foto: Mārtiņš Ziders
FOTO: grupa "Triānas parks" lielveikalā prezentē savu jauno albumu; uzdzied arī Busulis
Kopīgā dziesmā ar Agnesi Rakovsku vienojās viens no "Triānas parka" jaunā albuma "11" viesmāksliniekiem Intars Busulis.
Mūzika
2019. gada 16. oktobris, 09:40

FOTO: grupa "Triānas parks" lielveikalā prezentē savu jauno albumu; uzdzied arī Busulis

Jauns.lv

Otrdien, 15. oktobrī, tirdzniecības centrā "Spice" notika grupas "Triānas parks" albuma "11" prezentācija.

"Triānas parka" albuma "11" prezentācija

2019. gada 15. oktobrī tirdzniecības centrā "Spice" notika grupas "Triānas parks" albuma "11" prezentācija.

gallery icon
89

Albumā, kas tapis laika posmā no 2018. gada nogales līdz šī gada maijam un ierakstīts studijā “Aleja Records”, iekļautas vienpadsmit dziesmas latviešu valodā.

“Savu darbību sākām kā alternatīva roka grupa un 11 darbības gados ir izmēģināts daudz kas – albuma “11” kontekstā esam nonākuši līdz popmūzikai un mēs mērķtiecīgi attīstām šī žanra kvalitātes! Manuprāt, katra “11" dziesma pati par sevi ir spēcīgs stāsts un man visas ir vienlīdz mīļas. Mēs godprātīgi turpinām dziesmu “Stars” un “Kā gaisa balonā” uzņemto kursu un tas brīžiem ir dinamiskāks, te atkal – liriskāks, lai albumā katrs varētu atrast kaut ko sev atbilstošu, “ saka Agnese Rakovska.

Kā uzsver grupa, vienpadsmit gadu pastāvēšanas laikā “Triānas parks”  ir attīstījuši spēju realizēt savas idejas gan radoši, gan tehniski, kā arī producēšanā un menedžmentā. Dziesmu tekstu autore ir Agnese Rakovska, mūzika veidota kolektīvi, savukārt lielāko daļu dziesmu mūzikas producents ir “Triānas parka” basģitārists Kristaps Ērglis, (izņemot - dziesma “Tiekas Divatā” tapusi Kristapam Ērglim sadarbībā ar DJ Rudd, bet dziesma “Nejautā” – sadarbībā ar Jāni Šmēdiņu jeb FAKTS, savukārt dziesmas “Kamēr” producents ir Kaspars Ansons). Albumā piedalās arī viesmākslinieki – dziedātājs Intars Busulis un reperis Ozols.

Albuma prezentācijas ietvaros mūziķi pastāstīja par "11" tapšanas procesu, sniedza mazu muzikālu priekšnesumu un atklāja instalāciju “Triānas parka mežs”. Tāpat klausītājiem bija iespēja personīgi sasveicināties ar grupu, nofotografēties un iegūt grupas dalībnieku autogrāfus uz jaunā albuma.

Nākamā gada 27. martā "Hanzas peronā" gaidāms grupas lielkoncerts, kurā būšot iespēja dzirdēt gan visas jaunā albuma, gan arī labi zināmās un iemīļotās dziesmas. Koncertā piedalīsies arī viesi  - kā pirmais no viņiem izziņots “The Sound Poets” līderis Jānis Aišpurs. Koncertā plānots īpašs noformējums un arī vietu izvietojums.