foto: LETA
Ilmāra Rimšēviča pēkšņā laulība neglābs viņa īpašumus no konfiskācijas
Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs un diriģente Agita Ikauniece aprīļa beigās dziļā slepenībā apprecējās.
Slavenības
2018. gada 6. jūlijs, 06:20

Ilmāra Rimšēviča pēkšņā laulība neglābs viņa īpašumus no konfiskācijas

Žurnāls "Kas Jauns"

Lai arī Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs pēc atbrīvošanas no apcietinājuma šā gada aprīļa beigās steigšus apprecējās ar savu mīļoto, diriģenti Agitu Ikaunieci-Rimšēviču, šī aktivitāte nelīdzēšot saglābt viņa īpašumus no iespējamas konfiskācijas.

Jūnija beigās tika paziņots, ka prokuratūra ir sākusi kriminālvajāšanu pret kukuļošanā apsūdzēto Latvijas Bankas prezidentu Ilmāru Rimšēviču. Viņš februārī tika atzīts par aizdomās turēto KNAB izmeklētā kriminālprocesā pēc Krimināllikuma 320.panta 4.daļas par kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu lielā apmērā. Kukuļa apmērs šajā lietā esot vismaz 100 000 eiro.

Ilmāru Rimšēviču atbrīvo no ieslodzījuma

Likumsargi atbrīvojuši Latvijas Bankas prezidentu Ilmāru Rimšēviču.

gallery icon
12

Rimšēvičam pēc viņa aizturēšanas februārī tika piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi - 100 000 eiro drošības nauda, noteiktas nodarbošanās aizliegums, aizliegums tuvoties noteiktām personām un aizliegums izbraukt no valsts.

Rimšēvičs pēc KNAB aizturēšanas sasauc preses konferenci

Rimšēvičs pēc KNAB aizturēšanas sasauc preses konferenci

gallery icon
33

Laiku Latvijas Bankas prezidents pēc velti netērēja - aprīļa beigās apņēma sievu, apprecot diriģenti Agitu Ikaunieci. Taču tas saglābt viņa īpašumus no iespējamas konfiskācijas, visticamāk, nelīdzēs.

Valsts amatpersonas deklarācijā Rimšēvičs norādījis, ka viņam pieder dzīvoklis Jūrmalā, kopīpašumā arī zeme Jūrmalā, kā arī vairāki nekustamie īpašumi Garkalnes novadā un Jūrkalnes pagastā. Publiskajos reģistros nav konstatējams, ka starp laulātajiem – Ilmāru Rimšēviču un Agitu Ikaunieci – būtu noslēgts laulību līgums. Ja tas arī ir noslēgts, tad nav reģistrēts Uzņēmumu reģistrā, līdz ar to nav saistošs pret trešajām personām, raksta žurnāls "Kas Jauns".

Kā izskatās apzagtā Rimšēviča villa Langstiņos

gallery icon
10

Vētot Rimšēviča īpašumus, "Kas Jauns" noskaidrojis, ka saistībā ar kukuļņemšanas lietu KNAB izmeklētāji šajā reizē ir bijuši ļoti operatīvi un nav pieļāvuši, ka aizdomās turētais Rimšēvičs, kā tas iepriekš bijis vairākos gadījumos, kad pie dziesmas ņemtas ietekmīgas un turīgas personas, savus īpašumus pamanās norakstīt radiniekiem vai labiem draugiem.

Ilmārs Rimšēvičs dzīvē un darbā

Ilmārs Rimšēvičs dzīvē un darbā

gallery icon
51

Proti, jau šā gada 19. februārī KNAB izmeklētāja ir pieņēmusi lēmumu par aresta uzlikšanu Rimšēviča mantai un šo lēmumu 2018. gada 23. februārī apstiprināja Rīgas rajona tiesa. Saskaņā ar pieņemto lēmumu 5. martā ir uzlikts arests 7,86 hektārus lielajam Rimšēviča nekustamajam īpašumam Jūrkalnes pagastā, bet divas dienas vēlāk – arī īpašumam Garkalnes novadā. Nekustamos īpašumus aizliegts atsavināt un apgrūtināt ar citām lietu vai saistību tiesībām.