foto: Vida Press
Karaliene tikko uzdāvinājusi princim Harijam un Meganai brīvdienu sapņu māju
Karaliene Elizabete II mazdēlam princim Harijam un viņa sievai Saseksas hercogieni Meganai uzdāvinājusi skaistu lauku māju.
Slavenības
2018. gada 4. jūnijs, 17:03

Karaliene tikko uzdāvinājusi princim Harijam un Meganai brīvdienu sapņu māju

Kasjauns.lv

Daudziem jaunlaulātajiem ir sapnis ar laiku iegādāties pašiem savu māju, taču karaļnama pārstāvjiem šādas rūpes nepastāv. Viņiem to uzdāvina drīz pēc kāzām.

Jaunlaulātajiem princim Harijam un Saseksas hercogienei Meganai tagad ir pat veselas trīs mājvietas. Pirms kāzām viņi īrēja māju Kotsvoldā (runā, ka pāris noslēdzis divu gadu ilgu īres līgumu par šī nama izmantošanu), taču pēc kāzām apmetās uz dzīvi Kensingtonas pils teritorijai piederošajā Notingemas kotedžā, kaimiņos princim Viljamam un viņa ģimenei.

Kā ierasts, pēc kāzām karaliene Elizabete II dāvina īpašumus. 2011. gadā Viljamam un viņa jaunajai sievai Ketrīnai Viņas Majestāte uzdāvināja lauku īpašumu „Amner Hall” Norfolkā, savukārt princim Harijam un Meganai karaliene nule kā uzdāvinājusi Jorkas kotedžu.

Māja atrodas uz karalienei piederošā Sandringemas īpašuma zemes. Šajā apkaimē Viņas Majestātei pieder viens no viņas iemīļotākajiem lauku īpašumiem. Tieši šeit karaliene dodas Ziemassvētkos un rīko svinības, kuras apmeklē visa viņas kuplā ģimene. Pērn arī Megana, būdama vēl tikai prinča Harija līgava, pirmo reizi apmeklēja Ziemassvētku svinības pie karalienes.

foto: Vida Press
Notingemas kotedža, kas atrodas Kensingtonas pilij piederošajā teritorijā Londonā.

Harija un Meganas jaunai mājai ir sena vēsture. Skaistā ēka piederējusi jau karalim Edvardam VII, kurš to uzdāvinājis savam dēlam, nākamajam karalim Džordžam V tālajā 1893. gadā.

Prinča Harija un Meganas Mārklas kāzas

Lielbritānijā Vindzoras pils Sv.Jura kapelā notikušas prinča Harija un Meganas Mārklas kāzas.

gallery icon
123

Laikraksts „Metro” šo namu nodēvējis kā „ekscentrisku”, kā arī norādījis, ka māja „atgādinot trīs Anglijas krogus, kas apvienoti vienā ēkā kopā”.

Māju dēvēt par „kotedžu” var tikai, vadoties pēc karaļnama standartiem, jo īpašums patiesībā ir ārkārtīgi liels (par kotedžu parasti dēvē nelielu māju). Līdz šim šo ēku izmantoja kā brīvdienu māju un Sandringemas personāla galveno biroju. Visticamāk ēkā notiks vērienīgi renovācijas darbi, pirms jaunlaulātie to sauks par savu.

Laikraksts norāda, ka reiz Jorkas kotedža ironiski dēvēta arī par vecpuiša kotedžu.

Saseksas hercogiene Megana apmeklē dārza svētkus

Princis Harijs un viņa jaunā sieva Saseksas hercogiene Megana pārcēla medusmēnesi uz vēlāku laiku, lai varētu apmeklēt Bekingemas pils pagalmā ...

gallery icon
37