Mūzika
2019. gada 11. oktobris, 16:11

Jaunā pašmāju mūziķu apvienība "Nowhere in Space" laiž klajā savu pirmo singlu

Jauns.lv

Līdz šim filmu, reklāmu un datorspēļu mūzikas producēšanā zināmā apvienība "Nowhere in Space" laidusi klajā savu pirmo radio singlu "Mirklis".

Muzikālās apvienības kodols ir Ronalds Briežkalns un Kārlis Sanders, bet dziesmu iedziedājis Roberts Ox jeb Roberts Memmēns.

Ideja par skaņdarbu "Mirklis" tā autoram un producentam Ronaldam Briežkalnam radās šā gada sākumā, kopā ar video meistaru Reini Januli ceļojot pa ASV plašumiem. Attiecīgi Reinis kļuva par jaunās dziesmas atraktīvā videoklipa autoru.

Tā sauktā "road trip" patīkamo un piesātināto emociju vadīts, Ronalds sāka komponēt dziesmu un, atgriezies Latvijā, iesaistīja tās tapšanā Robertu Ox. Ceļojums turpinājās uz Londonu, kur "Mirklim" pieslēdzās Kārlis Sanderss. Mūsdienīgajā pop/r'n'b skanējumā kā punkts uz "i" bija Grētas Grantiņas kā papildvokālistes pievienošanās. Attiecīgi dziesma tapusi vairākās ierakstu studijās, bet māsterversiju radījis pieredzējušais producents Robs Marejs "Poolside Sound" studijā Ostinā, Teksasā.

"Dziesma tapusi intensīvas radošu ideju apmaiņas procesā," saka Ronalds. "Vārdus latviešu valodā sarakstīja Dagnis Roziņš, kurš lieliski uzķēra skaņdarba vēstījumu. Komponējot šo dziesmu, vēlējos pateikt to, lai mēs ikdienas skrējienā apstājamies un vairāk izbaudām mirkļus, kas mūs dara patiesus un priecīgus. Aicinu ikvienu darīt to biežāk, citādi viss apkārt kļūst gaužām neinteresants."

"Dzīve nav tikai skaisti sociālo tīklu profili," turpina Ronalds. "Patiesībā cilvēki, kuri tajos rada nepatiesu, melīgu saturu, ietekmē arī citus. Tādēļ dziesmas "Mirklis" videoklipā visos kadros redzami tikai patiesi brīži, ko esam piedzīvojuši paši un kas mūs darījuši emocionāli bagātākus."

Muzikālās apvienības "Nowhere in Space" dalībnieki Ronalds Briežkalns un Kārlis Sanders nesen pabeiguši darbu arī pie latviešu dokumentālās filmas "Džentlmeņu kods" skaņu celiņa.