foto: Sthanlee Mirador/Sipa USA/ Vida Press
Ozijs Osborns atceļ koncertturneju, lai ārstētos no Parkinsona slimības
Rokeris Ozijs Osborns.
Slavenības
2020. gada 19. februāris, 15:06

Ozijs Osborns atceļ koncertturneju, lai ārstētos no Parkinsona slimības

Jauns.lv

Rokeris Ozijs Osborns nule paziņojis, ka spiests atcelt savu koncertturneju pa Ziemeļameriku. Pirms mēneša mūziķis atzinās, ka viņam konstatēta Parkinsona slimība. Viņam drīzumā nozīmēts ārstēšanas kurss, taču līdz turnejas sākumam nav izredžu tikt „atkal uz strīpas”.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ozijs Osborns pārvietojas ar spieķi. 2020. gads

gallery icon
5

71 gadu vecajam rokerim šā gada maijā bija plānots sākt savu „No More Tours 2” koncertturneju Ziemeļamerikā, taču ārstēšanās kursa dēļ viņam no šī nodoma nācies atteikties.

Savā paziņojumā faniem rokeris norāda: „Esmu tik pateicīgs, ka visi bijuši tik pacietīgi, jo man bija izcili draņķīgs gads.”

foto: Vida Press
Ozijs ar sievu Šāronu un meitu Kelliju.

„Diemžēl es netikšu uz ārstēšanās kursu Šveicē ātrāk par aprīli, savukārt terapija ilgst sešas līdz astoņas nedēļas.”

„Es nevēlos uzsākt turneju un tad pēdējā brīdī atcelt koncertus, jo tas nav godīgi pret faniem. Labāk, lai viņi tagad saņem atpakaļ naudu. Bet, kad es būšu gatavs doties ceļā pa Ziemeļameriku, visi, kas bija iegādājušies biļetes uz šiem koncertiem, būs pirmie rindā, lai nopirktu jaunās biļetes.”

Ozija Osborna koncertturneja Lielbritānijā šobrīd plānota oktobra mēnesī un sāksies ar šovu Ņūkāstlā.

Par to, ka viņš cieš no Parkinsona slimības, Osborns atklāja TV šovā „Good Morning America” aizvadītajā mēnesī. Rokeris kopā ar sievu Šāronu Osbornu todien viesojās TV studijā un vaļsirdīgi stāstīja par nedienām ar veselību. „Mums visiem tas bija liels izaicinājums,” atklātajā intervijā atzina Ozijs. „Manam kaklam bija nepieciešama ķirurģiska operācija. Tad es uzzināju, ka man vieglā formā ir...”

„Tas ir „Parkin 2”, viena no Parkinsona slimības formām,” teikumu pabeidza Šārona. Parkinsona slimībai ir daudz dažādu veidu. Šis nav nāves spriedums, taču tas skar konkrētus ķermeņa nervus.”

foto: ddp images/AFF / Vida Press
Ozijs ar meitu Kelliju.

„Ir viena laba diena, otra laba diena, un tad ļoti slikta diena. Pirms gada es biju šokējošā stāvoklī.” Rokeris arī atzinis, ka bijis ārkārtīgi grūti slēpt savu diagnozi no plašākas sabiedrības: „Tā darot, tu nejūties labi. Tu jūties vainīgs.”

„Turklāt es neesmu labs noslēpumu glabātājs. Vairs es to nespēju slēpt. Man sāka aptrūkties ideju attaisnojumiem.”

„Parkinsona slimība ir hroniska progresējoša centrālās nervu sistēmas slimība,” skaidrots interneta enciklopēdijā "Wikipedia" „Šīs slimības iespaidā cilvēkiem ir kustības un runas traucējumi. Bieži vien tā iespaido arī cilvēku garastāvokli, uzvedību un domāšanu. Tā nosaukta ārsta Džeimsa Parkinsona vārdā, viņš 1817. gadā pirmais aprakstīja tās simptomus.”

„Muhameds Ali, Maikls Dž. Fokss un Jānis Pāvils II ir slavenākie cilvēki, kurus ir piemeklējusi šī slimība.”

Ozijs Osborns ar bērniem jaunībā

gallery icon
9
recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās