Šefpavārs Gordons Remzijs ēterā jūsmo par jūrascūciņu gaļu, sadusmojot skatītājus
Populārais britu šefpavārs Gordons Remzijs (52) izpelnījies sabiedrības nosodījumu pēc tam, kad jaunajā "National Geographic" dokumentālajā seriālā mielojies ar jūrascūciņām, turklāt atzinis, ka tās esot "gardas", ziņo "The Independent".
Jūrascūciņas daudzās valstīs, tai skaitā Lielbritānijā, ASV un lielā daļā Eiropas, tiek turētas kā mājdzīvnieki.
Dokumentālā seriāla "Gordon Ramsay: Uncharted" pirmajā sērijā Remzijs viesojies Dienvidamerikas valstī Peru, kur jūrascūciņu ēšana ir ierasta prakse.
Remzijam pavāri no Peru pasnieguši bagātīgu paplāti ar dažādos veidos pagatavotām jūrascūkām, pēc kā šefpavārs bijis sajūsmā. "Jūs nezināt, ko palaižat garām. Es jums saku, tas ir gardi," skatītājiem atklājis Remzijs. Jūrascūciņu gaļas garšu viņš aprakstījis kā "ļoti labu" un līdzīgu cūku mazuļiem.
Tomēr šefpavārs atzinis, ka, lai gan šie dzīvnieciņi ir tiešām garšīgi, viņš neuzdrīkstētos tos iekļaut savu restorānu ēdienkartē.
Neraugoties uz šo piebildi, mielošanās ar jūrascūciņām pamatīgi sadusmojusi televīzijas šova skatītājus.
"Es saprotu, ka cilvēki pasaulē, balstoties uz reģionu vai ekonomiskajiem faktoriem, ēd dažādas lietas, bet es kā jūrascūciņas saimniece nespēju paskatīties Remzija šovu. Tās nabaga jaukās cūciņas," savā "Twitter" kontā raksta kāda skatītāja.
Vēl kāds atklāj, ka brīdī, kad ieraudzījusi jūrascūciņas, viņa māte atstājusi istabu.
Uz sašutuma vētru reaģējis arī pats Remzijs, apstiprinot televīzijā dzirdēto un piebilstot, ka arī tārpi, ja vien ir pareizi pagatavoti, ir garšīgi.
Yup and worms when prepared correctly: https://t.co/GSMjttRgET #Uncharted https://t.co/XSBwmutfpS
— Gordon Ramsay (@GordonRamsay) July 23, 2019
Citi steidz aizstāvēt šefpavāru, sakot, ka tik tiešām - apmeklējot Peru, jūrascūciņas nobaudīšana esot neatņemama ceļojuma sastāvdaļa.
Zināms, ka Peru Andu kalnu apkārtnē jūrascūciņu gaļa ir iecienīta jau 5000 gadus. Tās bieži pagatavo veselas - ar galvu, kājām, zobiem un ausīm. To ķermeni lielākam kraukšķīgumam pirms pagatavošanas ieziež ar sāli un ķiplokiem.