foto: Facebook.com
Fotogrāfs Valts Kleins saiet atkal kopā ar šķirto sievu
Valts Kleins un Rasa Kleina izstādes atklāšanā Liepājā 2018. gada sākumā.
Slavenības
2018. gada 13. februāris, 12:11

Fotogrāfs Valts Kleins saiet atkal kopā ar šķirto sievu

Kasjauns.lv

Viens no Latvijas slavenākajiem fotogrāfiem Valts Kleins (57) un arhitekte Rasa Kleina (40), kuri pērnvasar šķīra laulību, izlēmuši savām attiecībām dot otru iespēju – vēsta žurnāls “Kas Jauns”.

Par to, ka attiecības ir izjukušas, Valts un Rasa paziņoja pērn savos profilos sociālajā tīklā Facebook, koriģējot attiecību statusu – „precējies” vietā norādot „šķīries”, bet vasaras sākumā abi savu laulību šķīra arī juridiski. Nu pagājis vairāk nekā pusgads, kad bijušie laulātie atkal redzami kopā apskāvušies.

Kreņķējās par izjukušo laulību

Kopš pērnā pavasara, kad Valts Kleins smeldzīgi paziņoja, ka izirušas viņa attiecības ar 17 gadu jaunāko dzīvesbiedri, fotogrāfa ieraksti sociālajos tīklos liecināja, ka mākslinieks rūgti pārdzīvo laulības izjukšanu. Vēstot par šķiršanos, Kleins lika saprast, ka „nemitīgā cīnīšanās” nomākusi vēl nesen kvēlās mīlas jūtas.

Fotogrāfs Valts Kleins

Fotogrāfs Valts Kleins

gallery icon
6

„Šī, protams, nav īstā vieta un laiks, kur izpausties, bet visiem dizaina mīļotājiem gribu darīt zināmu, ka Valts un Rasa izskatījās publiskā telpā sasodīti labi. Tomēr tam bija savas blaknes, kas šo modeli padarījušas kroplīgu,” sociālajā tīklā Facebook par pārmaiņām privātajā dzīvē savulaik publiski vēstīja Kleins. Pēc šā paziņojuma publiskošanas Valts sociālajos tīklos gan padalījās ar pieredzi, kā no rīta mājup no kroga viņu vizinājis kurlmēms taksometra vadītājs, gan kratīja sirdi, klāstot personīgas, tostarp arī smeldzīgas, atziņas un pārdomas.
Viena no tām bija šāda: „Man šobrīd tāda sajūta, ka iepazīstoties jāsaka – Valts Kleins. Katastrofa. Pēc būtības. Vismaz mani tuvākie cilvēki to ir iedvesuši.” Turklāt no Valta komentāriem bija noprotams, ka viņš pēc attiecību sairšanas jau vairākas dienas nebija gluži skaidrā prātā. To secināja arī cilvēki no draugu un paziņu loka, kas iepriekš tāda stila personīgus prātojumus Kleina profilā nebija raduši lasīt. Piemēram, žurnālists un Latvijas Motoklubu asociācijas sekretārs Arnis Blodons Valta ierakstus komentēja ar novēlējumu: „Lai izdodas nokāpt.”

Izstādes atklāšanu svin kopā

Pirms pāris mēnešiem mākslinieku aprindās izskanēja runas, ka šķirtie lauleņi no jauna sagājuši kopā. Rudenī Rasa Kleina sociālajos tīklos publiskoja vairākas savas fotogrāfijas, kuru autors tika norādīts Valts Kleins.

foto: Publicitātes foto
Valts un Rasa Kleini pērn šķīra laulību, bet nu atkal ir kopā.


Atšķirībā no šķiršanās par kopāsaiešanu pāris gan publiski paziņot nesteidzās. Lielā kopīgā iziešana ļaudīs salabušajam mākslinieku pārim notika Liepājā, Valta Kleina personālizstādes “11” atklāšanā. Izstādē, kurā apskatei izliktas 33 pēdējā desmitgadē tapušās ar iPhone viedtālruni Kleina fotografētas bildes, Rasa un Valts izskatījās kopā laimīgi. Vairāki izstādes atklāšanas viesi priecājās ne tikai par skaistajām aifonogrāfijām, bet arī par priekā un mīlestībā starojošo autoru un viņa dzīvesbiedri.

Iepazīšanās bija dienesta romāns

Ar arhitektu biroja “Saals” dibinātāju un līdzīpašnieci Rasu Kalniņu fotogrāfs pirmoreiz sastapās pirms četriem gadiem. Kā Valts izteicies, Rasa viņa dzīvē ir pirmais gadījums, kad viņš uzdrīkstējies pārkāpt profesionalitātes robežas un ļāvies attiecībām ar modeli.

foto: LETA
Arhitekte Rasa Kleina ar iegūto Latvijas Arhitektūras gada balvu par Maltas vidusskolas rekonstrukciju konkursa "Latvijas Arhitektūras gada balva 2016" pasniegšanas ceremonijā kinoteātrī "Splendid Palace".


Tolaik 35 gadus vecās arhitektes un par viņu krietni vecākā fotomākslinieka mīla uzdzirkstīja ar kvēlu liesmu. „Ir nerakstīts likums: nekad neiemīlēties modelī un neielaisties nekādās attiecībās. Daudzi fotogrāfi, pārkāpjot šo likumu, ir sabojājuši sev karjeru. Man bija uzdevums nofotografēt Rasu žurnāla “Latvijas Arhitektūra” vāka bildei. Tad arī tas notika, kaut kāds brīnums, abpusēja interese un piesaiste. Citādi – nekā īpaša. Divas spēcīgas radošas personības. Arhitekte un fotogrāfs. Divi, kas viens otru papildina. Un nemitīgi cīnās,” Valts par iepazīšanos ar Rasu pastāstīja intervijā žurnālam “Mājas Viesis”.
Valtam no iepriekšējām attiecībām ir divi pieauguši dēli, savukārt Rasai no pirmās laulības ir 17 gadu veca meita.