foto: Vida Press
Modes guru Anna Vintūra beidzot pasaka, ko domā par Meganas Mārklas kāzu kleitu
Modes žurnāla „Vogue” galvenā redaktore Anna Vintūra, kuras viedoklī pasaule ieklausās.
Slavenības
2019. gada 25. janvāris, 15:21

Modes guru Anna Vintūra beidzot pasaka, ko domā par Meganas Mārklas kāzu kleitu

Jauns.lv

Anna Vintūra ir par modes Bībeli dēvētā žurnāla „Vogue” galvenā redaktore, kuras viedokli modes aprindās ļoti respektē. Ja Vintūras kundze apmeklē tavu modes skati, tā jau ir puse no panākumu atslēgas. Ja viņa pozitīvi novērtē kādu tērpu, to var uzskatīt par izcilu. Nesen viņa izteikusi savas domas par pērn visvairāk aprunāto tērpu, Saseksas hercogienes Meganas kāzu kleitu. Vai Vintūra to akceptējusi kā labu?

Aizvadītā gada maijā pasaule ar nepacietību gaidīja prinča Harija un Meganas Mārklas kāzas, miljoniem cilvēku interesēja, kāda būs prinča līgavas kāzu kleita.

Pēc tiešraidē vērotās kāzu ceremonijas tautas viedoklis par līgavas tērpu dalījās. Vieniem tā patika, citi bija mazliet vīlušies. Vienam tā šķita pārāk vienkārša, otram ne visai labi pieguloša augumam korsetes daļā, trešajam saburzīta...

Ja Kembridžas hercogienes Ketrīnas kāzu tērpu lielākoties novērtēja atzinīgi, par Saseksas hercogienes Meganas kleitu sabiedrības domas dalījās.

Skaistākie mirkļi no prinča Harija un Meganas Mārklas karaliskajām kāzām

gallery icon
71

Žurnāla „Vogue” veidotajā video rubrikā „Anna Vintūra atbild uz absolūtu svešinieku jautājumiem”, galvenajai redaktorei kāda sieviete apjautājusies, ko viņa domā par Saseksas hercogieni Meganu.

„Es uzskatu, ka Meganas izvēle bija izcila,” par hercogienes kāzu kleitu izteikusies modes ikona Vintūra. „Tā bija izsmalcināta, tā bija šika, tā bija pieaugušas sievietes izvēle. Tā bija angļu dizaineres radīta – lai gan strādājošas franču modes namā, kas pats par sevi jau bija vēstījums pasaulei: ‘Jā, esmu no citurienes, bet es iederos.’”

„Es uzskatu, ka viņa izskatījās fantastiski.”

Līdz šim britu karaļnama līgavas savai Lielajai dienai vienmēr izvēlējušās angļu modes namu darinātas kāzu kleitas. Taču, kā Anna Vintūra norādījusi, Meganas izvēlētajai franču modes nama „Givenchy” līgavas kleitai tomēr ir spēcīga saikne ar Lielbritāniju. Tās radošajai direktorei Klērai Veitai Kellerei ir britu izcelsme.

Meganas kāzu kleitas dizainere Klēra Veita Kellere

Jaunajai Saseksas hercogienei Meganai kāzu kleitu darināja franču modes nama „Givenchy” dizainere – angliete Klēra Veita Kellere.

gallery icon
10

Pērn Kellere saņēma Gada labākās britu sieviešu apģērbu dizaineres godalgu Britu modes balvas pasniegšanas ceremonijā. Turklāt dizainerei to pasniedza pati Megana Mārkla.

Saseksas hercogiene pārsteidza Kelleri un klātesošos, ierodoties uz balvu ceremonijas vakaru un pasniedzot trofeju personīgi.

Kopīgi strādājot pie līgavas kleitas izstrādes Klēra Veita Kellere un Megana Mārkla kļuvušas par labām draudzenēm. Dizainere atklāj, ka šajā laikā „iepazinusi Meganu ļoti personīgi”. Par sadraudzēšanos liecina arī tas, ka pēc kāzām, apmeklējot svinīgus pasākumus, Megana visbiežāk izvēlas tieši modes nama „Givenchy” darinātos tērpus.

Karaliene Elizabete II apmeklē Londonas modes nedēļu

Londonas modes nedēļa šogad pieredzējusi ko nebijušu. Vienu no skatēm ar savu klātbūtni pagodinājusi Anglijas karaliene Elizabete II. Viņas Majestātei ...

gallery icon
27

Žurnāla „Vogue” galvenā redaktore Anna Vintūra arī slavē Meganas darba ētiku. „Es kaut kur lasīju, ka daži no karaļnama esot neizpratnē un pat sarūgtināti, ka viņa ceļas tik agri. Piecos no rīta. Viņa ir pavisam normāla Kalifornijas meitene, kas ceļas agri, nodarbojas ar jogu un meditē, un no rītiem nosūta daudz sms ziņu mobilajā tālrunī. Ko gan viņi gaidīja? Ka viņa sūtīs ziņas ar pasta balodi? Manuprāt, viņa ir apbrīnojama.”

Vintūra arī atzinīgi novērtējusi Meganas izvēli pie altāra doties vienai pašai un vīratēvam princim Čārlzam sagaidot viņu tikai pusceļā.

„Fakts, ka viņa izvēlējās pie altāra doties viena, manuprāt arī liecina par neatkarīgu sievieti,” atzinīgi novērtē Vintūra.

Megana nav vienīgā karaļnama pārstāve, par kuru atzinīgus vārdus izteikusi skarbā un reizēm šerpā Anna Vintūra. Viņa pozitīvi novērtējusi arī Kembridžas hercogieni Ketrīnu, slavējot abas britu karaļnama jaunpienācējas, kas karalisko ģimeni atkal pacēlušas slavas virsotnē.

Karaliskās kāzas: tā precējās hercogiene Ketrīna un princis Viljams 2011. gada aprīlī

2011. gada 29. aprīlī visa Lielbritānija svinēja gadsimta notikumu - prinča Viljama kāzas ar viņa līgavu Keitu Midltoni.

gallery icon
26