Čārlijs Šīns iesūdzējis "Warner Bros", pieprasot 100 miljonus ASV dolāru
Slavenības
2011. gada 11. marts, 12:14

Čārlijs Šīns iesūdzējis "Warner Bros", pieprasot 100 miljonus ASV dolāru

Jauns.lv

Čārlijs Šīns iesūdzējis tiesā seriāla "Divarpus vīri" veidotājus par līguma laušanu, kā kompensāciju pieprasot 100 miljonus ASV dolāru (50,7 miljonus latu).

Kā ziņots iepriekš, nedēļas sākumā seriāla veidotāji paziņoja, ka atlaiž Šīnu par "bīstami pašdestruktīvu uzvedību". Producenti skaidroja, ka Šīns atlaists tāpēc, ka pēdējos mēnešos viņš regulāri nav spējis atcerēties savu tekstu, kavējis vai vispār nav ieradies uz mēģinājumiem, kā arī izteica komentārus, kas sagandēja darba attiecības. Televīzijas seriāla veidotāji arī uzsvēra, ka aktiera nekontrolētā alkohola un narkotiku lietošana apdraud viņa dzīvību.

Atlaišanu Šīns interpretē kā seriāla autora Čaka Lorija atriebību par kritiku, ko aktieris viņam veltījis dažādās intervijās. "Apsūdzētais Čaks Lorijs, viens no bagātākajiem cilvēkiem televīzijā, kura bagātība ir mērāma simtos miljonu dolāru, uzskata sevi par tik turīgu un spēcīgu, ka spēj vienpusēji izlemt atņemt naudu no seriālam uzticīgiem aktieriem un filmēšanas grupas," rakstīts Šīna prasībā.

Pie seriāla veidošanas strādāja aptuveni 200 cilvēku.

Losandželosas Augstākajā tiesā iesniegtajos dokumentos Šīns apgalvo, ka, pateicoties seriālam, Lorijs un "Warner Bros." nopelnīja miljardu dolāru. Prasībā arī tiek norādīts, ka kino un televīzijas kompānija ar lielāko prieku izmantoja Šīna pakalpojumus un noslēdza ar viņu pagājušajā gadā jaunu līgumu, lai gan tajā brīdī viņš tika tiesāts par uzbrukumu savai bijušai sievai un ārstējās rehabilitācijas centrā no alkohola un narkotiku atkarības. Tomēr, kad Šīns sāka publiski kritizēt Loriju un "Warner Bros." pēc paziņojuma par seriāla uzņemšanas pārtraukšanu līdz sezonas beigām, viņš nekavējoties tika atlaists.

Čaka Lorija advokāts Hauards Vaicmens komentējis Šīna prasību kā "bezatbildīgi nepatiesu un tikpat nepamatotu kā Šīna vārdu plūdus medijos". Kompānijas "Warner Bros." pārstāvis atteicās sniegt komentārus, tomēr vēstulē Šīna advokātam uzņēmums norādīja, ka viņa "klients uzvedas bīstami pašdestruktīvi un izskatās ļoti slims".

Pēdējās nedēļās dažādās intervijās Šīns savos izteikumos ir bijis ārkārtīgi agresīvs attiecībā pret tagad jau bijušajiem darba devējiem, ko viņš dēvē par troļļiem. Aktieris uzsāka savu karagājienu pret seriāla veidotājiem februārī, kādā radio raidījumā nosaucot Loriju par "stulbu, stulbu cilvēciņu", kā arī veltot viņam citus aizskarošus un necenzētus apzīmējumus. Pēc atlaišanas viņš izveidojis savu interneta raidījumu "Sheen's Korner", kurā turpina informēt ziņkārīgos, ko viņš domā par seriāla veidotājiem. Sava raidījuma jaunākajā epizodē viņš eksaltēti paziņoja, ka atlaišana ir bijusi "pilnīgi un absolūti nelegāla". "Notikusi valsts nodevība. Temīdas svari ir sašķobījušies."

Šīns izplata savus paziņojumus arī tviterī, kurā viņam seko vairāk nekā divarpus miljoni lietotāju. Vienā no saviem pēdējiem tvītiem aktieris rakstīja: "Jūs tikāt brīdināti, korporatīvie troļļi. Veseli ēduši." Līdzīgā manierē Šīns arī regulāri atgādina, ka viņam ir tīģera asinis un Adonisa DNS.

LETA/Foto: Bulls Press