Ralfs Fainss savulaik nejauki izturējies pret "Oskara" balvas laureāti Lupitu Njongo
Tagad Lupita Njongo ir pieprasīta aktrise, bet pirms 10 gadiem viņa strādāja kā asistente pie Fernando Meirellesa (attēlā pa labi) uzņemtās filmas „The Constant Gardener”. Lupitas uzdevums bija pavadīt aktieri Ralfu Fainsu no telts uz filmēšanas laukumu.
Slavenības
2015. gada 5. decembris, 16:19

Ralfs Fainss savulaik nejauki izturējies pret "Oskara" balvas laureāti Lupitu Njongo

Jauns.lv

Meksikā dzimusī un Kenijā augusī aktrise, „Oskara” balvas laureāte Lupita Njongo (32) šobrīd raugās no glancēto žurnālu vākiem un intervēt viņu izdodas tikai retajam, taču pirms desmit gadiem viņa strādāja par asistenti Nairobi (Āfrikā) uzņemtajai filmai „The Constant Gardener”.

Pirms desmit gadiem Lupita Njongo kā asistente strādāja pie filmas „The Constant Gardener”. Viņai bija uzticēts filmēšanas laukumā rūpēties par populāro Holivudas aktieri Ralfu Fainsu un pavadīt viņu no telts līdz uzņemšanas laukumam, kur risinājās darbs pie 2005. gadā uz ekrāniem iznākušā politiskā trillera.

„Ralfs filmēšanas laukumā ir ļoti kluss un noslēgts cilvēks,” ar žurnālam „Rhapsody” reportieri atmiņās padalījusies Lupita. „Valdīja mēms klusums, un tas manī radīja neomulīgu sajūtu. Es centos uzsākt sarunu un uzdevu dažādus jautājumus – ‘Kas ir jūsu mīļākā filma?’, „No visām filmām, kurās esat filmējies, darbs pie kuras jums paticis vislabāk?’. Viņš bija ļoti pieklājīgs un man atbildēja. Taču kādā brīdī viņš man pateica: ‘Lupita, liec man, lūdzu, mieru.’”

Lupita Njongo par to neapvainojās. Šī pieredze viņai tikai ļāva labāk izprast, ka aktierim ir vajadzīgs miers un „sava telpa”, lai psiholoģiski sagatavotos lomai. „Laiks pirms kamera sāk filmēt un brīdis pirms nonāc prožektoru gaismās ir meditatīvs. Ir jāatkāpjas no pasaules, kādu pazīsti. Klusībā jāieklausās savā iekšējā motoriņā,” nu jau no savas aktrises pieredzes secina Lupita.

Meksikā dzimusī un Kenijā augusī aktrise vēlreiz nonākusi nepatikšanās, kad uzrunājusi Fainsu, kad viņām norādījumus deva „Oskaram” nominētais režisors Fernando Meirelless. „Pēkšņi režisora asistents nobālēja aiz dusmām. Viņš man pateica: ‘Nekad neiedomājies pārtraukt režisoru!’. Bet es pat nezināju, kurš ir režisors,” atceras Njongo.

Kasjauns.lv / Foto: Vida Press