Raimonds Pauls nosvin 84. dzimšanas dienu ar koncertu Dzintaros

2020. gada 12. janvārī atjaunotajā vēsturiskajā Dzintaru koncertzālē savā dzimšanas dienā savu jaunāko programmu “Dienvidu akvareļi” atskaņoja komponists Raimonds Pauls ...

gallery icon
110
Slavenības
2020. gada 25. janvāris, 07:56

Raimonds Pauls nosvinējis savu dzimšanas dienu un sola "samazināt apgriezienus"

Marta Martinsone

Žurnāls "Kas Jauns"

Uz skatuves, pie klavierēm – kā allaž dzimšanas dienu nosvinējis komponists Raimonds Pauls. Savā 84. dzimšanas dienā 12. janvārī Maestro Dzintaru koncertzāles Mazajā zālē klausītājiem pasniedza dāvanu – koncertprogrammas "Dienvidu akvareļi" pirmatskaņojumu.

Taujāts par izjūtām pēc aizvadītās dzimšanas dienas, Pauls žurnālam "Kas Jauns" sacījis: „Esmu piekusis, knapi elpu velku pēc tām svinībām, tā ir parasti.”

Kādas dāvanas šogad saņēmāt?

Ko tad man var uzdāvināt? Mašīnu jau neviens nedāvinās, un arī nevajag. Pašam ir autiņš. Šad un tad izbraucu uz Baltezera māju, tā jau baigi nevizinos. Šogad man sadāvināja daudz kliņģeru – vismaz četrus. Tos atdāvināju mūziķiem, jo kur tad es tos likšu? Tagad modē dāvināt arī dažādus pašmāju ražojumus. Ievārījumus, medu, žāvētus auglīšus. Tos gan nevienam neatdodu.

Kādi plāni jaunajam gada cēlienam?

Gribu šogad mazliet piebremzēt ar tiem koncertiem. Bišķi par traku tas pagājušais gads bija. Saskaitīju vismaz 140 uzstāšanās. Tas ir par daudz, jo ne jau iztikšanas pēc kāpju uz skatuves. Šogad samazināšu uzstāšanās skaitu, būšu uz skatuves kopā tikai ar tiem, ar kuriem tiešām patīk. Ar Ancīti (Ance Krauze – KJ) uzspēlēsim, uzdziedāsim, ar Daumantu Kalniņu, vēl jāpabeidz šādi tādi projekti. Bet būšu izvēlīgāks, kur un ar ko piedalos. Darīšu visu to pašu, tikai samazināšu apgriezienus un ieklausīšos savā iekšējā izjūtā, lai nepārforsēju.

Jūtat, ka gribas mierīgāku periodu?

Jā, gribas tagad tā mierīgāk.

Jūs dzimšanas dienā apsveica arī Krievijas estrādes dīva Alla Pugačova, kura "Instagram" ievietojusi video, kur redzama viņas meita, kas dzied jūsu dziesmu. Vai šo sveicienu redzējāt?

Jā, redzēju. Tas bija ļoti simpātiski no viņu puses. Piezvanīju un pateicu viņai paldies. Man jau zvanīja un apsveica arī citi Krievijas skatuves mākslinieki. Nav mani aizmirsuši.

View this post on Instagram

С Днём Рождения,Раймонд!!!

A post shared by ALLA PUGACHEVA (@alla_orfey) on

Aicina uzstāties vai ciemoties Krievijā?

Daudzi draugi aicina braukt, piedāvā uzstāties, jo vecā slava nekur nav zudusi. Bet man negribas. Vairs nav tie gadi, nevaru „pavilkt” tālos braucienus ar vilcienu vai lidmašīnu. Dievs pasarg, lai to tagad darītu! Publika gan tur laba, tādi koncerti bijuši... Tagad pa retam uzspēlēju tepat Krievu teātrī.

Vai ir jau plāni, kā atzīmēt savu 85. dzimšanas dienu?

Nekādas milzu balles nerīkošu. Līdz tam ir jānodzīvo, bet zinu, ka nebūs nekāda koncerta arēnā. Tā jau tagad tāda modes lieta – rīkot jubilejās lielus pasākumus. Es negribu. Nekāda lielā balle nebūs, bet gan jau kaut kur uzspēlēšu.

Vai ir kāda apņemšanās, ko šogad esat nolēmis īstenot?

Saprotu, ka man vairāk jākustas. Jāiet ārā, jāstaigā, bet kur te pilsētā daudz staigāt? Zinu, ka kustēties vajadzētu vairāk. Tagad pat bronhītu esmu noķēris. Jāārstējas.

Maestro Raimonda Paula dzīves ainiņas

Maestro Raimonda Paula Dzīves ainiņas.

gallery icon
128