foto: Mirrorpix / Vida Press
Pirms šķiršanās princese Diāna vērsusies pie karalienes pēc palīdzības. Ko viņa ieteica?
Princese Diāna cerēja, ka vīramāte spēs dot kādu padomu, kā saglabāt laulību, taču karaliene bija atturīga.
Slavenības
2017. gada 2. augusts, 05:21

Pirms šķiršanās princese Diāna vērsusies pie karalienes pēc palīdzības. Ko viņa ieteica?

Kasjauns.lv

Laulības krīzes laikā princese Diāna vērsusies pēc padoma pie vīramātes karalienes Elizabetes II, taču neesot saņēmusi tādu palīdzību, uz kādu cerējusi.

Princese Diāna un karaliene Elizabete II

Princese Diāna un karaliene Elizabete II.

gallery icon
19

„Es aizgāju pie top lēdijas [karalienes Elizabetes II]. Šņukstoša. Es jautāju ‘Ko man darīt? Esmu atnākusi pie jums, ko man darīt?’ Un viņa man pateica – ‘Es nezinu, ko tev vajadzētu darīt,’” princese Diāna vaļsirdīgi atzīstas video ierakstā, ko drīzumā gatavojas publiskot dokumentālajā filmā, – informē izdevums „Newsweek”. „Tas arī viss. Tāda bija palīdzība.”

Princeses Diānas brālis grāfs Spensers vērsies pie telekanāla „Channel 4” vadības ar lūgumu nepubliskot privātās sarunas ierakstu, ko savulaik ierakstījis aktieris Pīters Setelens, princeses bijušais publisko runu pedagogs. Grāfs Spensers ir pārliecināts, ka šādas sarunas publiskošana sāpinās ģimeni, it īpaši viņas bērnus prinčus Viljamu un Hariju.

foto: REX/ Vida Press
Tas, ka prinča Čārlza un princeses Diānas attiecībās radušās problēmas, ir burtiski nolasāms abu sejās.

Drīzumā uz ekrāniem gaidāmajā dokumentālajā filmā paredzēts sniegt ieskatu video ierakstā, kas pirmoreiz publiskots ASV televīzijā jau 2004. gadā. Šajā sarunā Diāna stāsta par nesaskaņām laulībā ar britu troņmantnieku Velsas princi Čārlzu.

Video ierakstā Diāna arī stāstot par to, kā uzdevusi vīram tiešu jautājumu par mīlas dēku ar Kamillu Pārkeri-Boulzu un viņa salto reakciju.  

„Es atsakos būt vienīgais Velsas princis, kuram nav bijusi mīļākā,” viņš esot izteicies.

Princese Diāna arī izteikusies, ka Čārlza tēvs Edinburgas hercogs, princis Filips dēlam ieteicis atgriezties pie Pārkeres-Boulzas, ja „piecu gadu laikā” laulība neizdodas.

Princeses Diānas un prinča Čārlza kāzas 1981. gada 29. jūlijā

1981. gada 29. jūlijā visa Lielbritānija svinēja karaliskās kāzas - princis Čārlzs precējās ar princesi Diānu.

gallery icon
23

Jauno dokumentālo filmu paredzēts demonstrēt princeses Diānas 20. nāves gadadienā, kas būs šā gada 31. augustā. Šis video ieraksts esot atrasts policijas reida laikā bijušā karaliskā virssulaiņa mājās. Tas noticis jau ļoti sen un kopš tā laika Spenseru ģimene centusies juridiskā ceļā panākt, ka ierakstu nodod likumīgajiem īpašniekiem – viņu ģimenei. Diemžēl to atgrieza Setelenam un 2004. gadā to pirmo reizi publiskoja amerikāņu telekanāls NBC.

Lai gan Spenseru ģimene un princeses draugi iebilst pret ieraksta publiskošanu, britu telekanāls „Channel 4” no sava lēmuma atteikties nevēlas.

Ierakstā princese arī iztirzājusi randiņu periodu ar Čārlzu un apgalvo, ka princis jau agrā jaunībā nav „atstājis iespaidu”.

„Viņš centās flirtēt,” norāda Diāna. „Viņš bija tik kaitinošs. Viņš plijās man virsū un es nodomāju ‘fui’. Viņš līda man klāt un sāka skūpstīt un tā, un es padomāju ‘Vē, Tā taču cilvēki nedara.’”

Princese Diāna un princis Čārlzs sadrūmuši

Princese Diāna un princis Čārlzs.

gallery icon
15

Šis video ieraksts nekad nav bijis apredzēts publiskai demonstrēšanai. Tas ierakstīts deviņdesmito gadu sākumā, kad princese Kensingtonas pilī strādāja ar savu vokālo pedagogu Pīteru Setelenu, vingrinoties publisko runu teikšanā.

Ieraksts visā tā garumā nekad iepriekš nav demonstrēts, 2004. gadā ASV televīzija demonstrēja vien fragmentus.

foto: CAMERA PRESS/Glenn Harvey / Vida Press