foto: © Twitter
"Nebija jaudas..." Dīvāna eksperti analizē, kāpēc atkal izgāzāmies Eirovīzijā
Agnese Rakovska un grupa "Triana park" pirmajā pusfinālā diemžēl nekvalificējās lielajai Eirovīzijai.
Slavenības
2017. gada 10. maijs, 00:44

"Nebija jaudas..." Dīvāna eksperti analizē, kāpēc atkal izgāzāmies Eirovīzijā

Kasjauns.lv

Kā tad tā? Kas notika? Bija taču lielas un pamatotas cerības, ka košais "spridzeklītis" Agnese Rakovska ar savu grupu "Triānas parks" spēs "paņemt" izlepušo Eiropas publiku. Tomēr tā nenotika. Latvija lielajā Eirovīzijā Kijevā šogad nedziedās, jo nekvalificējās pusfinālam.

Ja atceramies februāra pievakari, kad vietējā "Supernovā" nācija nolēma uz lielo Eirovīziju sūtīt tieši "Triānas parku" ar košo Agnesi pie stūres, tikpat kā neizskanēja klaja neticība, ka "šie jau nav vinnētāji". Lielākoties šovu mīlētāji atzina, ka dziesma ir laba, priekšnesums saistošs un ir visas cerības tikt novērtētiem arī Kijevā. Tomēr tā nenotika. Lielais Eirovīzijas dziesmu festivāls sestdien notiks bez Latvijas piedalīšanās.

Daudzie ieraksti sociālajos tīklos liecina, ka tūkstošiem cilvēku viscaur pasaulei Latvijas piedāvājums pat ļoti patika. Tas katrā ziņā bija viskošākais starp visiem pirmajā pusfinālā. Acīmredzot, ar to bijis par maz, - Agnese nespēja aizklauvēties līdz balsotāju sirdīm un telefoniem.

Vairāki tvitera lietotāji norāda, ka, visticamāk, jūtami trūka jaudas. Dziesma izskanējusi neparasti klusi (LTV korespondente no notikuma vietas vēstīja, ka, iespējams, notikusi kāda tehniska ķibele, jo, noklausoties uzstāšanās ierakstu pēc tam, viss ar skaņu bijis kārtībā), nav bijusi nedz bungu rīboņa, nedz Agneses spēcīgā balss. 

Ko saka vietējie meistari? Mūziķis Gorans Gora tviterī ziņo, ka "viss bija labi". Savukārt Lauris Reiniks nelaimi analizē pēc trim punktiem:

Daudzi norāda uz faktu, ka šogad festivāla pirmajā atlasē nepiedalījās neviens no mūsu ģeogrāfiski tuvākajiem kaimiņiem, kuri būtu varējuši Latviju finālā iebalsot. Kā zināms, dalība Eirovīzijā šogad liegta, piemēram, Krievijai. Pusfinālā otrdien nedziedāja arī lietuvieši, igauņi.

Taču lielākoties ļaudis, kas publiski internetā parasti komentē tādā manierē, it kā būtu mūzikas eksperti, šoreiz, šķiet, ir samulsuši. Un pieklusuši. Nevienam nav skaidras atbildes, kāpēc šogad Latvijai nebūs tā prieka pie TV ekrāniem sekot līdzi savējiem lielajā Eirovīzijā. Kaut kā, nu, nesaprata Eiropa mūs. Atkal nesaprata.