānus nav reāli īstenot,” norādījis bijušais drošības dienesta darbinieks Dejs Deiviss.

Megana Mārkla savā pirmajā valsts banketā Fidži salās

gallery icon
10

“Harija un Meganas situācija prasījusi gabalos saplēst līdzšinējo likumu rokasgrāmatu, turklāt viņi uzvedas tā, it kā uz viņiem vispār neattiektos nekādi likumi.”

“Jau tagad ievērojami trūkst apmācītu policistu, un tas tikai vēl papildus radīs problēmas policijas departamentam.”

Megana Mārkla un princis Harijs apmeklē filmas “Karalis Lauva” pirmizrādi

gallery icon
25

“Policijas departamentam ieteikts iesniegt aprēķinus pirms vēl valdība pieņem lēmumu, taču abas puses šobrīd māc nemiers, jo gadskārtējie tēriņi, kas līdz šim bija vairāk nekā 10 miljonu sterliņu mārciņu apmērā, var strauji pieaugt līdz 20 miljoniem.”

Pēc lēmuma aiziet no karaliskās ģimenes Saseksi pārcelās uz Kanādu, un mēneša laikā vairākkārt devušies individuālos ceļojumos uz Lielbritāniju un ASV, bieži vien katram no viņiem atrodoties citā valstī.

Hercogienes Megana, Ketrīna un citi karaliskās ģimenes pārstāvji piedalās karalienes dzimšanas dienas parādē 2019. gadā

gallery icon
24

Ceļojumi un apmešanās rēķini, izmaksas par darbinieku virsstundām – tas viss pieaugs astronomiski, ja viņi uzturēs dzīvesvietas vairākās valstīs.

Jautājums par Saseksu drošību saasinājies pēc tam, kad aizvadītajā nedēļā viņi nākuši klajā ar vēstījumu, ka ir “nepieciešama efektīva drošības nodrošināšana Harijam un Meganai, un viņu dēlam Ārčijam”.

Hercogiene Megana un princis Harijs ar dēlu Ārčiju pieņemšanā Dienvidāfrikā

gallery icon
12

Pāra prasība izsaukusi dusmu vilni pēc tam, kad tika uzstāts, ka nodokļu maksātājiem būtu jāturpina maksāt par Saseksu drošību, jo piedzimstot karaliskajā ģimenē, hercogs tomēr ir un paliek publiska persona.

Papildus izmaksas drošības dienestiem sagādās arī Frogmoras kotedžas apsargāšana, ko Saseksi izvēlas paturēt par savu rezidenci, kad ieradīsies Lielbritānijā.

Princis Harijs un Megana Mārkla roku rokā

gallery icon
14