Freimaņa gars iejaucas „Tumsas” mēģinājumā. Grupa izdod jaunu videoklipu
Slavenības
2011. gada 25. novembris, 07:01

Freimaņa gars iejaucas „Tumsas” mēģinājumā. Grupa izdod jaunu videoklipu

Jauns.lv

Grupa „Tumsa” ar savu jauno solistu un ģitāristu Valteru Frīdenbergu atgriezusies uz skatuves. Taču mūžībā aizgājušā Mārtiņa Freimaņa gars reizēm iejaucas „Tumsas” radošajā darbībā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pēc mūziķa Mārtiņa Freimaņa pāragrās nāves grupa „Tumsa” nokomplektējusi jauno sastāvu un atsākusi arī nopietnu muzikālo darbību. Ir sagatavota jauna koncertprogramma, ar kuru turpmāk „Tumsa” priecēs savus fanus. Lai gan grupa izpildīs arī kādreizējos „Tumsas” hitus un mazāk zināmas dziesmas no sava repertuāra, mūziķi nedomā sēdēt uz vecajiem lauriem. „Tumsa” ar jauno solistu un ģitāristu Valteru Frīdenbergu jau ķērusies pie jaunu oriģināldziesmu rakstīšanas.

Grupas puiši nešaubās, ka Mārtiņš Freimanis būtu priecīgs, ka „Tumsa” atkal ir uz skatuves un turpina iesākto jaunā garā. Mūziķi pat atklāj, ka Mārtiņa klātbūtni jūt joprojām. Piemēram, jaunais „Tumsas” taustiņinstrumentālists Aigars Šmits uzskata, ka Mārtiņš gluži kā labais gariņš piedalījies arī kādā no grupas mēģinājumiem. „Klubā „Kursa” mums ir lielas un plašas mēģinājumu telpas. Nesen pie logiem bijām pielikuši jaunas žalūzijas, kas pēkšņi ne no šā, ne no tā mēģinājuma laikā nogāzās. Noteikti Mārtiņš tobrīd bija ar mums kopā,” dziļdomīgi nosaka Šmits. Savukārt Valters atzīst, ka Mārtiņš sūtījis arī kādu zīmi LNT šova „OKarte skatuve” devītā koncerta laikā, kad jaunie talanti izpildīja viņa sarakstītās dziesmas. „Pēkšņi ne no šā, ne no tā grupas „4 Vēji”priekšnesumā izrāvās ģitāras vads. Un izrādās, ka bez ģitāras tā dziesma skanēja krietni, krietni labāk! Freimis vienmēr, ko gribēja, to izdarīja, bet — ko negribēja, tas arī nekad nenotika,” teic Valters, piebilstot, ka tas katram pašam jāizlemj, ticēt vai ne šādām zīmēm.

Arī grupas basģitārists Jānis Daugalis atzīst, ka pēc Mārtiņa aiziešanas no šīs saules viņš diezgan bieži aizdomājas par dažādām vēstīm jeb zīmēm ne no šīs pasaules. „Puiši joprojām Mārtiņu dēvē par grupas neredzamo iedvesmotāju un dvēseli” nosaka Daugalis, piebilstot, ka, turpinot darbību, „Tumsa” tagad ir pāršķīrusi jaunu lappusi.

Un nu jau ienākusies pirmie darba augļi – nupat klajā nācis „Tumsas” jaunās dziesmas „Pārāk daudz” videoklips. Šīs dziesmas autors ir visa grupa, bet tekstu sacerējis Valters Frīdenbergs, kā arī dziesmā izmantotas pāris rindiņas no Mārtiņa Freimaņa dzejas.

Klips tapis kino studiju "Screen Vision" (Rīga) un "Pilotzh"(Maskava) paspārnē, kuras ir arī "Tumsas" un Čičerinas dziesmas „Максимум ты” video klipa veidotāji. „Pārāk daudz” video klipa autori ir: Mareks Bērents (producents un režisors), Vladislavs Ščepins (otrais režisors un montāža), Māris Milgrāvis(operators), Līga Vilks(foto un operatora asistents), Sinda Krieviņa (kostīmu māksliniece) un Arnis Grīnbergs (galvenais un vienīgais aktieris). Video klipa filmēšana notika naksnīgajās Rīgas ielās, savukārt montāža un pēcapstrāde veikta Maskavā studijā "Pilotazh".

Grupas "Tumsa" jaunās dziesmas "Pārāk daudz" videoklips

Santa Sergejeva/Foto: www.wolfstudio.lv