"Lady’s Sweet" un "PeR" vēl nav izvēlējušies dziesmas "Jaunajam vilnim"
Slavenības
2010. gada 16. jūlijs, 10:04

"Lady’s Sweet" un "PeR" vēl nav izvēlējušies dziesmas "Jaunajam vilnim"

Jauns.lv

Šā gada starptautiskā populārās mūzikas jauno izpildītāju konkursa "Jaunais vilnis 2010" dalībnieki no Latvijas - trio "Lady’s Sweet" un "PeR" - vēl nav izlēmuši, kādas dziesmas izpildīs konkursā.

"Lady’s Sweet" dalībniece Jolanta Strikaite skaidroja, ka dziesmu izvēle ir sarežģītas process, tādēļ tas tiks atlikts līdz, iespējams, pēdējam brīdim, tomēr tas nebūt nenozīmējot, ka grupa ir iemācījusies tikai vienu dziesmu. "Apgūstam vairākas dziesmas, un patlaban vēl nezinām, kura no tām tiks izpildīta konkursā," sacīja Strikaite. Meiteņu trio teiktajam pievienojas arī grupas "PeR" dalībnieks Ralfs Eilands, kurš stāstīja, ka vēl notiekot īstās dziesmas meklējumi.

"Lady’s Sweet" dalībniece Vineta Elksne stāstīja, ka trio dzīve patlaban ir pakārtota konkursam "Jaunais vilnis", jo katru dienu no agra rīta līdz vēlam vakaram notiek mēģinājumi, pilnveidojot vokālu, horeogrāfiju un gatavojot tērpus. Par meiteņu vizuālo tēlu konkursā rūpēsies trio stiliste Ilze Jansone, savukārt horeogrāfijas iestudēšana uzticēta Guntim Spridzānam un Elīnai Bricei.

Savukārt "PeR" dalībnieks Pēteris Upelnieks apgalvoja, ka viņu trio darbadienās konkursam gatavojas vismaz sešas stundas. "Šis konkurss nav nekāda ākstīšanās, tāpēc mums ir labi jāsagatavojas," uzsvēra Upelnieks. Lai arī konkursa rīkotāji Maskavā "PeR" dalībniekiem piekodināja nemainīt vizuālo un skatuves stilu, puišiem padomā ir nelielas pārmaiņas, kuru realizēšanu viņi uztic modes māksliniecēm Indrai Salcēvičai un Sindijai Krieviņai.

Grupu dalībnieki apgalvoja, ka "Jaunā viļņa 2010" laikā viņi būs viens otram labs atbalsts, kā arī vajadzības gadījumā spēs sniegt draudzīgu plecu uz kā paraudāt. Eilands stāstīja, ka grupa "PeR" jau pagājušajā gadā piedalījās konkursa atlases kārtā, bet konkursa žūrija norādīja, ka dalībnieki vēl ir nedaudz par jaunu, aicinot arī nākamajā gadā mēģināt piedalīties. "Pagājušajā gadā man vēl bija 15 gadi, tādēļ žūrija lika mēģināt vēlreiz šogad, ko arī izdarījām. Nevarētu teikt, ka mēs iespringām uz šo konkursu, bet prieks par to, ka tikām tik tāli protams, ka ir," sacīja Eilands.

Grupa "PeR" šogad būs jaunākie konkursa "Jaunais vilnis" dalībnieki, jo grupā piedalās 16 gadus vecais Eilands, 18 gadus vecais Upelnieks un 19 gadus vecais Edmunds Rasmanis.

Abu grupu dalībnieki apgalvoja, ka piedalīšanās šajā konkursā viņiem dosies iespēju pārbaudīt ne tikai savas spējas, bet arī dibināt jaunus kontaktus, kas noderēs nākotnē.

Šā gada "Jaunajā vilnī" piedalīsies 17 dalībnieki no 12 valstīm, kuri konkursa finālam izraudzīti no vairāk nekā 12 000 konkursantu pieteikumiem, kurus saņēma konkursa rīkotāji. Konkursā Ukrainu un Krieviju pārstāvēs trīs dalībnieki, bet Latviju - divi.

Dalībnieki konkursam šogad ir labi sagatavojušies, kā arī pārstāvēto silu mūzika ir ļoti dažāda, tādēļ klausītājiem un konkursa žūrijai būs interesanti, uzskata "Lady’s Sweet".

Trio "Lady’s Sweet" sastāvā dzied trīs šarmantas dziedātājas - 24 gadus vecā Karīna Tropa un 25 gadus vecās dziedātājas Jolanta Strikaite un Vineta Elksne.

Devītais starptautiskais populārās mūzikas jauno izpildītāju konkurss "Jaunais vilnis 2010" Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē, notiks no 27.jūlija līdz 1.augustam, bet dalībnieku mēģinājumi un gatavošanās konkursam sāksies jau šajā nedēļas nogalē.

Azerbaidžānu konkursā "Jaunais vilnis 2010" pārstāvēs grupa "Milk and Kisses", Armēniju - Sona Šahgeļdjana, Baltkrieviju - grupa "Litesound", Bulgāriju - Nikijs Manolovs, Brazīliju - Gabriella, Igauniju - Uku Suviste, Izraēlu - Hila Ben David, Kazahstānu - Kairats Tuntekovs, Latviju - grupa "PeR" un "Lady's Sweet", Krieviju - Music Hayk, grupa "Murakami" un Jegors Sesarevs, Ukrainu - Tatjana Široko, Ivans Berezovskis un grupa "Pajuščije trusi", savukārt Somiju šogad festivālā pārstāvēs dziedātāja Stacy.

Konkursa laikā dalībniekiem būs jāizpilda pasaules hiti, savas valsts populāra dziesma, kā arī īpaša konkursam sarakstīta dziesma. Konkursa laikā notiks žūrijas dalībnieku koncerts, Dāvida Tuhmanova mākslinieciskais vakars, kā arī citi koncerti.

Konkursa "Jaunais vilnis 2010" balvu fonds ir 100 000 eiro (70 280 lati). Pirmās vietas ieguvējs saņems 50 000 eiro (35 140 latus), otrās vietas ieguvējs - 30 000 eiro (21 084 latus), bet trešās vietas ieguvējs saņems 20 000 eiro (14 056 latus).

Īpašie viesi šovasar Jūrmalā būs ritma un blūza dziedātāja Tonija Brekstone, dziedātāja Lāra Fabiāna, itāliešu tenors Alessandro Safina un dziedātājs Engelberts Humperdinks. Konkursā kā īpašie viesi tiek gaidīta arī krievu dziedātāja Zemfira un krievu soprāns Anna Ņetrebko.

Aila Ādamsone LETA, Foto: LETA