1dienas
21stundas
43minūtes
43sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Jautrība „Latvijas Radio 2” jubilejā. Aizkulišu foto.
Slavenības

Jautrība „Latvijas Radio 2” jubilejā. Aizkulišu foto.

Jauns.lv

Kad nedēļas nogalē „Arēnā Rīga” norisinājās „Latvijas Radio 2” 16. jubilejai veltītais koncerts, lielākā jautrība valdīja aizkulisēs, kur mūziķi no visas sirds priecājās par atkalsatikšanos.

Jautrība „Latvijas Radio 2” jubilejā. Aizkulišu fo...
Dziedātāju Olgu Rajecku satikt priecājās grupas „Baltie lāči” solists Andris Baltacis ar saviem kolēģiem. Sasveicinoties Baltacis tika pie draudzīgas bučas no slavenās mākslinieces.
Dziedātāju Olgu Rajecku satikt priecājās grupas „Baltie lāči” solists Andris Baltacis ar saviem kolēģiem. Sasveicinoties Baltacis tika pie draudzīgas bučas no slavenās mākslinieces.
TV talantu šova jaunā zvaigzne Evija Sloka jau pati kļuvusi par dziedātāju, un nav vairs pazīstama kā tikai kantrī grupas „Klaidonis” solista Māra Slokas meita.

Mūziķi svin jubileju koncerta aizkulisēs

Ar prāvu kliņģeri, skanīgām dziesmām un krāšņu koncertu sestdien, 30. aprīlī „Arēnā Rīga” tika atzīmēta „Latvijas Radio 2” dzimšanas diena. Divdaļīgais koncerts un balle ar devīzi „Kad man vairs nebūs 16...” šoreiz pulcēja vairāk nekā 30 Latvijā iemīļotus izpildītājus. Koncertā pirmajā daļā uzstājās daudzas populāras grupas un izpildītāji, tostarp Liene Šomase, Olga Rajecka, Nikolajs Puzikovs, „Musiqq”, Ivo Fomins, „Riči”,„Apvedceļš”, „Tērvete”, „Pērkons”, „Ornaments”, „Sestā jūdze”, Evija Sloka un „Klaidonis”, „Baltie lāči” un citi. Pēc saviem priekšnesumiem vairums mūziķu nemaz nesteidza mājup, bet gan uzkavējās aizkulisēs, tērzēdami un ālēdamies ar sen neredzētajiem kolēģiem un draugiem. Daļa skatuves mākslinieku ieņēma vietas skatītāju zālē, un baudīja vakaru, vērojot krāšņo koncerta turpinājumu.

Kā īpaša dāvana Latvijas jauno populāro mūziķu sniegumā bija Maestro Raimonda Paula un Jāņa Jurkāna dziesmu cikls „Vella būšana”. Visiem zināmās melodijas -„Baltas ābeles zied”, „Alise”, „Liec pie lūpām kausu”, „Jel pažēlo”, „Jau sūra elpa”, „Es zinu, Tu nenāksi vairs” un citas, - kas tāda paša nosaukuma muzikālai izrādei tapa pirms 25 gadiem, tagad ieguvušas jaunu skanējumu. Tolaik izrādē dziesmas dziedāja Žoržs Siksna, Aija Kukule, Viktors Lapčenoks, Rita Trence, Edgars Liepiņš, bet šoreiz dziesmu izpildītāji bija Miks un Paula Dukuri, Atis Ieviņš, Ginta Krievkalna, Dainis Skutelis, Ieva Sutugova, Roberts Pētersons un grupas „Triānas parks” kolorītā soliste Agnese Rakovska. Dziesmu jauno aranžējumu autors Kristaps Krievkalns jūsmo par jauno mūziķu pienesumu dziesmām: „Laikā, kad šīs dziesmas radās, viņi vēl nebija dzimuši, un tāpēc mani ļoti priecē tā patika, degsme un azarts, ko dziesmās ienes šī paaudze”. Dziesmu stāstu kuplināja arī deju grupa horeogrāfa Alberta Kivlenieka vadībā un bērnu vokālais ansamblis „Dzeguzīte”. Koncerta režisors Valdis Pavlovskis uzsver: „Šīs ir dziesmas, kuras pavadīja manu jaunību un savu aktualitāti nezaudēs nekad, jo tās ir par mīlestību. Par satikšanos un šķiršanos, par prieku un sāpēm, tās ir draiskas, kaislīgas un mazliet sentimentālas. Un tas ir kā bezgalīgais stāsts, kas nebeigsies, kamēr vien uz pasaules būs kaut divi cilvēki”.