Agnesei Zeltiņai – 40! Sveicam!
Slavenības
2011. gada 14. decembris, 07:01

Agnesei Zeltiņai – 40! Sveicam!

Jauns.lv

14. decembrī, pazīstamā aktrise Agnese Zeltiņa atzīmēja 40. dzimšanas dienu. Beidzamajā laikā dzimtenē gan viņa sastopama reti, jo tagad cenšas iekārtoties uz dzīvi Itālijā.

Teātra kritiķes Gunas Zeltiņas meita Agnese Zeltiņa allaž bijusi viena no apjūsmotākajām latviešu slavenībām sava izskata un lieliskās gaumes izjūtas dēļ. Skaistākā, stilīgākā un seksīgākā aktrise – ar šādiem un līdzīgiem apzīmējumiem viņa apbērta arī beidzamajos gados. Nesen Agnese tika arī atzīta par Latvijā skaistāko krūšu īpašnieci. Viņas seja rotājusi neskaitāmu žurnālu vākus, tādējādi Zeltiņu padarot par vienu no vispopulārākajām latviešu aktrisēm.

Agnese, kura savu karjeru veidojusi gan Jaunajā Rīgas teātrī, gan Dailes teātrī, kā arī filmējoties TV seriālos Krievijā, beidzamajos gados gan vairāk pievērsusies citām jomām.

Lielais kino allaž bijis Agneses Zeltiņas kvēlākais sapnis, ko viņa vēlējusies īstenot kā aktrise. Līdz galvenajai lomai un filmas uzņemšanai Holivudā viņai pirms dažiem gadiem palīdzēja nokļūt jaunais režisors Miks Ozoliņš, un tapa filma „Es gribu tavu meiču”. Tikām Latvijā Agnese pēdējā laikā lielākoties strādājusi par pasākumu vadītāju un bijusi reklāmu seja.

Gaviļniece ir mamma diviem bērniem – meitai Marijai Romijai, kuras tēvs ir Ričards Binde, un dēls Robijs, kas dzimis laulībā ar radio dīdžeju Aleksu Dubasu. Marija jau ir liela meitene, pašlaik iegūst izglītību vidusskolā un pārcēlusies uz dzīvi pie sava mīļotā vīrieša, savukārt rūpes par Robiju uzņēmies tēvs Alekss Dubass, kuram liels atbalsts dēla audzināšanā ir viņa māte, puisēna vecmāmiņa.

Pēc Agneses Zeltiņas un Aleksa Dubasa laulības šķiršanas aktrisi saistīja radošas un arī romantiskas attiecības ar jauno režisoru Miku Ozoliņu. Šajā laikā Agnese burtiski uzplauka. Viņas seja allaž mirdzēja patiesā smaidā, bet acīs spīdēja lielas un skaistas iemīlēšanās uguntiņa. Pirms dažiem gadiem, tieši Agneses dzimšanas dienā, Miks pat aktrisi bildināja, un abi jau sāka kalt precību plānus. Diemžēl nepilnu gadu pēc tam mīla izdzisa, un Zeltiņa paziņoja, ka attiecības ar Ozoliņu pārtraukusi.

Šķiet, šķiršanās Agnesi ļoti sāpināja, lai gan viņa pati bija attiecību pārtraukšanas iniciatore. Beidzamos pāris gadus Zeltiņa pasākumos bija lielākoties redzama nevis vadītājas ampluā, bet gan kā apmeklētāja. Acīmredzot vientulība mājās aktrisei bija nomācoša, tāpēc viņa aktīvi metās saviesīgajā dzīvē. Saposusies savos skaistākajos tērpos, ieveidojusi matus un uzkrāsojusi lūpas, Zeltiņa devās gandrīz visur, kur tika aicināta, – uz veikalu, kafejnīcu un bāru atklāšanām, ballītēm klubos, modes skatēm un daudz kur citur. Visbiežāk viņas pavadones bija blondīņu asociācijas aktīvistes.

Filmēšanās Latvijas televīzijas seriālā „Būt mīlētai” bija viens no Agneses Zeltiņas beidzamā laika redzamākajiem darbiem, bet šogad māksliniece izlēmusi atstāt dzimteni, lai rastu dzīves piepildījumu un īstenotu radošās vēlmes Itālijā. Zeltiņa stāsta, ka viņa tur strādājot pie vairākiem projektiem un cītīgi apgūstot itāļu valodu. Zinātāji gan vēsta, ka ne tikai darbs simpātisko latvieti aizvedis uz Itāliju – pārcelšanās sākotnējais iemesls esot bijusi jauna mīlestība.

Kasjauns.lv sveic jubilāri!

Kasjauns.lv/Foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva