foto: Juris Rozenbergs
Atzīti "čempioni" sastāda restorāna ēdienkarti - uzzini, ko piedāvā Bulis, Dzelzītis un citas zvaigznes
Aktieri Lauris Dzelzītis un Andris Bulis sarunā ar šķēpmetēju Līnu Mūzi interesējas, kāda ir šķēpmešanas čempionu ēdienkarte.
Slavenības
2019. gada 16. janvāris, 13:44

Atzīti "čempioni" sastāda restorāna ēdienkarti - uzzini, ko piedāvā Bulis, Dzelzītis un citas zvaigznes

Jauns.lv

Vēlies nogaršot Latvijā pazīstamu aktieru, sportistu, mākslinieku, šovbiznesa zvaigžņu un citu slavenību iecienītos ēdienos? Tas ir iespējams, jo 16 sabiedrībā labi zināmi cilvēki padalījušies ar savām receptēm, izveidojot restorāna ēdienkarti. “Čempionu ēdienkarte” tika prezentēta 15. janvārī restorānā “Hercogs Ķīpsala”, tās autoriem klātesot.

“Nav jābūt sportistam, lai domātu kā čempions. Mūsu vidū ir gan labdarības, gan mākslas, gan smaida čempioni, kā arī, protams, spēka, izveicības un izturības čempioni,” uzsver ģimenes restorānu “Hercogs” līdzīpašnieks un vadītājs Andris Rūmītis, kurš uzrunājis 16 sabiedrībā pazīstamus čempionus dažādās jomās, lai kopīgi sastādītu ēdienkarti visai ģimenei.

Katrs no viņiem ir dalījies ar savu mīļāko recepti, kas “Hercoga” šefpavāru komandas rokās pārtapušas par restorāna līmeņa ēdieniem.

Andris Rūmītis slavenībām prezentē "Čempionu ēdienkarti"

Ģimenes restorānu «Hercogs» vadītājs Andris Rūmītis slavenībām prezentē "Čempionu ēdienkarti".

gallery icon

Piemēram, kokteiļu čempioni – pazīstamie bārmeņi Andris un Inguss Reizenbergi – izcēlušies ar neparastu uzkodu, kartupeļu espumu ar liellopu gaļas bumbiņām un parmezāna sieru.

Savukārt čempioni aktiermeistarībā - Dailes teātra aktieri Andris Bulis un Lauris Dzelzītis – piedāvājuši Laura iecienītos tunča salātus ar mini mocarellu, vārītu olu un čili-mango mērci.

Tikmēr čempions ielu vingrošanā Kaspars Zlidnis, kurš uz pasākumu ieradās kopā ar dzīvesbiedri Diānu Urtāni-Zlidni, ieteicis silto melno pupiņu-lēcu salātus ar vinegreta mērci, bet skriešanas seriāla “Stirnu buks” organizators jeb čempions mežā Rimants Liepiņš piedāvājis pupiņu zupas recepti.

Šķēpmešanas čempioni Līna Mūze un Zigismunds Sirmais padalījušies ar pirms sacīkstēm iecienītās pastas ar tīģergarnelēm, baby spinātiem un baltvīna mērces recepti, tikmēr balss čempions jeb kontrtenors Sergejs Jēgers ieteicis liellopu gaļas kāpostu tīteņu ar lapu salātiem un bešamela mērci recepti.

Spēka čempions – olimpiskais medaļnieks svarcelšanā Viktors Ščerbatihs – klajā nācis ar tvaicētu vistas gaļas girosu ar griķu risoto, ceptām sēnēm un baltvīna mērci, bet viņa audzēkne Eiropas čempione svarcelšanā Rebeka Koha čempionu ēdienkartē ieteikusi desertu – šokolādes parfē ar iebiezinātā piena biskvītu un kļavu sīrupu.

foto: Juris Rozenbergs
Atraktīvais Roberto piedāvā paša taisīto desertu Sardīnijas gaumē.


Vēl šajā ēdienkartē iekļauti fitnesa čempiones Zandas Zariņas-Rešetinas kazas siera salāti ar krāsnī ceptām bietēm, iluzionista Robija Trankaļa grilēta liellopa steika salāti, bērnu ballīšu čempiona Kašera kokospiena Tom Kha zupa ar tīģergarnelēm, čempiona labdarībā – dziedātāja Kaspara Markševica – ieteiktā Latvijā audzētā sama fileja ar burkānu biezeni, mākslinieces Elitas Patmalnieces iecienītā krāsnī saceptā, karamelizētā vistas kājiņa ar rīsiem un burkānu – apelsīnu salātiem, smaida čempiones – “Bez Tabu” žurnālistes Baibas Runces –piedāvātais cūkgaļas cepetis, kā arī pozitīvisma čempiona – dziedātāja un kulinārijas raidījumu vadītāja Roberto – mammas deserts Sardīnijas gaumē, ko “Čempionu ēdienkartes” atklāšanas pasākumā Roberto pats arī pagatavoja.