foto: Publicitātes
Lepers, Grūbe un Cīrule filmējas jaunā Latvijas-Ukrainas kopražojuma seriālā “Markuss”
Rihards Lepers un Agnese Cīrule darba dunā.
TV
2019. gada 5. jūnijs, 13:52

Lepers, Grūbe un Cīrule filmējas jaunā Latvijas-Ukrainas kopražojuma seriālā “Markuss”

Jauns.lv

Jau rudenī Latvijas skatītājiem "Helio" piedāvās pirmo Latvijas-Ukrainas kopražojuma seriālu “Markuss”.

Oriģinālscenārija detektīvu-melodrāmu veido “Helio Media” kopā ar Ukrainas vadošo televīzijas kanālu “Ukraina”. Seriāla galvenajās lomās redzēsim iemīļotus pašmāju aktierus – Rihardu Leperu, Agnesi Cīruli, Daini Grūbi un citus, kā arī populārus Ukrainas un Krievijas aktierus.

Jaunā seriāla "Markuss" uzņemšana

Jaunā Latvijas-Ukrainas kopražojuma seriāla “Markuss” uzņemšana.

gallery icon
25

Stāsta līkloči galvenajiem varoņiem sekos līdzi gan Kijevā un tās apgabalā, gan Latvijā – maija izskaņā jau tika uzsākts darbs pie seriāla filmēšanas Rīgas centrā, lidostā, kā arī Jūrmalā.

“Šāds vērienīgs kopražojums ar Ukrainu Latvijas skatītājiem tiks piedāvāts pirmo reizi, apvienojot vadošos ukraiņu producentus un abās valstīs iemīļotus aktierus. Arī "Helio" šis ir jauns attīstības posms un jauns vēriens," saka "Helio" izklaides pakalpojumu daļas direktore Inga Alika-Stroda. "Sabiedrībai vienmēr piedāvājam ko aizraujošu un nebijušu, un ticam, ka mūsu skatītāji novērtēs kopražojuma rezultātu – seriālu ar dinamiku, kaislībām un spilgtām emocijām. Jauno seriālu piedāvāsim lietotnē "Shortcut" un kanālā "STV Pirmā".”

Astoņu sēriju detektīva-melodrāmas “Markuss” stāsta centrā ir skolotāja Poļina, kuras bērnu Marku jeb Markusu pēc nolaupīšanas, adoptējis pāris no Latvijas. Galvenajās lomās: 11 gadus vecais rīdzinieks Aleksandrs Neikens (Markuss), viņa latviešu vecākus atveidos Rihards Lepers un Agnese Cīrule, savukārt bioloģisko māti – Krievijas aktrise Jevgēnija Rozanova. Savukārt Krievijā populārais teātra un kino aktieris Kirils Rubcovs iejutīsies izmeklētāja Denīsova tēlā. Tāpat skatītāji seriālā satiks Daini Grūbi, Vili Daudziņu, Ivaru Auziņu, Tomu Liepājnieku un Janu Herbsti.

Gan Latvijā, gan nu jau arī Ukrainā labi zināmais aktieris Rihards Lepers stāsta: “Man ir patiess prieks, ka ukraiņu un latviešu sadarbība ir atvedusi mani atpakaļ uz Latviju. Šī būs interesanta sadarbība! Strādājot kopā starptautiski, auditorija ir daudz plašāka, un tā ir lielāka atbildība – mēs prezentējam sevi un parādām, ko spējam izdarīt. Un ticiet man - mēs varam daudz! Un to skatītāji arī redzēs šajā seriālā.”

Televīzijas kanāla „Ukraina” direktore Viktorija Korogoda: „Mēs varam lepoties ar veiksmīgu seriālu un šovu uzņemšanu atbilstoši starptautiskajiem formātiem. Šodien, uzsākot sadarbību ar „Helio Media”, kanāls „Ukraina” pāriet jaunā starptautiskās sadarbības līmenī. Tā būs visaptveroša mēroga kopīga radošā darbība, lai izveidotu tādu produktu, kas maksimāli atbilst mūsu valstu iedzīvotāju prasībām. Esmu pārliecināta, ka stāsts neliks viņiem vilties, savukārt mums šis būs labs sākums turpmākajiem projektiem.”