foto: no privātā arhīva
Kā Dzintars Čīča Anglijā dzīvo kopā ar diviem draugiem
Sabilnieki un draugi kopš bērnības: Atvars (no kreisās), Dzintars un Lauris.
Slavenības
2018. gada 25. janvāris, 10:54

Kā Dzintars Čīča Anglijā dzīvo kopā ar diviem draugiem

Kasjauns.lv

Dziedātājs Dzintars Čīča pirms 25 jubilejas, ko svinēs 28. janvārī, iepazīstina ar savu dzīvi Anglijā un godīgi stāsta, kāpēc izvēlējies dzīvot ārzemēs.

Kā mīlestības pilno dziesmu izpildītājs Dzintars Čīča dzīvo Anglijā

Kā Dzintars Čīča dzīvo Anglijā.

gallery icon

Skanīgās balss īpašnieks Dzintars Čīča, ko mūzikas klausītāji iemīlēja jau pirms 15 gadiem, dungojot līdzi dziesmiņai par „sauli, jūru, vēju”, šonedēļ kļūs 25 gadus vecs. Pēdējos gados Čīča Latvijā ierodas vien pāris reižu gadā, bet pārējā laikā iztiku pelna ārzemēs. Jubilārs žurnālam “Kas Jauns” ļauj ielūkoties, kā viņš dzīvo Anglijā.

Latvijā iztikt nespētu

foto: no privātā arhīva
Dzintars vairs nespēj iedomāties dzīvi bez automašīnas. Tūlīt pēc “Dzintara dziesmas” uzvarētāja busiņa atdošanas, aizbraucot uz Angliju, viņš nopircis lietotu mersedesu.


Lai arī Čīča nekad nav varējis sūdzēties par neizpārdotiem koncertiem, tiem beidzoties, viņš allaž devies uz ārzemēm, lai pelnītu dienišķo iztiku. „Ir, protams, dīvaini, ka esmu spiests pamatā dzīvot Anglijā un uz Latviju braukt tikai koncertturnejās. Bet nav ko žēloties, tas neko neatrisinās. Mana dzīve ir iegrozījusies tieši tā un ne citādi...” atzīst Dzintars. Daudzi viņam arī pārmet – kāpēc puisis nestrādā Latvijā?! „Bet teikšu godīgi – es nejustos labi, ja Latvijā strādātu, piemēram, kādā veikalā, kur katrs trešais uz mani rādītu ar pirkstu, jo atpazītu... Es arī nespētu Latvijā iztikt ar pārdevēja algu... Man daudzi prasa, vai tad te ar mūziku nevar nopelnīt? Bet es negribu pārvērsties par mūziķi, kurš dzied jebko un jebkādos apstākļos. Labāk kārtīgi strādāju pie koncertprogrammas reizi divos gados, nekā cenšos būt vienmēr aktuāls un kļūstu apnicīgs,” vaļsirdīgi atzīst mūziķis.


Nomainījis darbu


Jau vairākus gadus Dzintaram darbs ir Anglijā, kur dzīvo arī viņa māsa ar ģimeni. Iztiku puisis pelnījis, gan strādājot šokolādes fabrikā, gan apģērbu veikalā, gan arī par kurjeru. Bet pēdējā pusgadā Čīča ticis pie jauna darba – viņš strādā interneta veikalā Amazon. „Manos darba pienākumos ir konsultēt klientus, kā arī veikt pasūtījumus. Komunicēšana notiek e-pastos, telefoniski vai birojā uz vietas. Lielākoties uz jautājumiem atbildu internetā,” stāsta Dzintars.


Visbiežāk viņam nākas saskarties ar jautājumiem – kā atcelt pasūtījumu, kā izsekot līdzi pakas kustībai, kāpēc vēl nav saņemts pasūtījums... „Šis darbs man patīk arvien vairāk – ļoti profesionāla vadība, vērtīgas apmācības. Pirms tam Anglijā strādāju par kurjeru, bet tas tomēr bija fiziski smags un neparedzams darbs, šis jau ir nedaudz intelektuālāks,” pasmaida Čīča.

foto: no privātā arhīva
Mājas virtuvē. Ēst gatavošana galīgi nav Dzintara stiprā puse, tomēr rindas kārtībā jādara arī tas.


Vaicāts, vai no sapelnītā iznāk arī ko iekrāt, Dzintars rēķina, ka „ar Anglijā nopelnīto algu pietiek, lai dzīvotu brīvi, nedomājot par rītdienu un neskaitot katru eiro”, bet lieliem pirkumiem atlicināt pagaidām gan vēl nevarot. „Gribētu nedaudz ieguldīt Sabiles mājas remontā. Kopš aizbraukšanas mana istaba palikusi galīgā novārtā, gribētu to uzfrišināt, lai vienmēr būtu prieks atgriezties,” neslēpj Dzintars. 

Kopā ar bērnības draugiem


Pirms diviem gadiem Čīča no Anglijas Latvijā ieradās kopā ar Sanitu, kuru pieteica kā savu līgavu, un neslēpa plānus par kāzām. Draudzene Dzintaru pavadīja gan uz šovu “Izklausies redzēts”, gan šlāgeraptaujām, kurās dziedātājs plūca uzvaras laurus.

Pēc projektu noslēguma Čīča atkal pazuda Anglijā un tikai pēc vairāk nekā pusgada atklāja, ka ar Sanitu tūlīt pēc šova izšķīrušies. Kopš sāpīgā notikuma domājis par jaunām attiecībām mūziķis neesot. „Jā, šobrīd varu teikt, ka manā dzīvē atkal ir baltā līnija. Attiecību jomā gan jaunumu man nav. Nevaru iepriecināt ar jaunu romantisku stāstu. Iepriekšējās attiecības bija pārāk liels pārdzīvojums, lai tik ātri meklētu jaunas,” neslēpj Čīca.


Bet Anglijas sadzīvē viņš neesot viens. Dzintars īrē mājiņu kopā ar diviem bērnības draugiem Atvaru un Lauri, kas arī strādā internetveikalā. „Visi kopā Sabilē esam spēlējuši futbolu, kopā esam pamēģinājuši pirmo cigareti. Tagad jau visiem mums pāri 20 un cenšamies katrs iekārtot savu dzīvi, kā nu protam.”

Dziedātājs prāto, ka tik labi dzīvokļa biedri viņam nekad iepriekš nav bijuši. „Saprotam cits citu no pusvārda, nekad nekrītam cits citam uz nerviem. Ideāli! Mums ir kopīgas intereses, un tas ir sports – kopā vismaz trīs reizes nedēļā ejam gan uz sporta zāli cilāt stieņus, gan uz boksa nodarbībām. Man ir arī savs treneris. Viņi pat atbrauca man līdzi uz maču Rīgā novembrī, jo viņu atbalsts man bija ļoti svarīgs.”

foto: no privātā arhīva
Sporta zālē. Dzintaram ir treneris, kurš uzrauga, lai puisis trenētos regulāri.


Kopā dzīvojot, puiši sadalījuši pienākumus – atkarībā no tā, kas katram labāk sanāk. „Lauris ir lielākais ēdienu gatavotājs, es negatavoju vispār, mani labāk nemaz nelaist klāt, tur viss aizies “pa pieskari”. Es rūpējos par tehnisko kārtību mājās – piemēram, nesen salaboju podu, kas naktī pilēja tā, ka nevarējām pagulēt. Lai arī dzīvojam kopā trīs džeki, māju vienmēr uzturam kārtībā,” par sadzīvi turpina Čīča. 

Koncertam gatavojas restorānā


Dzintars stāsta, ka strādā divas dienas, pēc tam divas atpūšas, bet gadās arī tā, ka sanāk garās darba nedēļas, kad viņš strādā trīs dienas, tad divas atpūšas. Brīvās dienas aizņem gan sports, gan gatavošanās jubilejas koncertturnejai “Bučas visiem!”, kas sāksies 16. februārī. Mēģinājumi notiekot restorānā, kas pieder Dzintara paziņam. „Restorānā man atvēlēta atsevišķa telpa, kur pie klavierēm varu muzicēt. Tur arī mācos jaunas dziesmas un atkārtoju vecās.”

Dzintars Čīča aizvada savu pirmo profesionālo boksa cīņu

2017. gada 25. novembrī viesnīcā "Radisson Blue Latvija" notika profesionālās boksa, MMA un kikboksa sacensības "Synottip Fight Club" un tajās ...

gallery icon


Vaicāts, kā uz viņa prombūtni raugās darba devēji interneta veikalā, dziedātājs stāsta, ka saņem atbalstu šajā lietā. „Viņi zina, ka esmu Latvijā pazīstams dziedātājs, un pat atbalsta mani. Kad zināju, ka man būs jubilejas tūre, devos pie bosa runāt. Viņš bez diskusijām iedeva man divus mēnešus ilgu atvaļinājumu un piebilda, ka visa komanda mani ļoti gaidīs atpakaļ ar jaunu iedvesmu, ko man sniegs mūzika. Es šo pretimnākšanu ļoti novērtēju!”


Lai arī šogad Dzintaram paliek 25 gadi – ceturtdaļgadsimts –, īsto dzimšanas dienu 28. janvārī tradicionālā izpratnē viņš tomēr nesvinēšot. „Garas sēdēšanas pie galda mani nogurdina, nerunāsim nemaz par alkoholu, kas mani jau sen nesaista.

Dzintara Čīčas jubilejas koncerts „Man beidzot 20”

gallery icon

Protams, paldies visiem, kuri mani sveiks, tomēr es par savām jubilejas svinībām uzskatu gaidāmo koncertturneju. Man joprojām vislielākais balsts dzīvē ir un paliek ģimene un klausītāji. Bez viņiem es nevaru. Ar saviem klausītājiem vēlos svinēt jubileju arī tāpēc, ka šogad aprit 15 gadi, kopš esmu uz skatuves. Un, ja nebūtu klausītāju atbalsta un mīlestības, es līdz šādai jubilejai nemaz nebūtu ticis,” atzīst Dzintars. Latvijā Čīča būs divus mēnešus, koncertēšanu noslēdzot Sieviešu dienā Liepājā.