foto: Vida Press / Scanpix
Patiesība, kāpēc hercogienes Ketrīna un Megana piemiņas dienā bija uz atsevišķiem balkoniem
Hercogienes Ketrīna un Megana piemiņas dienas parādi vēro katra no sava balkona.
Slavenības
2019. gada 15. novembris, 06:14

Patiesība, kāpēc hercogienes Ketrīna un Megana piemiņas dienā bija uz atsevišķiem balkoniem

Jauns.lv

“Fantastiskā četrinieka” atkalapvienošanās nebija tik silta, kā daudzi britu karaļnama fani ilgojās redzēt. Hercogiene Ketrīna un hercogiene Megana piemiņas dienas parādi katra vēroja no sava balkona. Taču tam ir pavisam loģisks izskaidrojums!

foto: Vida Press / Scanpix
Hercogienes Ketrīna un Megana piemiņas dienas parādi vēro katra no sava balkona.

Princis Viljams ar sievu Kembridžas hercogieni Ketrīnu un princis Harijs ar sievu Saseksas hercogieni Meganu visi kopā draudzīgi apmeklēja karā kritušo piemiņas dienas gadskārtējo koncertu Londonas Karaliskajā Albertholā. Nākamajā dienā visi piedalījās atceres dienas ceremonijā. Abi prinči nolika ziedus pie karā kritušo pieminekļa, savukārt viņu kundzes ceremoniju vēroja no balkona. Taču abas hercogienes notiekošajam līdzi nesekoja no viena balkona, katrai bija ierādīta vieta uz cita. Kāpēc tā?

Hercogienes Megana un Ketrīna piemiņas dienas pasākumos Londonā 2019. gadā

gallery icon

Karaļnama eksperte Keita Nikola izklaides programmas “ET” veidotājiem pastāstījusi, ka šādam vietu sadalījumam neesot absolūti nekāda sakara ar nesaskaņām abu prinču ģimenēs. Tas ir karaliskais protokols, kas paredz šādu katras hercogienes atrašanās vietu uz balkona.

Hercogienes Megana, Ketrīna un citi karaliskās ģimenes pārstāvji piedalās karalienes dzimšanas dienas parādē 2019. gadā

gallery icon

“Kad runa ir par karaliskās ģimenes sievietēm, karalienei pie sāniem būs divas sievietes – nākamā karaliene Kamilla un Keita, kura ir nākamā karaliene pēc Kamillas. To paredz karaliskais protokols,” paskaidro Nikola. “Tāda ir karaļnama hierarhija. Fakts, ka Meganai ierādīta vieta uz cita balkona, nebija apvainojums viņas virzienā… Tāda ir lietu kārtība karaļnamā.”

Aizvadītās nedēļas nogales pasākumi ir pirmā reize, kad Megana, Harijs, Ketrīna un Viljams pēc krietna laiciņa atkal redzēti, kopā izejam sabiedrībā. Iepriekšējā reize bija polo spēles turnīrs, kuru abas ģimenes kopā ar bērniem apmeklēja šā gada jūlijā.

Megana Mārkla kopā ar karalisko ģimeni apmeklē Nāciju sadraudzības dienas dievkalpojumu Vestminsteras abatijā

gallery icon

Oktobrī pirmizrādi piedzīvojusī dokumentālā filma “Harry & Meghan: An African Journey” ļoti vaļsirdīgi stāsta par Harija un Meganas grūtībām sadzīvot ar pārlieko publicitāti. Tajā arī princis pirmo reizi publiski atbild uz jautājumu par it kā esošajām nesaskaņām ar brāli Viljamu un viņa ģimeni.

Harijs filmā atzīst, ka “strīdi neizbēgami notiek”. Taču viņš arīdzan apliecina: “Taču mēs esam brāļi, mēs vienmēr būsim brāļi. Tas ir skaidrs, ka šobrīd katrs esam atšķirīgā dzīves ceļā. Taču es vienmēr būšu līdzās, ja viņam mani vajadzēs, un es zinu, ka viņš vienmēr būs līdzās, ja man viņu vajadzēs. Mēs nesatiekam viens otru tik bieži kā agrāk, jo esam aizņemti, taču es viņu no sirds mīlu.”

Princese Diāna ar dēliem

Princese Diāna ar dēliem princi Viljamu un princi Hariju.

gallery icon

Aizvadītās nedēļas nogales pasākumos faniem radies iespaids, ka abu ģimeņu vidū tomēr vairs nav siltu jūtu. Tomēr Keita Nikola norāda, ka par to būtu “grūti spriest”. “Šādu atceres pasākumu noskaņa, protams, ir drūma,” viņa apliecina. “Viņi visi izskatījās samērā drūmi. Mēs negaidījām, ka šī būs tā reize, kad redzēsim siltu jūtu un draudzības izpausmes no šī četrinieka.”

Hercogienes Ketrīna un Megana dodas uz Ziemassvētku dievkalpojumu 2018. gadā

gallery icon

Karaļnama eksperte arīdzan norāda, ka nav zināms, vai un cik bieži abu prinču ģimenes kontaktējušās kopš vasarā apmeklētā polo mača. Viņa izsaka minējumu, ka Meganu un Ketrīnu nekad nav vienojusi ārkārtīgi tuva draudzība, taču abas hercogienes pieliekot pūles, lai saprastos, jo labi zina, ka baumas par nesaskaņām nenāks par labu ne viņām, ne kopējai karaļnama reputācijai. “Mums ir monarhs ļoti cienījamos gados, kurš vēlas, lai ģimene labi saprastos. Manuprāt, tieši to arī visa ģimene cenšas ievērot,” norāda Nikola.

Hercogiene Ketrīna un Megana Mārkla ar dzīvesbiedriem apmeklē svētku dievkalpojumu 2017. gadā

Princis Viljams ar sievu hercogieni Ketrīnu un princis Harijs ar līgavu Meganu Mārklu apmeklē Ziemassvētku dievkalpojumu Svētās Marijas Magdalēnas baznīcā ...

gallery icon