foto: Publicitātes
Viņsaulē pāragri aizgājusi "ērkšķu šova" dalībniece Solvita
TV
2019. gada 7. jūnijs, 11:25

Viņsaulē pāragri aizgājusi "ērkšķu šova" dalībniece Solvita

Jauns.lv

Pēc ilgstošas cīņas ar smagām slimībām mūžībā aizsaukta sociālā TV projekta “Caur ērkšķiem uz...” otrās sezonas dalībniece Solvita, informē raidījuma producente Aija Strazdiņa.

Lai arī projekta laikā Solvita neslēpa savas veselības problēmas, kas krietni apgrūtināja viņas ikdienu, tomēr TV skatītāji viņu iepazina kā labestīgu un sirsnīgu cilvēku, kas nebaidās atšķirties un vienmēr saka to, ko domā: “Solvita mums atmiņā paliks kā meitene ar siltu smaidu un ilgām pēc mīlestības. Viņa bija radusi pie vientulības, tomēr pēdējā dzīves posmā jaunās sievietes slimības smagumu spēja mazināt draudzīgās attiecības, kas Solvitai bija izveidojušās ar citām projekta dalībniecēm. Diemžēl slimība izrādījās stiprāka, taču Solvita vienmēr būs neatņemama daļa no "Ērkšķu" komandas.” saka Aija Strazdiņa.

Solvitas nāve ir skumja ziņa visām “Caur ērkšķiem uz...” otrās sezonas dalībniecēm. “Tas ir liels zaudējums. Solvita bija liela cīnītāja. Līdzjūtība visiem, kas pārdzīvo kopā ar mums. Solvita mūžīgi paliks mūsu sirdīs kā labsirdīgs cilvēks, kā jauka meitene un labs draugs. Paldies, ka biji ar mums, ka biji viena no mums!” tā Alīna.


“Mīļā Solvitiņ, nekad neaizmirsīšu tās dažas dienas, kad uz Tevi turēju ļaunu prātu. Bet paejot laikam, mēs sadraudzējāmies un es sapratu, cik labsirdīgs un mīļš cilvēks Tu esi - atceros, kā mēs nakts stundās sarunājāmies un kā Tu smējies. Tu mūžīgi paliksi manā sirdī, draudzenīt. Zini, ka es tevi mīlu!" sirsnīgus vārdus draudzenei veltījusi Viktorija.

Solvita piedalījās projekta "Caur ērkšķiem uz..." otrajā sezonā, kur tika dēvēta par "labsirdīgo sātanisti". Solvitas mamma bija aizrāvusies ar alkoholu, tāpēc, vēl pavisam mazu, meiteni no ģimenes izņēma un ievietoja bērnu namā. Taču 18 gadu vecumā Solvita atgriezās pie mammas. Pirms dalības šovā nestrādāja un paļāvās uz mammas labvēlību iztikas nodrošināšanai, jo pašai bija veselības sarežģījumi – cukura diabēts.

Lielākais Solvitas sapnis bija sākt patstāvīgu dzīvi, taču pilnvērtīgi izmantot projekta laikā iegūtās balvas un uzsākt tik kāroto pašas ceļu lielajā pasaulē traucēja veselības likstas – cukura diabēta saasinājuma dēļ sievietei īpaši rūpīgi bija jāklausa mediķu norādījumiem un ar krietni lielāku atbildību jāseko līdzi savam veselības stāvoklim.

Nu kļuvis zināms, ka veselības likstas tomēr ņēmušas virsroku un Solvita aizsaukta mūžībā.