Pelnošākās dziedātājas 2011. gadā. TOPS
Slavenības
2011. gada 15. decembris, 13:11

Pelnošākās dziedātājas 2011. gadā. TOPS

Jauns.lv

Amerikāņu popmūzikas zvaigzne Lady Gaga šogad nopelnījusi aptuveni 90 miljonus ASV dolāru, kļūstot par 2011.gada pelnošāko sievieti mūzikas industrijā, liecina žurnāla "Forbes" apkopotā informācija.

Lady Gaga ievērojami pārspējusi topa otrās un trešās vietas ieguvējas - kantri mūzikas zvaigzni Teilori Sviftu un popmūzikas dziedātāju Keitiju Periju, kas nopelnījušas divreiz mazāk - 45 un 40 miljonus dolāru.

"Forbes" izveidoja topu, balstoties uz informāciju par ierakstu pārdošanas rezultātiem, koncertturneju ieņēmumiem un intervijām ar mūziķu pārstāvjiem.

Bejonsai, kas pērn nopelnīja 87 miljonus, šogad nācās savilkt jostu - viņas šā gada ienākumi ir aptuveni 35 miljoni ASV dolāru. Šāds kritums saistīts ar to, ka popmūzikas dīva salīdzinoši maz koncertēja, taču viņas jaunais albums "4", modes apģērbu līnija un divas smaržas palīdzēja viņai noturēties ceturtajā vietā.

Pelnošāko mūzikas industrijas sieviešu piecinieku noslēdz Rianna, kas, pateicoties savam albumam "Loud" un reklāmas līgumam ar kosmētikas kompāniju "CoverGirl", nopelnījusi 29 miljonus.

2011.gada pelnošākās sievietes mūzikas industrijā:

1. vietā Lady Gaga - 90 miljoni ASV dolāru;

2. vietā Teilore Svifta - 45 miljoni ASV dolāru;

3. vietā Keitija Perija - 40 miljoni ASV dolāru;

4. vietā Bejonse - 35 miljoni ASV dolāru;

5. vietā Rianna - 29 miljoni ASV dolāru;

6. vietā Pinka - 22 miljoni ASV dolāru;

7. vietā Kerija Andervuda - 20 miljoni ASV dolāru;

8. vietā Selīna Diona - 19 miljoni ASV dolāru;

9. vietā Adele - 18 miljoni ASV dolāru;

10. vietā Britnija Spīrsa - desmit miljoni ASV dolāru.

LETA/Foto: Bulls Press