foto: ddp images/ Vida Press
65 gadus pēc nāves kino atkal filmēsies Holivudas leģenda Džeimss Dīns
Džeimss Dīns.
Kino
2019. gada 11. novembris, 14:14

65 gadus pēc nāves kino atkal filmēsies Holivudas leģenda Džeimss Dīns

Jauns.lv

Pateicoties datortehnoloģijām, kino atkal galvenajā lomā pavisam jaunā filmā redzēsim aktieri Džeimsu Dīnu, kas 1955. gadā pāragri aizgāja viņsaulē.

Būdams 24 gadus vecs, Džeimss Dīns mira autokatastrofā, paspējis piedalīties vien astoņās filmās, no kurām tikai trijās bija nozīmīgās lomās. Taču tika pat pie divām "Oskara" nominācijām un kļuvis par popkultūras ikonu.

Nu režisori Antons Ersts un Tati Goliha savā jaunākajā darbā "Finding Jack" Dīnam atvēlējuši vienu no galvenajām lomām. Pēc aktiera fotogrāfijām un piejamajiem video dators liks "Dīnam" iejusties Rogana tēlā. "Mēs ilgi meklējām piemērotu aktieri, kas atveidotu Roganu, līdz nonācām pie Džeimsa Dīna," norāda Ersts, kas saņēmis mirušā aktiera radinieku atļauju un pilnīgu atbalstu. Rogana balsi gan, protams, ierunāšot cits aktieris.

"Džeimss Dīns, iespējams, bija sava laika izcilākais aktieris, un par viņu sajūsminās fani visā pasaulē. Lai gan viņš, par nelaimi, 24 gadu vecumā aizgāja viņsaulē, tehnoloģijas ļauj mums turpināt Džimmija atstāto mantojumu un iedvesmu, ko viņš sniedzis tik daudziem cilvēkiem," teikts Dīna ģimenes advokāta Marka Reslera paziņojumā. "Esam pārliecināti, ka viņa dumpīgā un trakulīgā personība atbilst tam, ka viņš pirmais bezbailīgi pieņem šo jauno Holivudas tehnoloģiju."

Dīna spožākās lomas bija piecdesmitajos gados filmās "Rebel Without a Cause", "East of Eden" un "Giant", taču Holivudas zvaigznes slavu baudīt Džeimsam ilgi lemts nebija.

Holivudā par to, ka Dīns šādi tiek "atgriezts dzīvē no mirušajiem". ne visi ir sajūsmā. Pikti ir pat tik slaveni aktieri kā Kriss Evanss un Elaidža Vuds.

"Nē. Tā nevajadzētu būt," lakonisks ir Vuds.

"Varbūt varam panākt, lai dators mums uzglezno kādu jaunu Pikaso gleznu. Vai uzraksta kādus pāris Džona Lenona meldiņus," tviterī sašutumu pauž Evanss, zināms kā Kapteinis Amerika no "Atriebēju" sāgas.

"Neļaujiet nevienam jums iestāstīt, ka baltajiem puišiem Holivudā sācis sliktāk klāties. Pie darba tiek pat mirušie," ar tādu sarkastisku vēstījumu dalījusies aktrise Beta Midlere.

Šī gan nav pirmā reize, kad ar datora palīdzību kāds aktieris tiek "atdzīvināts". Tā bija arī 2016. gada filmā "Rogue One: A Star Wars Story" , kad pēc Pītera Kašinga nāves viņa varonis, digitāli veidots, tomēr uz ekrāna parādījās. Taču tas bija izņēmums - turklāt ikoniska tēla atgriešanās, nevis sen miruša aktiera izvēlēšanās galvenajai lomai pavisam jaunā filmā.

Vjetnamas kara laika drāma "Finding Jack" uz ekrāniem iznākšot 2020. gada novembrī.