foto: Mārtiņš Ziders
Tirgošanā nonācis Jāņa Nagļa ģimenes īpašums
Skaisto ēku Jānis Naglis seniors savam dēlam pārdeva 2012. gadā – par 84 186 eiro.
Slavenības
2019. gada 16. septembris, 05:52

Tirgošanā nonācis Jāņa Nagļa ģimenes īpašums

Žurnāls "Kas Jauns"

Pārdošanā nonācis bijušā Privatizācijas aģentūras vadītāja Jāņa Nagļa ģimenes īpašums Lielupē, raksta žurnāls "Kas Jauns".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Zemes gabals, kas ir 6108 kvadrātmetrus liels un uz kura atrodas plašā ēka, pēc Zemesgrāmatas datiem, uz nomas tiesībām pieder uzņēmēja Jāņa Nagļa dēlam Jānim Naglim. Pērn janvārī nomas tiesības līdz 2028. gada 25. oktobrim no viena Jāņa pārgāja otram Jānim. Interesanti, ka iepriekš šo īpašumu nomā lietoja viens no turīgākajiem Latvijas iedzīvotājiem, bijušais uzņēmēja un kādreizējā premjera Andra Šķēles biznesa partneris Ēriks Masteiko. Viņš 1997. gada maijā ieguva īpašuma nomas tiesības uz 15 gadiem. Bet jau pēc pusotra gada nomas tiesības tika nostiprinātas uz Jāņa Nagļa vārda.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Naglis ar dēlu Jāni 2006. gadā.

Savukārt ēku, kas atrodas uz šā nomājamā zemes gabala, Jānis Naglis seniors savam dēlam pārdeva jau 2012. gadā – par 84 186 eiro. Visticamāk, tieši šī ēka arī šobrīd tiek tirgota, jo zemi šajā vietā var iegūt tikai uz nomas tiesībām. Salīdzinoši nesen – šogad martā – uz ēku ir arī nostiprināta hipotēka 320 000 eiro vērtībā. Kreditors ir uzņēmējs Jānis Ūlis, bez kura rakstiskas piekrišanas tagad nemaz nevar nekustamo īpašumu „atsavināt, dāvināt, sadalīt un apgrūtināt ar lietu tiesībām”. Un tieši viņa tālrunis norādīts sludinājumā par īpašuma pārdošanu.

Nagli ar Ūli saista ne tikai šis īpašums, ko kādreizējā Privatizācijas aģentūras vadītāja dēls uzņēmējam ieķīlājis. Abi darbojušies Latvijas Darba devēju konfederācijā, pirms vairākiem gadiem – kad Naglis beidza savu darbošanos Privatizācijas aģentūrā – bija arī vienā uzņēmumā. Jānis Naglis bija valdes priekšsēdētājs SIA "Arēna Plus", kur direktors bija Ūlis, bet valdē darbojās arī Anita Baldere-Sildedze – leģendārā latviešu hokejista Helmuta Baldera-Sildedža sieva. SIA, kas nodarbojās ar „sauszemes transporta palīgdarbībām” un ilgu laiku piederēja AS "Rīgas Sporta pils" un Rīgas pašvaldības akciju sabiedrībai "Rīgas Centrāltirgus", tika likvidēta 2007. gadā.

Pēc astoņiem Privatizācijas aģentūras vadītāja amatā nostrādātiem gadiem Naglis 2002. gadā kļuva par viesnīcas "Islande Hotel" ģenerāldirektoru, bet kopš 2009. gada ir SIA "Baltic Taxi" vadītājs. Kopš pagājušā gada nogales Naglis atkal ir precēta vīra godā. Viņš precējies ar Latvijas Inline hokeja federācijas ģenerālsekretāri Inetu Jansoni.

foto: Aculiecinieka
Ineta un Jānis šovasar, lūkojot ūdens strūklaku šovu Ogrē.
recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās