foto: AFP/Scanpix
Šons Pens ķēries pie dokumentālās filmas par žurnālista Hašogi slepkavību
Kino
2018. gada 5. decembris, 22:58

Šons Pens ķēries pie dokumentālās filmas par žurnālista Hašogi slepkavību

Jauns.lv / LETA

ASV kinoaktieris Šons Pens trešdien ieradies Stambulā, lai uzņemtu dokumentālo filmu par žurnālista Džamala Hašogi slepkavību Saūda Arābijas konsulātā, vēsta turku mediji.

Oficiālā ziņu aģentūra "Anadolu" divkārtējo "Oskara" balvas ieguvēju nofotografējusi pie konsulāta, kur 15 saūdarābu komanda, kas uz Turciju bija atsūtīta Hašogi nogalināšanai, žurnālistu nožņaudza un tad sadalīja gabalos.

59 gadus vecā žurnālista mirstīgās atliekas joprojām nav atrastas, neraugoties uz konsulāta un citu objektu pārmeklēšanu.

Pens redzēts arī līdzās netālajai Saūda Arābijas konsula rezidencei, vēsta "Anadolu".

Pens vizītes gaitā gribējis tikties ar Hašogi līgavu turcieti Hatiči Čengizu, vēsta laikraksts "Sabah".

Pens saņēmis "Oskarus" kā labākais aktieris par lomām filmās "Mystic River" un "Milk".

ASV dzīvojušais laikraksta "The Washington Post" līdzstrādnieks un Saūda Arābijas kroņprinča Mohammeda bin Salmana kritiķis Hašogi 2.oktobrī tika nogalināts Saūda Arābijas konsulātā Stambulā, kur viņš bija ieradies, lai saņemtu laulībām ar Turcijas pilsoni nepieciešamos dokumentus.

Kā nedēļas nogalē Argentīnā G20 samita gaitā pastāstīja Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdoans, Hašogi konsulātā nogalināts, slepkavām viņu žņaudzot septiņarpus minūtes.

Saūda Arābija sākotnēji noliedza, ka tai būtu jebkas zināms par to, kas noticis ar Hašogi, bet vēlāk apgalvoja, ka 59 gadus vecais žurnālists konsulātā Stambulā zaudējis dzīvību dūru cīņā, līdz visbeidzot atzina, ka žurnālists nogalināts ar iepriekšēju nodomu pastrādātā slepkavībā. Saūda Arābijas prokuratūra noliegusi, ka kroņprincis būtu saistīts ar Hašogi slepkavību.

Atbilstoši ASV mediju ziņām ASV Centrālās izlūkošanas pārvalde (CIP) guvusi pārliecinošus pierādījumus, ka Saūda Arābijas kroņprincis un faktiskais valdnieks bijis iesaistīts slepkavības organizēšanā.