Gunārs Kalniņš ar mīļoto puisi pārceļas uz Spāniju
Slavenības
2009. gada 29. jūnijs, 12:24

Gunārs Kalniņš ar mīļoto puisi pārceļas uz Spāniju

Jauns.lv

Dziedātājs un komponists Gunārs Kalniņš (27) jau gandrīz divus mēnešus bauda Spānijas sauli un cenšas iekārtoties uz dzīvi Barselonā.

Vēl aizvadītajā vasarā nekas neliecināja, ka Gunārs Kalniņš varētu pārtraukt darbošanos paša dibinātajā gospeļu korī GG Choir, kas nepilnu piecu gadu laikā kļuvis par vienu no pieprasītākajām muzikālajām apvienībām Latvijā. Pērn mūziķis ar savu GG Choir uzstājās daudzos pasākumos, tostarp Valsts prezidenta Valda Zatlera dēla Gustava Zatlera un viņa sievas SIA Cēsu alus vadītājas Evas Sietiņsones kāzās, bet šovasar koris plānoja kopā ar savu vadītāju piedalīties vairākos mūzikas festivālos.

GG Choir uzstājas bez Gunāra

Tomēr dzīve iegrozījusies citādi. Maija sākumā, atvadījies no tuvākajiem draugiem un koristiem un nosūtījis atvadu vēstuli mammai, Gunārs Kalniņš aizbraucis no Latvijas, lai sāktu jaunu dzīvi Spānijas pilsētā Barselonā.

Gan jūlija sākumā gaidāmajā festivālā Rīgas ritmi, gan kopā ar Prāta vētru festivālā Positivus Salacgrīvā GG Choir uzstāsies bez kora dibinātāja un līdzšinējā līdera Gunāra Kalniņa. To, ka koris turpinās muzicēt arī pēc Gunāra aiziešanas, Kas Jauns apliecina kora tagadējā vadītāja Ieva Egle Vītola.

Lai gan koristi publiski nevēlas stāstīt par iemesliem, kāpēc Gunārs Kalniņš pametis darbību paša dibinātajā korī, Kas Jauns rīcībā esošā informācija liecina, ka pazīstamais mūziķis no dzimtenes, tuviniekiem un sava mīļā kora šķirties izlēmis mīlestības dēļ.

No naidīgās Latvijas uz saulaino Spāniju

Tuvākajiem draugiem Gunārs Kalniņš aptuveni pirms gada darījis zināmu, ka viņa dzīvē ienācis kāds īpašs cilvēks. Vīrietis. Viņa vārds esot Dainis Zariņš (27).

Runas par Gunāra Kalniņa netradicionālo seksuālo orientāciju dziedātāju pavadījušas jau daudzus gadus. Pirms pāris gadiem presē pat izskanēja informācija, ka Kalniņš pošas precībām ar kādu Londonā iepazītu sirdsdraugu, kuram tolaik veltījis dziesmu What a Love Can Do to Me, kuru kopā ar humoristi Jolandu Suvorovu Gunārs izpildīja Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālajā atlasē. Pats Gunārs toreiz runas par kāzām nekomentēja, tāpat kā iepriekš nevēlēdamies afišēt savu privāto dzīvi.

Šāda mūziķa rīcība ir saprotama, joatšķirīgo otrā cilvēkā diemžēl sabiedrība joprojām uztver saasināti. To apliecināja arī šogad notikušais geju un lesbiešu Baltijas Draudzības dienu gājiens, kad cilvēki, kam nav pieņemama netradicionāla seksuālā orientācija, skaļi, pat rupji protestēja un uzbruka pasākuma dalībniekiem. Iespējams, tieši šā iemesla dēļ — vēlēdamies no aizspriedumiem un tautiešu dzēlīgajām mēlēm brīvu dzīvi — iecienītais mūziķis atteicies no dziedātāja karjeras dzimtenē un kopā ar dzīvesbiedru izvēlējies sākt jaunu dzīvi multikulturālajā Barselonā. Starp citu, Spānija patlaban ir arī viena no retajām valstīm pasaulē, kur ar likumu atļautas viendzimuma pāru laulības.

Gunāram darbu meklē draugs

Tomēr Gunāra Kalniņa un viņa dzīvesbiedra Daiņa Zariņa brauciens uz Spāniju neesot bijis tādēļ, lai savas attiecības oficiāli reģistrētu valstī, kur tas ir likumīgi. Mūziķis, kurš kopā ar mīļoto jau kopš aizvadītā gada bieži devies atpūtas braucienos uz ārzemēm, jau pirms vairākiem mēnešiem draugiem atklājis, ka abi ar Daini apprecējušies.

To, ka aizbraukšana no Latvijas un pārcelšanās uz Spāniju bijis nevis spontāns, bet gan nopietni apsvērts lēmums, apliecina šā gada janvārī portāla draugiem.lv domubiedru grupā Spānija — šeit dzīvojošajiem latviešiem veiktais Daiņa Zariņa ieraksts, kurā Gunāra Kalniņa sirdsdraugs cenšas palīdzēt atrast mīļotajam darbu svešajā zemē, kad abi kopā tur apmetīsies uz dzīvi. „Droši vien, ka šis jautājums vairāk attiecas uz tiem, kas jau ilgu laiku dzīvo šajā valstī. Lieta tāda — maijā ar draugu braucam uz palikšanu Spānijā. Ar mani ir, kā ir, bet mans draugs ir mūziķis. Profesionālis. Spēlē klavieres un dzied. Viss, sākot ar Volta Disneja soundtrekiem līdz pat brīvai džeza improvizācijai. Aranžē mūziku valsts mēroga pasākumiem, viņu bieži aicina uz citām valstīm. Latvijā viņš ir ļoti pieprasīts, bet, kā zināms, — Spānija nav Latvija. Jautājums ir sekojošs — vai ir darbi iesākumam, kas saistīti ar mūziku — spēlēšanu restorānos, dzīvā mūzika pasākumiem, izklaides pasākumi, muzikālais pedagogs utt. Derēs jebkāds info. Paldies!” ar mīļuma pilnu gādību partnerim darbu abu jaunajā mājvietā centās atrast Dainis Zariņš. Tāpat viņš stāstīja, ka abi ar draugu sākuši „burties” pa spāņu valodu, taču problēmas sagādājot gramatika. Tāpēc Dainis arī izrādīja interesi par spāņu valodas kursiem, kurus varētu apmeklēt, ierodoties Spānijā.

Cepures atdāvina bērnunamiem

Kā Kas Jauns atklāja kāds Gunāra Kalniņa un Daiņa Zariņa kopīgs paziņa, abi puiši, aizbraucot Spāniju, ņēmuši līdzi tikai pašu vajadzīgāko. Grāmatas Gunārs atdevis bibliotēkām, bet savu cepuru un lakatu kolekciju (apmēram 70 cepuru un lakatu), kā arī pārējo iedzīvi atdāvinājis bērnunamiem. Pats Gunārs paturējis vien pāris apģērba gabalus un savas elektroniskās klavieres.

Jauno dzīvesvietu puiši bija nolēmuši meklēt pēc ierašanās Spānijā, un 11. maijā Dainis vērsās draugiem.lv Spānijā dzīvojošo latviešu domubiedru grupā ar šādu vēsti: „Esam laimīgi Barselonā pēc veiksmīga un skaista ceļojuma nedēļas garumā. Pašlaik meklējam istabu. Ja kādam ir kādi varianti Barselonā, lūdzu, dodiet ziņu. Vēl būtu ļoti pateicīgs, ja kāds atrakstītu rajonus, kuros nekādā gadījumā nevajadzētu dzīvot.”

Tomēr jaunās dzīves sākšana Gunāram un Dainim neesot vedusies tik gludi, kā iecerēts. Ja ar mājvietas meklējumiem tikt galā bijis vieglāk, tad ar darba meklējumiem vismaz pirmo mēnesi gājis kā pa celmiem. Tā kā Gunārs Kalniņš par savu pašreizējo dzīvi Spānijā nekādus komentārus sniegt nevēlas, nav zināms, kāda situācija ir pašreiz. Tomēr vēl pirms neilga laiciņa mūziķis Latvijā palikušajiem draugiem sūkstījies, ka izstaigājis vairākus desmitus Barselonas viesnīcu, taču pastāvīgu darbu pagaidām atrast neesot izdevies.

kasjauns.lv/ Foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva