foto: Krievijas iekšlietu ministrija
VIDEO: Krievijā it kā atrasts bēdīgi slavenais kaķis-narkokurjers. Izmeklētājus nepamet šaubas
Attēlā redzams īstais kaķis-narkokurjers, kurš pirms kāda laika izbēga no pagaidu mājasvietas - zoodārza. Šobrīd krimināllietā apsūdzētā advokāts norāda, ka it kā atrastais runcis neesot īstais.
Trakā pasaule
2019. gada 14. novembris, 06:11

VIDEO: Krievijā it kā atrasts bēdīgi slavenais kaķis-narkokurjers. Izmeklētājus nepamet šaubas

Jauns.lv

Speciāli narkotiku piegādē apmācītais kaķis, kurš ir kļuvis par pierādījumu kādā krimināllietā un pirms kāda laika, gaidot izmeklēšanu, izbēga no zoodārza, it kā ir atradies. Taču iesaistītie gan pauž bažas, ka runcis, kuru viņiem atnesuši, varētu nebūt īstais.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jauns.lv nesen rakstīja, ka Tulas apgabalā bija pazudis galvenais lietišķais pierādījums lietā par narkotiku piegādi kādai no apgabala labošanas darbu kolonijām – vietējo “zeku” uzdevumam speciāli apmācīts, balti pelēks kaķis.

Apsūdzētā advokāts, kurš ar kaķa meklējumiem nodarbojas jau kādu laiku, paziņojis, ka atrastais runcis pēc izskata ir atšķirīgs no tā, kurš savulaik tika notverts ar narkotiku kravu nelielā, kakla siksniņā ietaisītā krātuvītē.

“Kaķim, kurš savulaik tika notverts, visas ķepas bija baltas – tas redzams savulaik uzņemtās bildēs un video. Kaķim, kuru mums nesen atnesa viena ķepa ir raiba. Sanāk, ka mums atnesa neīsto kaķi,” kā vēsta Newsru.com, paudis apsūdzētā Eduarda Dolginceva advokāts Dmitrijs Sotņikovs.

Kaķis, kuru atnesuši atradēji:

Īstais kaķis-narkokurjers:

Incidents ar kaķi-narkotiku kurjeru Krievijas medijos ievērību guva pagājušajā gadā, kad dzīvnieku ar specifisku siksniņu ap kaklu kolonijas teritorijā uzgāja tās darbinieki.

Siksniņā speciāli ietaisītā krātuvītē tolaik tika atrasti gandrīz seši grami hašiša un pusotrs grams amfetamīna, ziņo Life.ru.

Plānu ar kaķi izdomājis vietējais “zeks”

Aizturēti tika arī kaķa “dresētāji” – 22 gadus veca sieviete un 32 gadus vecs vīrietis. Likumsargiem ir aizdomas, ka bijušais “zeks” kaķi speciāli apmācījis vēl tad, kad rūpējies par to, izciešot sodu minētajā kolonijā.

Dažas dienas pirms vīrieša nokļūšanas brīvībā, kaķim uzmeistarota speciālā siksniņa ar krātuvīti un tas speciāli nebarots.

Pēc tam, kad runcis kopā ar saimnieku ticis ārā no kolonijas, tas palaists vaļā un, gluži kā plānots, visupirms devies meklēt ēdienu labošanas darbu iestādes teritorijā, kur iepriekš barots. Tikai šoreiz jau ar speciālu paciņu ap kaklu.

foto: ekrānuzņēmums no video
Narkotisko vielu pārnēsāšanai speciāli uzmeistarotā kaķa siksniņa.
foto: Ekrānuzņēmums non video
Daļa no krājumiem, kas atrasti pie spalvainā narkotiku kurjera.

Izmeklēs, kurš atbildīgs par peļu junkura izmukšanu

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Līdz tiesai kaķis nodots speciālai aprūpei un uzraudzīšanai Novomoskovskas zoodārzā, taču kādā brīdī no tā pamucis.

Par to uzzinājis lietā iesaistītais advokāts Dmitrijs Sotņikovs, kurš dažas dienas pirms šī incidenta atspoguļošanas medijos devies uz zoodārzu apraudzīt noziegušos peļu junkuru. Zoodārza darbinieki viņam vienkārši pastāstījuši, ka kaķis aizmucis vēl ziemā.

“Mums ļāva viņu izlaist no krātiņa, jo viņam bija auksti. Mēs arī izlaidām. Reiz pie mums iemuka sveši suņi, bet viņam [kaķim] no suņiem bija nereāli bail un tā nu viņš aizbēga,” Life.ru citē zoodārza darbinieku.

Advokāts medijiem paskaidrojis, ka kaķa pazušana liedz apsūdzētajai pusei veikt eksperimentu, lai noteiktu, cik iespējama tad bijusi izmeklētāju izvirzītā teorija par kaķa lietošanu narkotiku pārnēsāšanā. Izmeklētājiem līdz šim nebija izdevies pierādīt, ka tas bez šaubām ir iespējams.

Drīzumā tiks veikta izmeklēšana, lai noskaidrotu patiesos iemeslus kaķa pazušanai un atbilstoši sodītu tos, kuri bija atbildīgi par dzīvnieka uzraudzīšanu.