Mūziķi uzstājas ar savām atvasēm
Slavenības
2011. gada 22. marts, 13:54

Mūziķi uzstājas ar savām atvasēm

Jauns.lv

Jautras uz skanīgas izvērtās Latvijas ģimeņu portāla mammam.lv/tetiem.lv 2. jubilejas svinības, kurās pazīstami mūziķi izrādīja arī savu bērnu dziedātprasmi.

­

Svinībās „Dizaina fabrikas” zālē pulcējās vairāk kā simt viesu, kuru vidū bija gan portāla mammam.lv veidotāji, gan uzticīgākie lietotāji, gan arī radi un draugi. Ievērojot tradīciju, arī šajā jubilejā visus priecēja sirsnīgs koncerts, kurā pazīstami mūziķi uz skatuves kāpa kopā ar savām atvasēm. Apmeklētājus priecēja gan perkusionists Nils Īle, gan vokālās grupas „Cosmos” dalībnieks Andris Sējāns, gan mūziķis Andris Ābelīte ar ģimenēm. Bērnus un viņu vecākus priecēja arī dziedātājas Olgas Rajeckas meita Marija Migliniece, kura no māmiņas mantojusi spēcīgu balsi, un arī pievērsusies mūzikai. Īpašu video sveicienu portāla veidotājiem un lasītājiem bija atsūtījuši grupas „Dzelzs vilks” solists Juris Kaukulis un aktieris Ģirts Ķesteris. Viņi paši darba dēļ uz svinībām ierasties nevarēja, lai gan atzina, ka ļoti vēlējušies piedalīties ģimeņu portāla ballītē.

Tēvi kļuvuši aktīvāki

Divu gadu pastāvēšanas laikā mammam.lv/tetiem.lv kļuvis par vienu no populārākajām interneta vietnēm, kur informāciju un zināšanas par bērnu audzināšanu un ģimenes dzīvi smeļas Latvijas vecāki. Šī portāla veidošanu aizvien ar lielu aizrautību un mīlestību vada Sindija Meluškāne un Inga Akmentiņa-Smildziņa – divas žurnālistes, kuras pašas kļūdamas par māmiņām realizēja projektu mammam.lv/tetiem.lv. Šis portāls jau iemantojis lielu popularitāti. „Divu gadu laikā mums ir jau 180 tūkstošu reģistrēto lietotāju, un ik mēnesi tiem piepulcējas arī ap 160 tūkstošiem citu interesentu. Mūsuprāt, tas ir liels sasniegums un vislabākais mūsu darba novērtējums,” gandarījumu pauž portāla radošā redaktore Inga Akmentiņa-Smildziņa, piebilstot, ka liels prieks ir arī par ārzemēs dzīvojošo latviešu apmeklējumu, kas nu jau mērāms vairākos tūkstošos. Akmentiņa-Smildziņa atzīst, ka arvien vairāk aktivitāti izrāda stiprais dzimums. „Tas ir ļoti pozitīvi, ka arī vīrieši vēršas pie mums ar saviem jautājumiem, ka arī daudziem no viņiem rūp ģimenes vērtības un bērnu audzināšanas jautājumi.”

Skaidri redz Latvijas ģimeņu lielākās problēmas

Vaicāta par TOP 3 pieprasītākajām lasītāju rubrikām, Inga Akmentiņa-Smildziņa teic, ka portāla apmeklētāji bieži uzdot savus jautājumus, uz kuriem, ar speciālistu padomiem, mammam.lv/tetiem.lv cenšas katram sniegt individuālas atbildes. „Šķiet, lielākā aktivitāte ir topošajiem vecākiem paredzētajās sadaļās, bet populāra ir arī virtuves rubrika, kur lasītāji dalās ar savām iecienītākajām maltīšu pagatavošanas receptēm. Ļoti aktīvi ir foruma lietotāji. Cilvēkiem patīk uzklausīt citu lasītāju viedokļus, pastāstīt par savām raizēm, sāpēm... Patiesībā, reizēm ir sajūta, ka esam kļuvuši par tādu kā Latvijas ģimeņu spoguli. Bez intereses par bērniņu gaidīšanas laiku, atvašu audzināšanu un vecāku savstarpējām attiecībām priekšplānā izvirzās arī izteiktas problēmas, kas aktuālas neskaitāmās ģimenēs. Priekšplānā viennozīmīgi izvirzās vientuļo māmiņu problēma, kuras tiek pamestas jau grūtniecības laikā vai arī neilgi pēc bērna nākšanas pasaulē. Otrā aktuālākā ir nespēja sadalīt bērnus vecāku šķiršanās gadījumā. Diemžēl liela daļa sieviešu bērnu izmanto kā ieroci, cerot noturēt vīrieti. Ja neizdodas noturēt, tad kā sods tiek izvēlēts aizliegums tēvam tikties ar bērnu, nemaz nerunājot par līdzvērtīgu iesaistīšanos audzināšanā. Kā trešo sāpīgāko jautājumu, kas nomoka mūsu portāla apmeklētājus, varu minēt situāciju, kad jauno ģimeņu attiecībās un sadzīvē pārlieku iejaucas vīrieša vecāki un tuvinieki,” uzskaita portāla mammmam.lv/tetiem.lv radošā redaktore

Palīdz sargāt bērnus

Ģimeņu portāla mammam.lv/tetiem.lv veidotāji jo īpaši lepojas ar savām aktivitātēm sociālajā jomā. „Latvija un Lietuva stabili dala pirmo vietu Eiropā bērnu traumatisma un nāves gadījumu skaita ziņā. Turklāt ļoti daudzas no traumām, kuru dēļ mirst bērni, visbiežāk vecākiem ir bijusi iespēja novērst. Tāpēc izveidojām kampaņu „Sargā savu bērnu”, bet pašlaik strādājam pie grāmatas izdošanas. Ar veselības ministrijas atbalstu jau vasarā plānojam laist klajā grāmatu par bērnu drošību. Grāmatā būs reāli dzīvesstāsti, ārstu pieredzes un ieteikumi. Šo grāmatu, bērnam piedzimstot, jau pirmajās dienās saņems visi jaunie vecāki.”

Jura Kaukuļa un Ģirta Ķestera romantiskais sveiciens Latvijas māmiņām

Kasjauns.lv, Foto: Dmitrijs Kijonoks, Mārcis Baltskars, Inta Mengiša

­­